Hiusten värjäys | Hopeanharmaat hiukset

Hiusvinkit harmaantuville

Harmaantuminen on väistämätöntä – se tapahtuu meille kaikille jossain vaiheessa. Asenteiden ja sosiaalisten normien muutosten ansiosta ensimmäisiin harmaisiin hiuksiin ei onneksi enää liity samanlaista paniikkia kuin ennen. Viime vuosien nousevan trendin jatkuessa vuonna 2021 nähdään yhä enemmän naisia ja miehiä, jotka suosivat luonnollista harmaata väriään tai jopa värjäävät hiuksensa harmaiksi!  Harmaantuminen on erittäin henkilökohtainen ja inspiroiva matka, ja olemme täällä auttaaksemme – lue lisää harmaantumisesta!  

Harmaantumisprosessi

null

Palataanpa siis perusasioihin ja selvitetään, miksi hiuksemme ensinnäkin harmaantuvat. Karvatupet sisältävät melaniinia, joka on hiusten pigmentti. Kun keho lakkaa tuottamasta melaniinia, hiukset menettävät värinsä ja muuttuvat harmaiksi tai valkoisiksi. Ikä, jolloin se tapahtuu, vaihtelee valtavasti enimmäkseen geeniperimästä riippuen. Saatat olla 16-vuotias, kun huomaat ensimmäisen valkoisen juovan hiuksissasi, tai se saattaa tapahtua vasta, kun olet neli- tai viisikymppinen. Yleisesti ottaen useimpien naisten pitäisi kuitenkin nähdä ensimmäiset harmaat hiukset kolmekymppisenä, ja useimmilla viisikymppisillä naisilla on luultavasti yli 50 % harmaita hiuksia. Väripigmentin vähentyessä myös hiuksen rakenne muuttuu, jolloin hiukset muuttuvat lankamaisiksi ja karheiksi. 

Matka kohti harmaita hiuksia

null

Kokeile Blonde M1 Super Highlights tai M3+ Easy Highlights tuotteita luonnolliseen raidoitukseen.

Jos olet valmis lopettamaan hiusten värjäämisen ja ryhtymään luonnollisen harmaaksi, sinun pitäisi tietää, että se vaatii sitoutumista. Hiuksesi eivät muutu kauniin hopeisiksi yhdessä yössä, vaan se on pitkä ja työläs prosessi, joka voi kestää kuukausia. Tarvitset paljon kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä, ja on itsestäsi kiinni, miten lähestyt asiaa. Lue alta lisää kolmesta erilaisesta harmaantumiseen liittyvästä lähestymistavasta. 

 

Anna kasvaa

Tämä on helpoin ja edullisin ratkaisu, mutta ei välttämättä imartelevin. Anna vain tyven kasvaa ja luonnon tehdä tehtävänsä. Lopulta tyvi kasvavaa riittävän pitkäksi ja saat ihanan harmaat hiukset. 

 

Lyhyt lookki

Jos et malta odottaa, että pitkät hiukset kasvavat kokonaan harmaiksi, voit aina leikkauttaa hiukset lyhyiksi. Annan tyven kasvaa muutaman sentin mittaisiksi ja leikkauta sitten lyhyt hiusmalli, kuten pixie, jotta siirtymäajasta tulee sujuvampi ja lyhyempi. 

 

Raidat   

Jos hiuksesi harmaantuvat tai värjäät jo hiuksiasi tyven peittämiseksi, lopeta värjääminen yhdellä pohjavärillä ja aloita hiusten raidoitus. Raidat auttavat hämäämään silmää ja sulautuvat hienovaraisesti harmaisiin hiuksiin, jolloin harmaa ei erotu niin paljon. Vaaleahiuksisille muutos voi olla hieman hienovaraisempi. Raidoitussetit, kuten Blonde M1 Super Highlights tai M3+ Easy Highlights, sopivat erinomaisesti luonnollisen lopputuloksen saavuttamiseen.  

Harmaiden hiusten hoito

  • Harmaat hiukset tarvitsevat erityistä hoitoa, koska ne ovat usein kuivat ja hauraat. Tämän seurauksena harmaat hiukset voivat näyttää rasittuneilta ja elottomilta. 40-vuotissyntymäpäiväsi tienoilla saatat siksi päättää siirtyä käyttämään erityisiä anti-ageing-shampoita ja -tehohoitoja. Nämä hiustenhoitotuotteet päällystävät harmaat hiukset erittäin ohuella kerroksella polymeerejä, keramideja ja proteiineja, jotka suojaavat ja antavat kiiltoa. 
  • Hiuksiin jätettävät suihkeet korostavat harmaiden hiusten kauneutta entisestään. Suihkuta tehohoitoa hiuksiin shampoopesun jälkeen, kampaa läpi ja muotoile hiukset tavalliseen tapaan. Nauti tämän käsittelyn tehosta: Harmaat hiuksesi näyttävät ja tuntuvat terveemmiltä. 
  • Tasapainoisella ravinnolla on myös myönteinen vaikutus hiuksiin ja hiusten kasvuun. Tämä koskee erityisesti biotiinia (tunnetaan myös H-vitamiinina), sinkkiä, rautaa, A-, B2- ja B6-vitamiineja.*

 

*Lähde: www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth

 

one dam image
istock

Haluatko viivästyttää harmaantumista?

null

Jos haluat värjätä harmaat hiukset, Natural & Easy peittää 100 % harmaista hiuksista ja takaa luonnollisen lopputuloksen.

Etkö ole vielä päättänyt? Ehkä et ole vielä valmis heittäytymään? Sekin käy. Nykyään kyse on sinulle ja elämäntapaasi parhaiten sopivien valintojen tekemisestä. Harmaat hiukset näyttävät kauniilta, mutta tärkeämpää on olla tyytyväinen siihen, kuka olet. Värjäysmahdollisuuksia on onneksi paljon, joten voit värjätä hiuksesi juuri haluamasi värisiksi. Saatavilla on lähellä luonnollista hiusväriäsi olevia tuotteita, joilla voit peittää harmaat hiukset käsittelemällä tyveä säännöllisesti, tai voit valita täysin erilaisen lookin. Valinta on sinun.  

 

Jos etsit nopeaa ja helppoa ohjetta harmaiden hiusten värjäämiseen, tutustu artikkeliin ”Harmaiden hiusten peittäminen” – kerromme parhaat vinkkimme onnistumiseen aina ensimmäisten suortuvien värjäämisestä värjätyn lookin ylläpitämiseen. 

Löydä: