Näin vältät keltaisuuden vaaleissa hiuksissa

Luonnollinen, mutta hehkuva – sellaisen vaikutelman useimmat haluaisivat uudelta vaalealta hiusväriltään, mutta joskus värjäystulos jättää kuitenkin toivomisen varaa. Tässä artikkelissa käsitellään vaaleahiuksisten yleistä ongelmaa: keltaisuuden poistamista. Mistä se aiheutuu ja miten siitä pääsee eroon? Siirry alaspäin ja lue lisää.

 

Halusitpa sitten raikastaa hiustesi elotonta vaaleaa sävyä tai palata tummista hiuksista vaaleisiin, kyseessä on yksi suurimmista hiusmuutoksista, joka edellyttää vaalennusta. Siksi kotivärjäyksessä tarvitaan erityistä huolellisuutta. Ei-toivotut sivuvaikutukset, kuten hiusten keltaisuus, ovat yleisiä, mutta myös estettävissä. On olemassa runsaasti hyödyllisiä niksejä ja vinkkejä, joiden avulla voit välttää katastrofit ja tehdä kotivärjäyksestä helpompaa kuin koskaan. Aloitetaan kuitenkin vaalentamisen perusteista:

Kaikki mitä sinun tulee tietää vaalentamisesta

null

Vaalentavat tuotteet eivät sisällä väriä, vaan vaalentavia ainesosia, kuten vetyperoksidia. Vaalensitpa hiuksesi kotona tai kampaajalla, nämä ainesosat poistavat hiuksistasi luonnollisia pigmenttejä, mikä vaalentaa hiuksiasi käsittelyn aikana. Vaalennuksen aikana hiukset saavat erilaisia välisävyjä, kuten punaista, oranssia ja tietysti keltaista, joka on vaalennuksen viimeinen vaihe ennen lopullista vaaleaa sävyä.

Miksi vaaleista hiuksista tulee keltaiset?

Hiusten keltaisuudelle on olemassa useita mahdollisia syitä, mutta tämä on yksi tavallisimmista: vaalea värisävy on kulunut pois tai hiuksistasi on tullut aiempaa huokoisemmat vaalennuksen vaikutuksesta. 

 

Keltaisuus, jonka syynä on kulunut sävyte

Useimmat meistä tuntevat jo sävytteet, joilla kampaajat loihtivat hiuksista kiiltävät ja vaaleat. Vaikka sävytteet tekevät hiusten väristä uskomattoman raikkaan ja viileän, niiden vaikutus kestää vain jonkin aikaa. Kun peset hiuksiasi säännöllisesti, sävyte huuhtoutuu pois ajan mittaan. Tämä tarkoittaa sitä, että hiusten keltaiset pigmentit tulevat esiin.

 

→ Keltaisuuden ehkäiseminen: Yritä olla pesemättä hiuksia liian usein, jotta sävyte kestää hiuksissa mahdollisimman pitkään. Tiedämme, että tämä on helpommin sanottu kuin tehty, eli jos et voi vähentää hiusten pesemistä, harkitse sävyttävän shampoon hankkimista keltaisen värin neutraloimiseksi.

 

Keltaisuus, jonka syynä on hiusten huokoisuus

Vaaleiden hiusten on osoitettu olevan huokoisemmat kuin muut hiusvärit. Tämä tarkoittaa sitä, että hiuksiin imeytyy vedessä olevia mineraaleja, jotka aiheuttavat ajan mittaan hiusten värjäytymistä. Hiusten vaalentaminen avaa huokosia niin, että ne imevät itseensä väriä. Tämä tarkoittaa sitä, että toistuvien vaalennusten vaikutuksesta huokoset voivat jäädä auki. Tällöin ne imevät itseensä kaikkea mahdollista, kuten uima-altaiden klooria, joka aiheuttaa vihertävän tai keltaisen sävyn.

 

→ Keltaisuuden ehkäiseminen: Kova vesi sisältää runsaasti mineraaleja ja metalleja, jotka voivat tehdä tuhojaan hiuksissa. Suihkusuodatin on hyvä ratkaisu, joka auttaa pitämään vaaleat hiukset kiiltävinä ja juuri värjättyjen näköisinä. Voit suojata hiuksesi kloorilta kastelemalla ne ennen uima-altaaseen menoa. Jos hiukset ovat jo märät, ne imevät itseensä vähemmän klooria. Muista huuhdella hiuksesi heti kun tulet uima-altaasta.

Vaaleiden hiusten keltaisuuden poistaminen

Mitä useammin peset hiuksiasi, sitä nopeammin sävytteen viileä väri lähtee hiuksista. Jotta voisit välttää hiusten kellastumisen ajan mittaan, tarvitset hyvän keltaisuutta poistavan tuotteen. Sopiva tuote tasapainottaa keltaista sinisellä tai violetilla sävyllä. Saatavana on monia shampoita, hoitoaineita ja sävytteitä, jotka auttavat saamaan halutun lopputuloksen. 

Kellertävä lopputulos vaalennuksen jälkeen

null

Kellertävään värjäyslopputulokseen on olemassa kaksi mahdollista syytä: virheellinen käyttö tai vääränlainen väri.

 

Virheellinen värjäys

Keltaisuus aiheutuu usein siitä, että vaalennusaine huuhdellaan pois liian aikaisin. Monet tarkkailevat hiuksiaan vaalennusprosessin aikana, huolestuvat havaitsemistaan oransseista sävyistä ja huuhtelevat tuotteen pois liian aikaisin. Liian varhainen huuhtelu johtaa keltaisuuteen. Monet eivät tiedä, että hiuksissa näkyvät värisävyt eivät tarkoita vääränlaista lopputulosta, vaan vasta välivaihetta vaalennusprosessissa. Ole kärsivällinen ja vie vaalennuskäsittely loppuun. Asianmukaisen vaikutusajan jälkeen hiuksissa ei pitäisi olla enää oransseja ja keltaisia sävyjä.

 

→ Keltaisuuden ehkäiseminen värjäyksen aikana: Noudata tuotteen käyttöohjeita. Käsittelyaikaa on noudatettava tarkasti. Älä jätä vaalennustuotetta hiuksiin pidemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa kuin on tarkoitus.

 

Huuhtelitko vaalennusaineen pois liian aikaisin? Toista vaalennusprosessi samalla tuotteella, jotta saat kompensoitua menetetyn vaikutusajan. Huuhtelitko vaalennusaineen pois vaikkapa kymmenen minuuttia liian aikaisin? Levitä vaalennustuote hiuksiin uudelleen ja anna sen vaikuttaa kymmenen minuuttia.

 

Väärän tuotteen käyttö

Tarkasta pakkauksesta ennen ostamista, millaista värjäystulosta voit odottaa tuotteelta. Jokaisessa pakkauksessa on kuvia hiusten alkuperäisestä väristä ja odotettavissa olevasta värjäystuloksesta. Vertaa omaa hiusväriäsi tarjontaan ja valitse sen perusteella sopiva vaalennustuote. Vaalennuskäsittelyn voi aina toistaa, jos et ole tyytyväinen lopputulokseen. Muista kuitenkin huolehtia hiuksistasi valitsemalla miedomman vaalennustuotteen, jos hiuksesi ovat jo osittain vaalennetut.

Löydä: