Skip to Content

Hiusvinkit harmaantuville

Hiusvinkit harmaantuville

Harmaantuminen on väistämätöntä – se tapahtuu meille kaikille jossain vaiheessa. Asenteiden ja sosiaalisten normien muutosten ansiosta ensimmäisiin harmaisiin hiuksiin ei onneksi enää liity samanlaista paniikkia kuin ennen. Viime vuosien nousevan trendin jatkuessa vuonna 2021 nähdään yhä enemmän naisia ja miehiä, jotka suosivat luonnollista harmaata väriään tai jopa värjäävät hiuksensa harmaiksi!  Harmaantuminen on erittäin henkilökohtainen ja inspiroiva matka, ja olemme täällä auttaaksemme – lue lisää harmaantumisesta!

Harmaantumisprosessi

Palataanpa siis perusasioihin ja selvitetään, miksi hiuksemme ensinnäkin harmaantuvat. Karvatupet sisältävät melaniinia, joka on hiusten pigmentti. Kun keho lakkaa tuottamasta melaniinia, hiukset menettävät värinsä ja muuttuvat harmaiksi tai valkoisiksi. Ikä, jolloin se tapahtuu, vaihtelee valtavasti enimmäkseen geeniperimästä riippuen. Saatat olla 16-vuotias, kun huomaat ensimmäisen valkoisen juovan hiuksissasi, tai se saattaa tapahtua vasta, kun olet neli- tai viisikymppinen. Yleisesti ottaen useimpien naisten pitäisi kuitenkin nähdä ensimmäiset harmaat hiukset kolmekymppisenä, ja useimmilla viisikymppisillä naisilla on luultavasti yli 50 % harmaita hiuksia. Väripigmentin vähentyessä myös hiuksen rakenne muuttuu, jolloin hiukset muuttuvat lankamaisiksi ja karheiksi. 

Matka kohti harmaita hiuksia

M1 and M3 packshot
Kokeile Blonde M1 Super Highlights tai M3+ Easy Highlights tuotteita luonnolliseen raidoitukseen.

Jos olet valmis lopettamaan hiusten värjäämisen ja ryhtymään luonnollisen harmaaksi, sinun pitäisi tietää, että se vaatii sitoutumista. Hiuksesi eivät muutu kauniin hopeisiksi yhdessä yössä, vaan se on pitkä ja työläs prosessi, joka voi kestää kuukausia. Tarvitset paljon kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä, ja on itsestäsi kiinni, miten lähestyt asiaa. Lue alta lisää kolmesta erilaisesta harmaantumiseen liittyvästä lähestymistavasta.

Anna kasvaa

Tämä on helpoin ja edullisin ratkaisu, mutta ei välttämättä imartelevin. Anna vain tyven kasvaa ja luonnon tehdä tehtävänsä. Lopulta tyvi kasvavaa riittävän pitkäksi ja saat ihanan harmaat hiukset.

Lyhyt lookki

Jos et malta odottaa, että pitkät hiukset kasvavat kokonaan harmaiksi, voit aina leikkauttaa hiukset lyhyiksi. Annan tyven kasvaa muutaman sentin mittaisiksi ja leikkauta sitten lyhyt hiusmalli, kuten pixie, jotta siirtymäajasta tulee sujuvampi ja lyhyempi.

Raidat   

Jos hiuksesi harmaantuvat tai värjäät jo hiuksiasi tyven peittämiseksi, lopeta värjääminen yhdellä pohjavärillä ja aloita hiusten raidoitus. Raidat auttavat hämäämään silmää ja sulautuvat hienovaraisesti harmaisiin hiuksiin, jolloin harmaa ei erotu niin paljon. Vaaleahiuksisille muutos voi olla hieman hienovaraisempi. Raidoitussetit, kuten Blonde M1 Super Highlights tai M3+ Easy Highlights, sopivat erinomaisesti luonnollisen lopputuloksen saavuttamiseen.

Harmaiden hiusten hoito

 • Harmaat hiukset tarvitsevat erityistä hoitoa, koska ne ovat usein kuivat ja hauraat. Tämän seurauksena harmaat hiukset voivat näyttää rasittuneilta ja elottomilta. 40-vuotissyntymäpäiväsi tienoilla saatat siksi päättää siirtyä käyttämään erityisiä anti-ageing-shampoita ja -tehohoitoja. Nämä hiustenhoitotuotteet päällystävät harmaat hiukset erittäin ohuella kerroksella polymeerejä, keramideja ja proteiineja, jotka suojaavat ja antavat kiiltoa. 
 • Hiuksiin jätettävät suihkeet korostavat harmaiden hiusten kauneutta entisestään. Suihkuta tehohoitoa hiuksiin shampoopesun jälkeen, kampaa läpi ja muotoile hiukset tavalliseen tapaan. Nauti tämän käsittelyn tehosta: Harmaat hiuksesi näyttävät ja tuntuvat terveemmiltä. 
 • Tasapainoisella ravinnolla on myös myönteinen vaikutus hiuksiin ja hiusten kasvuun. Tämä koskee erityisesti biotiinia (tunnetaan myös H-vitamiinina), sinkkiä, rautaa, A-, B2- ja B6-vitamiineja.*

*Lähde: www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth

istock

Haluatko viivästyttää harmaantumista?

Jos haluat värjätä harmaat hiukset, Natural & Easy peittää 100 % harmaista hiuksista ja takaa luonnollisen lopputuloksen.

