Skip to Content

Värjäys vai sävytys?

Mikään ei ole niin tehokas tyylimuutos kuin uusi hiusväri. Mutta mistä tietää mikä värjäystekniikka on juuri oikea - värjäys vai sävytys? Kerromme tässä miten ne eroavat, mitkä on tuotteiden erot, molempien hyödyt ja millainen lopputuloksesta tulee.

Värin valinnan jälkeen pitää vielä valita värjäystekniikka. Kaksi yleisintä vaihtoehtoa ovat värjäys ja sävytys. Lopulliseen tuotteen valintaan vaikuttaa moni asia ja päätöksen tekeminen voi olla vaikeaa. Autamme sinua tekemään oikeat valinnat, jotta saavutat halutun uuden lookin.

Sävytys vs. värjäys – lyhyt vai pitkä kesto?

Haluatko pysyvän muutoksen vai vain freesata lookisi? Tämä on värjäyksen peruskysymys. Kun olet päättänyt kumpaa tahdot, olet askelen lähempänä metodin valintaa. Värin kesto erottaa nämä kaksi metodia toisistaan – värjäys on pysyvää, sävytys väliaikaista.

Värjäys vai sävytys - miten ne toimivat?

Hiusvärin kestävyyden ero perustuu tuotteen toimintaan: värjäyksessä pigmentit uppoavat hiuksen orvasketeen eli hiuksen sisälle asti. Happamat ainesosat kuten ammoniakki avaavat hiuksen kuidut, jolloin uudet väripigmentit pääsevät hiuksen sisään. Uusi väri on näin pysyvästi hiuksessasi eikä lähde pois pesemälläkään. Värjätty osa hiuksista kasvaa vähitellen, jolloin oma väri palaa hiljalleen tyvestä hiusten kasvaessa.

Tyvikasvun säännöllinen värjääminen säilyttää hiustesi huolitellun ulkonäon ja sen tekeminen on helppoa. Hiussävytteen kanssa sen sijaan ei tarvita tyvivärjäystä, koska sävytteen väripigmentit himmenevät ja peseytyvät pois vähän kerrassaan ja väri haalenee itsestään. Tämä johtuu siitä, että väri tarttuu vain hiuksen ulkopinnan kuituihin. Sävyte peseytyy pois keskimäärin 6-8 pesussa ja tämä look on sen jälkeen historiaa.

Olet ehkä törmännyt kolmanteenkin vaihtoehtoon hiusväriä valitessa? Saatavilla on ns. semipermanent hiusväri, joka käytännössä tarkoittaa värin ja sävytteen välimuotoa.

Tässä vaihtoehdossa väri menee hiuksen sisään kuten värjäyksessä, mutta pigmentti haalene kuten sävytteessä. Hiustesi luonnollinen väri palautuu noin 28 pesun jälkeen.

Värjäys vai sävytys - sopivuustesti

Miten tuotteet vaikuttavat? Kokosimme sinulle näiden kahden metodin hyödyt:

Värjäyksen hyödyt:

 • Uusi look: voit muuttaa tyyliäsi rajustikin ja saat aina pysyvän lopputuloksen. Täydellinen metodi sinulle, jos olet varma päätöksestäsi!
 • Eroon harmaasta: värjäämällä saat peittoon harmaat hiuksesi osin tai kokonaan tuotteesta riippuen. Todellinen nuoruuden lähde!
 • Valoa tummuuteen: ruskeasta blondiksi? Onnistuu! Värjäämällä voit vaihtaa väriä myös vaaleaksi. Tämä on mahdollista koska vaalennusaineet sisältävät hydroperoxidia, joka poistaa hiuksesta tumman pigmentin. Tämä mahdollistaa vaalean värin loiston

Sävytyksen hyödyt:

You need to accept cookies to play this video

 • Täydellinen vaihtoehto kokeilunhaluiselle - koska väri on väliaikainen, voit kokeilla uusia sävyjä ottamatta riskiä sen sopivuudesta.
 • Hellä hiuksille: pigmentti tarttuu vain hiuksen pintaan jolloin orvaskesi ei paljastu. Hellä vaihtoehto hiuksillesi.
 • Tasapainoinen: väri haihtuu vähitellen. Sävytyksessä ei kasva näkyvää tyvikasvua.
 • Loistoa: voit valita oman sävysi ja korostaa sitä sävytteellä antaen sille upean loiston.
LIVE Ultra Bright or Pastel 092

Kuten huomaat, molemmilla metodeilla on hyvät puolensa. Valintasi perustuu lopulta siihen miten suuren ja pysyvän muutoksen tahdot hiuksiisi. Hiusvärit ja sävytteet antavat sinulle mahdollisuuden muutoksiin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona

  Vaaleat hiukset

  Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona
  ...

