Skip to Content

Värjää tyvikasvusi kotona

Tyviväri – tyven värjääminen kotona

Punainen, toffeenruskea, musta, raidoitettu, platinanvaalea, tuhkanruskea, kullankeltainen – värjäätkö säännöllisesti hiuksiasi? Silloin tiedät varmasti, miten ärsyttävää on, kun tyvikasvu alkaa näkyä. Onneksi tyvikasvun värjääminen kotona käy helposti. Olemme koonneet vinkkejä tyven värjäämiseen itse.

Haluat sitten värjätä esiin kasvavan oman sävysi tai peittää harmaita, se onnistuu tyvivärillä kotona. Jos valitset sävytteen, se peseytyy hiljalleen pois ja kestää noin kuudesta kahdeksaan viikkoa. Sinä aikana sinun on värjättävä hiusten tyvi useammin. Kestoväri voi olla paras vaihtoehto, sillä se kestää paljon pidempään. Jos et uskalla värjätä tyvikasvua itse, muita vaihtoehtoja on saatavilla, kuten hiuspuuteri ja erilaiset hiustyylit, joiden avulla voit peittää tyveä ainakin jonkin aikaa.

Tyven värjääminen – näin se onnistuu

Tyven värjäämiseen tarvitset piikkikamman ja oikean hiusvärin. Varmista, että uusi hiusväri on mahdollisimman lähellä hiustesi nykyistä sävyä, jotta saat tasaisen lopputuloksen. Ota pois kaikki korut, pue päälle vanha T-paita ja aseta tumma pyyhe hartioillesi suojaamaan tahroilta. Tarvitset myös hiuspinnejä tai klipsejä pitämään hiusosioita paikallaan. Hiusväripakkaus sisältää muita tarvittavia välineitä, kuten kertakäyttöhansikkaat. Näin värjäät tyven itse vaihe vaiheelta:

 1. Etsi sävykartasta nykyinen hiusvärisi ja sävy, jonka haluat saada, jotta osaat valita oikean tuotteen.
 2. Jaa hiukset neljään osioon. Se onnistuu helposti piikkikammalla. Tee kammalla vaakasuuntainen jakaus pään takaosaan korvasta toiseen. Jaa tämä alempi osio kahteen yhtä suureen osaan keskeltä. Jaa hiukset pään päällä kahteen yhtä suureen osaan keskijakauksella.
 3. On aika ryhtyä värjäämään. Aloita pään takaosasta, sillä hiukset siellä vaativat pidemmän vaikutusajan kuin pään päällä. Aloita levittämään hiusväriä tyveen vasempaan alaosioon. Varmista, että tyvi peittyy kokonaan hiusväriin. Pyri välttämään värin leviämistä jo valmiiksi värjättyihin hiuksiin. Näin saat tasaisen lopputuloksen.
 4. Kun olet värjännyt ensimmäisen osion, on aika siirtyä seuraavaan. Tarkista piikkikammalla, kuinka kaukana yksi senttimetri on tyvestä, ja levitä hiusväriä niin pitkälle. Toista suortuva kerrallaan, kunnes ensimmäinen osio on värjätty.
 5. Seuraavaksi on vuorossa toisen hiusosion värjäys. Toimi samalla tavalla kuin aiemmin ja värjää hiukset tyvestä ja noin sentin mitalta.
 6. Käsittele seuraavaksi ylemmät osiot. Toimi samalla tavalla kuin aiemmin ja siirry otsaa kohti.
 7. Sitten anna hiusvärin vaikuttaa. Tarkka vaikutusaika on kerrottu pakkauksessa. Aseta herätyskello tai ajastin hälyttämään, jotta et menetä ajantajua.
 8. Kun hälytys soi, on aika huuhdella hiusväri pois. Kun vesi on kirkasta, hiukset on huuhdeltu hyvin. Käytä hoitoainetta, joka saa juuri värjätyt hiuksesi kiiltämään upeasti.
 9.  Kuivaa hiustenkuivaajalla ja muotoile haluamallasi tavalla!
Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona

  Vaaleat hiukset

  Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona
  ...

