Skip to Content

Tee raitoja kotona – se on helppoa!

Kaipaatko muutosta? Raidat antavat hiuksille hehkua, tuuheamman ulkonäön ja ulottuvuutta valon ja varjon avulla. Mikä parasta, voit luoda ne helposti itse. Tässä oppaassa annamme siihen ohjeet vaihe vaiheelta.

Vaaleita ja keskiruskean sävyisiä hiuksia on mahdollista vaalentaa kotona jopa kuusi astetta raitatuotteesta riippuen. Voit luoda erittäin ohuita, leveitä, monivärisiä tai erittäin leveitä, palkkimaisia raitoja. Luomalla leveämpiä raitoja harvakseltaan saat yleensä näyttävämmän lookin, kun taas tekemällä paljon ohuita raitoja saat luonnollisemman lookin. Tee näin:

Luo ohuita raitoja raidoitushupun avulla

Saat luonnollisen lookin käyttämällä raidoitushuppua – se vie hieman enemmän aikaa kuin muut menetelmät, mutta saat tuloksena erittäin ohuita raitoja.

Vaihe 1:Aseta huppu kuivien ja kammattujen hiusten päälle ja sido se leuan alle. Vain hiusten ylempien kerrosten hiuksia raidoitetaan, joten pituuksia ei tarvitse saada hupun alle. Peitä ne kuitenkin pyyhkeellä.

Vaihe 2: Vedä hiuksia suortuva suortuvalta hupussa olevien reikien läpi raidoituskoukulla (sisältyy pakkaukseen). Voit käyttää kaikki reiät tai vain joka toisen tai kolmannen reiän riippuen siitä, kuinka paljon raitoja haluat. Pidä koukkua niin vaakatasossa kuin mahdollista ja huolehdi, että koukkupää osoittaa ylöspäin.

Vaihe 3: Kampaa huolellisesti kaikki ulos vedetyt suortuvat. Tässä vaiheessa voit sekoittaa raitaseoksen ja levittää sen hiuksiin. Kehitysaika riippuu hiustesi väristä ja haluamastasi vaalennusasteesta. Katso pakkauksen mukana tulevista ohjeista hiuksillesi sopiva vaikutusaika.

Vaihe 4:Kun vaikutusaika on päättynyt, huuhtele raidoitetut hiukset vedellä ennen hupun poistamista. Pese shampoolla ja levitä hoitoainetta. Anna vaikuttaa kolme minuuttia, huuhtele huolellisesti ja muotoile haluamallasi tavalla.

Luo raitoja harjan avulla

Harjalla luodut vaaleat raidat antavat hiuksille luonnollista hehkua.

Anna hiuksillesi yksittäisiä vaaleita sävyjäraidoitusharjan avulla joko kaikkialle hiuksiin tai vain pienemmille alueille, kuten otsahiuksiin. Tee näin:

Vaihe 1:Kampaa hiukset huolellisesti ja tee niihin normaali jakauksesi.

Vaihe 2:Sekoita väriseos, levitä sitä harjaan ja harjaa haluamiisi osioihin. Pidä raidoitettavia suortuvia ylhäällä ja poispäin päästä. Vältä seoksen joutumista hiuspohjaan. Vinkki: Älä levitä raitaseosta tyveen asti. Aloita levitys noin puoli senttiä tyvestä. Näin myös tyvikasvu näyttää luonnollisemmalta.

Vaihe 3: Kun raidoitat pään takaosaa, käytä apuna kahta peiliä – tai vielä parempi: anna ystävän auttaa sinua. Vaikutusaika riippuu haluamastasi vaalennusasteesta ja hiustesi väristä.

Vaihe 4:Kun raita-aine on vaikuttanut, huuhtele hiukset ensin vedellä ja pese ne sitten miedolla shampoolla. Levitä hoitoainetta ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Huuhtele ja ihastele uusia raitojasi.

Luo leveitä raitoja kampa-applikaattorilla

Raita-applikaattorilla ja raitapulloon yhdistetyllä kammalla voit luoda leveitä raitoja yhdellä vedolla. Poista kampaosa, jos haluat leveitä palkkiraitoja.

Vaihe 1:Ennen aloittamista luo siksak-rajaus piikkikamman avulla. Näin saat kauniin ja luonnollisen lopputuloksen. Vinkki: Testaa raita-applikaattoria ensin paperilla. Näin saat idean siitä, kuinka voimakkaasti sitä tarvitsee painaa hiuksiin levitettäessä.

Vaihe 2:Vie raitaseosta täynnä oleva applikaattori pystysuorassa jokaisen raidoitettavan hiusosion läpi yhdellä tasaisella liikkeellä tyvestä latvaan säilyttäen sama voimakkuus. Noudata ohjeissa ilmoitettua vaikutusaikaa. Huuhtele hiukset, pese ne shampoolla ja levitä hoitoainetta, aivan kuten muissakin menetelmissä.

