Ruskean tukan sävyttäminen

Kiiltävät ruskeat hiukset sävytteellä, tehosävytteellä tai pysyvällä hiusvärillä!

Kyllästyttääkö oma hiusvärisi, vai haluaisitko kokeilla jotakin uutta? Hiusten värjäämiselle ruskeaksi on monia hyviä syitä. Se heijastaa valoa lämpimän kauniisti ja tuo hiuksiin syvää hehkua. Valittavana on kolme tavanomaista vaihtoehtoa hiusvärin vaihtoon: sävyte, kestosävyte tai kestoväri. Autamme sinua löytämään sopivan tavan juuri sinulle.

Ruskealla värillä on upea taipumus kiiltää ja sen valoa heijastavat pigmentit tuovat hiuksiin hehkua. Jos haluat uuden hiusvärin tai erilaisen sävyn, siihen löytyy eri tapoja. Valitse itsellesi parhaiten sopiva tapa!

Sävyte, kestosävyte vai kestoväri? Kolme tapaa – sama tulos!

Sävyte

Sävytys on hellävarainen tapa kokeilla uutta hiusväriä. Se ei tuo mukanaan riskiä ikävistä yllätyksistä ja väri huuhtoutuu hiljalleen pois jokaisessa pesussa. Riippuen sävytteen tehosta, väri säilyy jopa 15 pesua. Sävyte on hiuksille huomattavasti hellävaraisempi kuin kestoväri. Väripigmentit kiinnittyvät vain hiuksen ulkopintaan. Ne tekevät hiuksista kiiltävät ja voivat jopa tehdä ohuista hiuksista hieman tuuheammat. Nyrkkisääntö on, että sävyte voi tehostaa luonnollista hiusväriäsi tai lisätä siihen syvyyttä ja lämpöä. Hiuksia ei voi vaalentaa sävytteellä. Ruskeat hiukset ovat edelleen ruskeat sävytyksen jälkeen, mutta niihin voi lisätä erilaisia nyansseja. Vaaleista hiuksista tulee sitä vastoin ruskeat sävytteellä.

Kestosävyte

Kestosävyte on sävytteen ja kestovärin välimaastossa. Kestosävyte voi tummentaa omaa hiusväriäsi jopa kolme sävyä, ja se on myös tehokas tapa peittää harmaat hiukset. Kestosävyte toimii kestovärin tapaan. Se avaa hiuksen sarveiskerroksen, jolloin väri pääsee syvälle hiukseen. Sävytteen tapaan kestosävytteellä ei voi vaalentaa hiuksia.

Kestosävyte kestää jopa 24 pesua. Tärkein ero sävytteen ja kestosävytteen välillä on tämä: Säännöllisessä käytössä kestosävyte tekee hiuksista hieman aiempaa tummemmat – myös värin haalistumisen jälkeen. Jos käytät kestosävytettä säännöllisesti, levitä väriä vain hiusten tyveen ja lyhyen matkaa pituuksiin, jotta hiusten väri pysyy tasaisena.

Kestoväri

Pysyvä hiusväri sopii niille, jotka ovat varmoja valinnastaan. Kestoväri pysyy hiuksissa, kunnes ne leikataan. Sillä voidaan peittää harmaat kokonaan. Tyvikasvu täytyy värjätä muutaman viikon välein, riippuen hiusten kasvutahdista.

Kysy siis itseltäsi ennen hiusten värjäystavan valintaa: Haluatko pysyvän vai tilapäisen muutoksen hiusväriisi? Kun tiedät, mitä haluat, voit valita sinulle parhaiten sopivan tavan, ja pian hiuksesi jo kiiltävät uudesta väristään.

Kun värjäät hiukset ruskeaksi:

Lue aina mukana toimitetut ohjeet huolellisesti ja noudata niitä. Tee allergiatesti joka kerta 48 tuntia ennen hiusten värjäystä (katso ohjeet käyttöohjeesta).

4 vinkkiä kauniin ruskeille hiuksille

 1. Lämpimät sävyt sopivat erityisen hyvin oliivinsävyiselle ja tummemmalle iholle, jossa on keltaisen tai kullan häivähdyksiä. Esimerkkejä sopivista sävyistä ovat toffee, pronssi ja kastanjanruskea. Jos ihon sävy on viileämpi, jossa on sinisen tai vaaleanpunaisen häivähdyksiä, sille sopivat paremmin vaalean- tai tummanruskeat sävyt, joissa ei ole punaista tai kultaista vivahdetta.
 2.  Hiusten oikea ja johdonmukainen hoito on hyvä lähtökohta hiusten värjäämiselle. Väristä tulee kiiltävämpi ja se kestää pidempään, jos hiukset ovat terveet ja niiden sarveiskerros on terve.
 3. Sävytteen lopputulos on sitä intensiivisempi, mitä pidempään sen antaa vaikuttaa. Jos haluat syvemmän värin, anna sävytteen vaikuttaa joitakin minuutteja (korkeintaan puoli tuntia) ylimääräistä.
 4. Uusi hiusvärisi kestää pidempään, jos siirryt käyttämään värjätyille hiuksille tarkoitettuja hiustenhoitotuotteita.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona

  Vaaleat hiukset

  Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona
  ...
 • Mustien hiusten muotoilu

  Kampaus- ja hiusväritrendit

  Mustien hiusten muotoilu
  ...
 • Hiusvinkit harmaantuville

  Hopeanharmaat hiukset

  Hiusvinkit harmaantuville
  ...
 • Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen

  Hopeanharmaat hiukset

  Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen
  ...
 • Näin peität harmaat hiukset

  Värikonsultaatio

  Näin peität harmaat hiukset
  ...
 • Värjäys vai sävytys?

  Värikonsultaatio

  Värjäys vai sävytys?
  ...
 • Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn

  Vaaleat hiukset

  Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn
  ...
 • Tee raitoja kotona – se on helppoa!

  Vaaleat hiukset

  Tee raitoja kotona – se on helppoa!
  ...
 • Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle

  Vaaleat hiukset

  Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle
  ...
 • Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka

  Vaaleat hiukset

  Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka
  ...
 • Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä

  Vaaleat hiukset

  Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä
  ...
 • Näin vältät keltaisuuden vaaleissa hiuksissa

  Vaaleat hiukset

  Näin vältät keltaisuuden vaaleissa hiuksissa
  ...