  Platinanvaaleat hiukset ovat jälleen erittäin trendikkäät. Haluatko sinäkin platinanvaalean sävyn?

  ...
 • Mustien hiusten muotoilu

  Kampaus- ja hiusväritrendit

  Mustien hiusten muotoilu
  ...

  Näin muotoilet Jessica Parén elegantin tai Edie Campbellin sähäkän hiusmallin, jotka molemmat sopivat täydellisesti mustahiuksisille naisille.

  ...
 • Ruskean tukan sävyttäminen

  Ruskeat hiukset

  Ruskean tukan sävyttäminen
  ...

  Ruskean hiusvärin valinnan puolesta voidaan sanoa paljon. Mikä menetelmä sopii sinulle, sävytyshuuhtelu, intensiivinen sävytys vai värikäsittely?

  ...
 • Hiusvinkit harmaantuville

  Hopeanharmaat hiukset

  Hiusvinkit harmaantuville
  ...

  Lue parhaat vinkkimme harmaantuville hiuksille!

  ...
 • Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen

  Hopeanharmaat hiukset

  Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen
  ...

  Hopeanharmaa sävy on tullut jäädäkseen. Lue lisää siitä, miksi hiukset kannattaa värjätä hopeisiksi, ja saat myös tärkeää tietoa siitä, mitä tulee tietää hopeanharmaiden hiuksien hoidosta.  

  ...
 • Näin peität harmaat hiukset

  Värikonsultaatio

  Näin peität harmaat hiukset
  ...

  Lue kuinka voit peittää harmaat suortuvat ja saada hiustesi luonnollisen sävyn takaisin. Onko aikeissasi sittenkin jättää peittely sikseen ja ottaa harmaantunut tyyli rohkeasti haltuun? Ei hätää, tarjoamme jotain myös sinulle. Lue alta vinkkimme luonnollisen harmaiden hiusten korostamiseen.

  ...
 • Värjäys vai sävytys?

  Värikonsultaatio

  Värjäys vai sävytys?
  ...

  Oletko päättänyt vaihtaa hiusväriä? Valitsetko hiusvärin vai sävytyksen? Hiusvärit voivat aiheuttaa hämmennystä ja valinta on joskus vaikeaa. Tässä valintaa helpottavia vinkkejä.

  ...
 • Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn

  Vaaleat hiukset

  Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn
  ...

  Vaaleita sävyjä on loputtomasti, ja selkeät sävyt, kuten platina, samppanja ja kultainen, ovat hyvin suosittuja. Tummanvaalea sävy, jota toisinaan kutsutaan myös vähemmän mairittelevasti "likaisenvaaleaksi", on jäänyt muiden sävyjen varjoon. Nyt tämä sävy on palannut suosioon, ja syystä! Lue lisää täältä.

  ...
 • Tee raitoja kotona – se on helppoa!

  Vaaleat hiukset

  Tee raitoja kotona – se on helppoa!
  ...

  Kaipaatko muutosta? Raidat antavat hiuksille hehkua, tuuheamman ulkonäön ja ulottuvuutta valon ja varjon avulla.

  ...
 • Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle

  Vaaleat hiukset

  Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle
  ...

  Loputtomalta tuntuvan talven jälkeen alamme jo odottaa kevättä, kun ilmassa alkaa leijua lupaus tulevasta kesästä ja aurinkoisista päivistä. Kevään kynnyksellä on aika raikastaa lookia ja valmistautua kesään Blonde Highlights -raidoilla! Schwarzkopf Blonde -tuotteilla saavutat helposti ja edullisesti kampaamotason lookeja helppokäyttöisillä kotiseteillä.

  ...
 • Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka

  Vaaleat hiukset

  Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka
  ...

  Lue ja opi, mitä kannattaa ajatella kun valkaiset hiuksiasi ja miten hallita ei-toivottuja vaikutuksia.

  ...
 • Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä

  Vaaleat hiukset

  Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä
  ...

  Vaikka hiusten vaalentamista kutsutaankin usein "värjäämiseksi", se ei ole aivan totta. Vaalentavat tuotteet eivät sisällä väriä, vaan vaalentavia ainesosia, kuten vetyperoksidia.

  ...