Etkö ole vielä päättänyt? Ehkä et ole vielä valmis heittäytymään? Sekin käy. Nykyään kyse on sinulle ja elämäntapaasi parhaiten sopivien valintojen tekemisestä. Harmaat hiukset näyttävät kauniilta, mutta tärkeämpää on olla tyytyväinen siihen, kuka olet. Värjäysmahdollisuuksia on onneksi paljon, joten voit värjätä hiuksesi juuri haluamasi värisiksi. Saatavilla on lähellä luonnollista hiusväriäsi olevia tuotteita, joilla voit peittää harmaat hiukset käsittelemällä tyveä säännöllisesti, tai voit valita täysin erilaisen lookin. Valinta on sinun.  

Jos etsit nopeaa ja helppoa ohjetta harmaiden hiusten värjäämiseen, tutustu artikkeliin ”Harmaiden hiusten peittäminen” – kerromme parhaat vinkkimme onnistumiseen aina ensimmäisten suortuvien värjäämisestä värjätyn lookin ylläpitämiseen. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona

  Vaaleat hiukset

  Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona
  ...

  Platinanvaaleat hiukset ovat jälleen erittäin trendikkäät. Haluatko sinäkin platinanvaalean sävyn?

  ...
 • Mustien hiusten muotoilu

  Kampaus- ja hiusväritrendit

  Mustien hiusten muotoilu
  ...

  Näin muotoilet Jessica Parén elegantin tai Edie Campbellin sähäkän hiusmallin, jotka molemmat sopivat täydellisesti mustahiuksisille naisille.

  ...
 • Ruskean tukan sävyttäminen

  Ruskeat hiukset

  Ruskean tukan sävyttäminen
  ...

  Ruskean hiusvärin valinnan puolesta voidaan sanoa paljon. Mikä menetelmä sopii sinulle, sävytyshuuhtelu, intensiivinen sävytys vai värikäsittely?

  ...
 • Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen

  Hopeanharmaat hiukset

  Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen
  ...

  Hopeanharmaa sävy on tullut jäädäkseen. Lue lisää siitä, miksi hiukset kannattaa värjätä hopeisiksi, ja saat myös tärkeää tietoa siitä, mitä tulee tietää hopeanharmaiden hiuksien hoidosta.  

  ...
 • Näin peität harmaat hiukset

  Värikonsultaatio

  Näin peität harmaat hiukset
  ...

  Lue kuinka voit peittää harmaat suortuvat ja saada hiustesi luonnollisen sävyn takaisin. Onko aikeissasi sittenkin jättää peittely sikseen ja ottaa harmaantunut tyyli rohkeasti haltuun? Ei hätää, tarjoamme jotain myös sinulle. Lue alta vinkkimme luonnollisen harmaiden hiusten korostamiseen.

  ...
 • Värjäys vai sävytys?

  Värikonsultaatio

  Värjäys vai sävytys?
  ...

  Oletko päättänyt vaihtaa hiusväriä? Valitsetko hiusvärin vai sävytyksen? Hiusvärit voivat aiheuttaa hämmennystä ja valinta on joskus vaikeaa. Tässä valintaa helpottavia vinkkejä.

  ...
 • Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn

  Vaaleat hiukset

  Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn
  ...

  Vaaleita sävyjä on loputtomasti, ja selkeät sävyt, kuten platina, samppanja ja kultainen, ovat hyvin suosittuja. Tummanvaalea sävy, jota toisinaan kutsutaan myös vähemmän mairittelevasti "likaisenvaaleaksi", on jäänyt muiden sävyjen varjoon. Nyt tämä sävy on palannut suosioon, ja syystä! Lue lisää täältä.

  ...
 • Tee raitoja kotona – se on helppoa!

  Vaaleat hiukset

  Tee raitoja kotona – se on helppoa!
  ...

  Kaipaatko muutosta? Raidat antavat hiuksille hehkua, tuuheamman ulkonäön ja ulottuvuutta valon ja varjon avulla.

  ...
 • Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle

  Vaaleat hiukset

  Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle
  ...

  Loputtomalta tuntuvan talven jälkeen alamme jo odottaa kevättä, kun ilmassa alkaa leijua lupaus tulevasta kesästä ja aurinkoisista päivistä. Kevään kynnyksellä on aika raikastaa lookia ja valmistautua kesään Blonde Highlights -raidoilla! Schwarzkopf Blonde -tuotteilla saavutat helposti ja edullisesti kampaamotason lookeja helppokäyttöisillä kotiseteillä.

  ...
 • Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka

  Vaaleat hiukset

  Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka
  ...

  Lue ja opi, mitä kannattaa ajatella kun valkaiset hiuksiasi ja miten hallita ei-toivottuja vaikutuksia.

  ...
 • Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä

  Vaaleat hiukset

  Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä
  ...

  Vaikka hiusten vaalentamista kutsutaankin usein "värjäämiseksi", se ei ole aivan totta. Vaalentavat tuotteet eivät sisällä väriä, vaan vaalentavia ainesosia, kuten vetyperoksidia.

  ...
 • Näin vältät keltaisuuden vaaleissa hiuksissa

  Vaaleat hiukset

  Näin vältät keltaisuuden vaaleissa hiuksissa
  ...

  Tässä artikkelissa käsitellään vaaleahiuksisten yleistä ongelmaa: keltaisuuden poistamista. Mistä se aiheutuu ja miten siitä pääsee eroon? Siirry alaspäin ja lue lisää.

  ...