Mitä balayage on?

Balayage on suosittu värjäystekniikka, jolla hiuksiin räätälöidään upeita, hämmästyttävän aidoilta näyttäviä sävyjä. Mitä balayage oikein tarkoittaa? Tässä artikkelissa kerromme siitä kaiken: miten se toimii, miten se eroaa ombré-värjäyksestä ja mitä sävyjä kannattaa valita.  

Bala-mikä?

Vad är balayage?

Nimi tulee ranskan sanasta ”balayer”, joka tarkoittaa lakaisemista tai harjaamista. Värjäystekniikassa hiuksiin maalataan luonnollinen, auringonsuutelema tyyli. Ranskalaisten hiusalan ammattilaisten kehittämä tekniikka on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa.

 

Perinteisestä raidoituksesta, jossa hiussuortuvat värjätään latvoista juuriin, balayage eroaa siinä, että kampaaja voi maalata raitoja vapaasti saavuttaakseen entistä luonnollisemman lopputuloksen. Raitojen sijaintia voidaan muuttaa toiveiden mukaisesti, mutta yleisesti ottaen tekniikassa käytetään vaaleampia sävyjä kasvojen ympärillä ja asteittain tummempia värejä mentäessä kohti tyviä, jotka saatetaan usein jättää kokonaan käsittelemättä.  

 

Balayage-tekniikalla kampaaja voi luoda intensiteetiltään erilaisia sävyjä eri siveltimillä, jotka valitaan käsiteltävän hiustyypin mukaan. Yhdistämällä tummia ja vaaleampia sävyjä tekniikalla voidaan tuoda kasvot esiin, luoda yksilöllinen tyyli ja pehmentää tai korostaa haluttuja piirteitä.  

Mitä eroa balayage- ja ombré-värjäyksillä on?

null

Ombré-värjäystekniikalla luodaan asteittainen värimuutos usein tummista tyvistä vaaleampiin latvoihin. Tekniikalla luodaan vahvempi vaakasuuntainen kontrasti kahden värin välille. Se tehdään yleensä levittämällä väriä joko hiusten ylä- tai alaosiin korvan tasolta alkaen. Värjäys voidaan tehdä myös toisin päin, eli siirtymällä vaaleista tyvistä tummempiin latvoihin. Toisin kuin balayage-värjäyksessä, ombré-tekniikassa ei käsitellä yksittäisiä suortuvia. Pääasiallinen ero näiden kahden tekniikan värillä onkin käytettyjen sävyjen välinen kontrasti. Toisin kuin ombré-värjäyksessä, balayage-tekniikalla pyritään saavuttamaan luonnolliselta näyttävät siirtymät sävyjen välillä.  

Minkävärisiin hiuksiin balayage sopii?

null

Parasta balayage-tekniikassa on se, että se sopii kaikenvärisille hiuksille. Voit elävöittää hiuksiasi luonnollisilla sävyillä tai valita rohkean muutoksen täysin uuden väriyhdistelmän avulla. Oli toiveissasi sitten klassiset auringon vaalentamat raidat ruskeisiin hiuksiin tai ripaus vaaleaa pinkkiä ja tummemmat tyvet, lopputulos ylittää varmasti odotuksesi.  

 

Kokeile balayage tekniikkaa kotona

Miksi et kokeilisi kaikessa rauhassa kotona? Lähde balayage-matkalle Schwarzkopf Blonde -värjäystuotteiden avulla. 

 

M1 Super Raidat

Raidoitushupulla tai helppokäyttöisellä pensselillä toteutat kaikenlaiset lookit.

Vaalentamisen jälkeen käytettävä Blonde-hoitoaine vahvistaa hiusten rakennetta ja saa hiukset tuntumaan sileiltä. Jopa 4-6 astetta vaaleammat raidat. Sopii keskivaaleista keskiruskeille hiuksille

 

M3+ Helpot Raidat

Pakkauksen helppokäyttöisen siveltimen avulla raitojen tekeminen on todella helppoa. Voit valita mieleisesi vaihtoehdon kahdesta raidoituksesta: luonnollisen värisävysi kanssa kauniin kontrastin luovat kapeat tai leveät raidat. Vaalentamisen jälkeen käytettävä Blonde-hoitoaine vahvistaa hiusten rakennetta ja saa hiukset tuntumaan sileiltä. Jopa 3–5 astetta vaaleammat raidat. Sopii hyvin vaaleille ja tummanvaaleille hiuksille.