Tyviväri – tyven värjääminen kotona

Punainen, toffeenruskea, musta, raidoitettu, platinanvaalea, tuhkanruskea, kullankeltainen – värjäätkö säännöllisesti hiuksiasi? Silloin tiedät varmasti, miten ärsyttävää on, kun tyvikasvu alkaa näkyä. Onneksi tyvikasvun värjääminen kotona käy helposti. Olemme koonneet vinkkejä tyven värjäämiseen itse.

 

Haluat sitten värjätä esiin kasvavan oman sävysi tai peittää harmaita, se onnistuu tyvivärillä kotona. Jos valitset sävytteen, se peseytyy hiljalleen pois ja kestää noin kuudesta kahdeksaan viikkoa. Sinä aikana sinun on värjättävä hiusten tyvi useammin. Kestoväri voi olla paras vaihtoehto, sillä se kestää paljon pidempään. Jos et uskalla värjätä tyvikasvua itse, muita vaihtoehtoja on saatavilla, kuten hiuspuuteri ja erilaiset hiustyylit, joiden avulla voit peittää tyveä ainakin jonkin aikaa.

Tyven värjääminen – näin se onnistuu

one dam image
Tyvi kuntoon Blonde 10.21 -tuotteella

Tyven värjäämiseen tarvitset piikkikamman ja oikean hiusvärin. Varmista, että uusi hiusväri on mahdollisimman lähellä hiustesi nykyistä sävyä, jotta saat tasaisen lopputuloksen. Ota pois kaikki korut, pue päälle vanha T-paita ja aseta tumma pyyhe hartioillesi suojaamaan tahroilta. Tarvitset myös hiuspinnejä tai klipsejä pitämään hiusosioita paikallaan. Hiusväripakkaus sisältää muita tarvittavia välineitä, kuten kertakäyttöhansikkaat. Näin värjäät tyven itse vaihe vaiheelta:

  1. Etsi sävykartasta nykyinen hiusvärisi ja sävy, jonka haluat saada, jotta osaat valita oikean tuotteen.
  2. Jaa hiukset neljään osioon. Se onnistuu helposti piikkikammalla. Tee kammalla vaakasuuntainen jakaus pään takaosaan korvasta toiseen. Jaa tämä alempi osio kahteen yhtä suureen osaan keskeltä. Jaa hiukset pään päällä kahteen yhtä suureen osaan keskijakauksella.
  3. On aika ryhtyä värjäämään. Aloita pään takaosasta, sillä hiukset siellä vaativat pidemmän vaikutusajan kuin pään päällä. Aloita levittämään hiusväriä tyveen vasempaan alaosioon. Varmista, että tyvi peittyy kokonaan hiusväriin. Pyri välttämään värin leviämistä jo valmiiksi värjättyihin hiuksiin. Näin saat tasaisen lopputuloksen.
  4. Kun olet värjännyt ensimmäisen osion, on aika siirtyä seuraavaan. Tarkista piikkikammalla, kuinka kaukana yksi senttimetri on tyvestä, ja levitä hiusväriä niin pitkälle. Toista suortuva kerrallaan, kunnes ensimmäinen osio on värjätty.
  5. Seuraavaksi on vuorossa toisen hiusosion värjäys. Toimi samalla tavalla kuin aiemmin ja värjää hiukset tyvestä ja noin sentin mitalta.
  6. Käsittele seuraavaksi ylemmät osiot. Toimi samalla tavalla kuin aiemmin ja siirry otsaa kohti.
  7. Sitten anna hiusvärin vaikuttaa. Tarkka vaikutusaika on kerrottu pakkauksessa. Aseta herätyskello tai ajastin hälyttämään, jotta et menetä ajantajua.
  8. Kun hälytys soi, on aika huuhdella hiusväri pois. Kun vesi on kirkasta, hiukset on huuhdeltu hyvin. Käytä hoitoainetta, joka saa juuri värjätyt hiuksesi kiiltämään upeasti.
  9.  Kuivaa hiustenkuivaajalla ja muotoile haluamallasi tavalla!

Aiheeseen liittyvät artikkelit