  Platinanvaaleat hiukset ovat jälleen erittäin trendikkäät. Haluatko sinäkin platinanvaalean sävyn?

  ...
 • Mustien hiusten muotoilu

  Kampaus- ja hiusväritrendit

  Mustien hiusten muotoilu
  ...

  Näin muotoilet Jessica Parén elegantin tai Edie Campbellin sähäkän hiusmallin, jotka molemmat sopivat täydellisesti mustahiuksisille naisille.

  ...
 • Ruskean tukan sävyttäminen

  Ruskeat hiukset

  Ruskean tukan sävyttäminen
  ...

  Ruskean hiusvärin valinnan puolesta voidaan sanoa paljon. Mikä menetelmä sopii sinulle, sävytyshuuhtelu, intensiivinen sävytys vai värikäsittely?

  ...
 • Hiusvinkit harmaantuville

  Hopeanharmaat hiukset

  Hiusvinkit harmaantuville
  ...

  Lue parhaat vinkkimme harmaantuville hiuksille!

  ...
 • Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen

  Hopeanharmaat hiukset

  Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen
  ...

  Hopeanharmaa sävy on tullut jäädäkseen. Lue lisää siitä, miksi hiukset kannattaa värjätä hopeisiksi, ja saat myös tärkeää tietoa siitä, mitä tulee tietää hopeanharmaiden hiuksien hoidosta.  

  ...
 • Näin peität harmaat hiukset

  Värikonsultaatio

  Näin peität harmaat hiukset
  ...

  Lue kuinka voit peittää harmaat suortuvat ja saada hiustesi luonnollisen sävyn takaisin. Onko aikeissasi sittenkin jättää peittely sikseen ja ottaa harmaantunut tyyli rohkeasti haltuun? Ei hätää, tarjoamme jotain myös sinulle. Lue alta vinkkimme luonnollisen harmaiden hiusten korostamiseen.

  ...
 • Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn

  Vaaleat hiukset

  Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn
  ...

  Vaaleita sävyjä on loputtomasti, ja selkeät sävyt, kuten platina, samppanja ja kultainen, ovat hyvin suosittuja. Tummanvaalea sävy, jota toisinaan kutsutaan myös vähemmän mairittelevasti "likaisenvaaleaksi", on jäänyt muiden sävyjen varjoon. Nyt tämä sävy on palannut suosioon, ja syystä! Lue lisää täältä.

  ...
 • Tee raitoja kotona – se on helppoa!

  Vaaleat hiukset

  Tee raitoja kotona – se on helppoa!
  ...

  Kaipaatko muutosta? Raidat antavat hiuksille hehkua, tuuheamman ulkonäön ja ulottuvuutta valon ja varjon avulla.

  ...
 • Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle

  Vaaleat hiukset

  Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle
  ...

  Loputtomalta tuntuvan talven jälkeen alamme jo odottaa kevättä, kun ilmassa alkaa leijua lupaus tulevasta kesästä ja aurinkoisista päivistä. Kevään kynnyksellä on aika raikastaa lookia ja valmistautua kesään Blonde Highlights -raidoilla! Schwarzkopf Blonde -tuotteilla saavutat helposti ja edullisesti kampaamotason lookeja helppokäyttöisillä kotiseteillä.

  ...
 • Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka

  Vaaleat hiukset

  Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka
  ...

  Lue ja opi, mitä kannattaa ajatella kun valkaiset hiuksiasi ja miten hallita ei-toivottuja vaikutuksia.

  ...
 • Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä

  Vaaleat hiukset

  Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä
  ...

  Vaikka hiusten vaalentamista kutsutaankin usein "värjäämiseksi", se ei ole aivan totta. Vaalentavat tuotteet eivät sisällä väriä, vaan vaalentavia ainesosia, kuten vetyperoksidia.

  ...
 • Näin vältät keltaisuuden vaaleissa hiuksissa

  Vaaleat hiukset

  Näin vältät keltaisuuden vaaleissa hiuksissa
  ...

  Tässä artikkelissa käsitellään vaaleahiuksisten yleistä ongelmaa: keltaisuuden poistamista. Mistä se aiheutuu ja miten siitä pääsee eroon? Siirry alaspäin ja lue lisää.

  ...