7 tärkeää raidoitusvinkkiä

 1. Tee allergiasta varoittava testi ennen aloittamista. Tee testi pakkauksessa annettujen ohjeiden mukaan.
 2. Käytä raitaseos heti sekoittamisen jälkeen – äläkä säilytä ylimääräistä seosta myöhempää käyttöä varten! Vain tuoreeltaan sekoitettu seos antaa hyvän tuloksen.
 3. Älä koskaan peitä foliolla tai suihkumyssyllä hiuksia, joissa on vaikuttavaa raita-ainetta. Lämmön ansiosta alkaloiva ainesosa voi vaurioittaa hiuksiasi.
 4. Käytä vanhoja vaatteita ja pakkauksessa tulevia suojakäsineitä raidoituksen aikana. Jos seosta joutuu vaatteille, se voi valkaista niitä pysyvästi.
 5. Vältä hengittämästä vaalennusjauhetta henkeen, kun sekoitat sitä koostumukseen.
 6. Käytä raidoituksen jälkeen mukana tulevaa hoitoainetta. Se pitää värin kauniina ja hiukset hyvinvoivina.
 7. Emme suosittele raidoitusta ja permanenttia samaan aikaan. Anna hiusten levätä viikko tai kaksi ennen uutta käsittelyä.

Jos epäröit vielä, ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, josta saat apua oikeiden tuotteiden valitsemiseen. 

📧 email: schwarzkopf.fi@henkel.com

☎ tel: 0800 165 066

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona

  Vaaleat hiukset

  Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona
  ...

  Platinanvaaleat hiukset ovat jälleen erittäin trendikkäät. Haluatko sinäkin platinanvaalean sävyn?

  ...
 • Mustien hiusten muotoilu

  Kampaus- ja hiusväritrendit

  Mustien hiusten muotoilu
  ...

  Näin muotoilet Jessica Parén elegantin tai Edie Campbellin sähäkän hiusmallin, jotka molemmat sopivat täydellisesti mustahiuksisille naisille.

  ...
 • Ruskean tukan sävyttäminen

  Ruskeat hiukset

  Ruskean tukan sävyttäminen
  ...

  Ruskean hiusvärin valinnan puolesta voidaan sanoa paljon. Mikä menetelmä sopii sinulle, sävytyshuuhtelu, intensiivinen sävytys vai värikäsittely?

  ...
 • Hiusvinkit harmaantuville

  Hopeanharmaat hiukset

  Hiusvinkit harmaantuville
  ...

  Lue parhaat vinkkimme harmaantuville hiuksille!

  ...
 • Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen

  Hopeanharmaat hiukset

  Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen
  ...

  Hopeanharmaa sävy on tullut jäädäkseen. Lue lisää siitä, miksi hiukset kannattaa värjätä hopeisiksi, ja saat myös tärkeää tietoa siitä, mitä tulee tietää hopeanharmaiden hiuksien hoidosta.  

  ...
 • Näin peität harmaat hiukset

  Värikonsultaatio

  Näin peität harmaat hiukset
  ...

  Lue kuinka voit peittää harmaat suortuvat ja saada hiustesi luonnollisen sävyn takaisin. Onko aikeissasi sittenkin jättää peittely sikseen ja ottaa harmaantunut tyyli rohkeasti haltuun? Ei hätää, tarjoamme jotain myös sinulle. Lue alta vinkkimme luonnollisen harmaiden hiusten korostamiseen.

  ...
 • Värjäys vai sävytys?

  Värikonsultaatio

  Värjäys vai sävytys?
  ...

  Oletko päättänyt vaihtaa hiusväriä? Valitsetko hiusvärin vai sävytyksen? Hiusvärit voivat aiheuttaa hämmennystä ja valinta on joskus vaikeaa. Tässä valintaa helpottavia vinkkejä.

  ...
 • Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn

  Vaaleat hiukset

  Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn
  ...

  Vaaleita sävyjä on loputtomasti, ja selkeät sävyt, kuten platina, samppanja ja kultainen, ovat hyvin suosittuja. Tummanvaalea sävy, jota toisinaan kutsutaan myös vähemmän mairittelevasti "likaisenvaaleaksi", on jäänyt muiden sävyjen varjoon. Nyt tämä sävy on palannut suosioon, ja syystä! Lue lisää täältä.

  ...
 • Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle

  Vaaleat hiukset

  Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle
  ...

  Loputtomalta tuntuvan talven jälkeen alamme jo odottaa kevättä, kun ilmassa alkaa leijua lupaus tulevasta kesästä ja aurinkoisista päivistä. Kevään kynnyksellä on aika raikastaa lookia ja valmistautua kesään Blonde Highlights -raidoilla! Schwarzkopf Blonde -tuotteilla saavutat helposti ja edullisesti kampaamotason lookeja helppokäyttöisillä kotiseteillä.

  ...
 • Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka

  Vaaleat hiukset

  Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka
  ...

  Lue ja opi, mitä kannattaa ajatella kun valkaiset hiuksiasi ja miten hallita ei-toivottuja vaikutuksia.

  ...
 • Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä

  Vaaleat hiukset

  Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä
  ...

  Vaikka hiusten vaalentamista kutsutaankin usein "värjäämiseksi", se ei ole aivan totta. Vaalentavat tuotteet eivät sisällä väriä, vaan vaalentavia ainesosia, kuten vetyperoksidia.

  ...
 • Näin vältät keltaisuuden vaaleissa hiuksissa

  Vaaleat hiukset

  Näin vältät keltaisuuden vaaleissa hiuksissa
  ...

  Tässä artikkelissa käsitellään vaaleahiuksisten yleistä ongelmaa: keltaisuuden poistamista. Mistä se aiheutuu ja miten siitä pääsee eroon? Siirry alaspäin ja lue lisää.

  ...