Skip to Content

Mitä balayage on?

Balayage on suosittu värjäystekniikka, jolla hiuksiin räätälöidään upeita, hämmästyttävän aidoilta näyttäviä sävyjä. Mitä balayage oikein tarkoittaa? Tässä artikkelissa kerromme siitä kaiken: miten se toimii, miten se eroaa ombré-värjäyksestä ja mitä sävyjä kannattaa valita.

Bala-mikä?

Vad är balayage?

Nimi tulee ranskan sanasta ”balayer”, joka tarkoittaa lakaisemista tai harjaamista. Värjäystekniikassa hiuksiin maalataan luonnollinen, auringonsuutelema tyyli. Ranskalaisten hiusalan ammattilaisten kehittämä tekniikka on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa.

Perinteisestä raidoituksesta, jossa hiussuortuvat värjätään latvoista juuriin, balayage eroaa siinä, että kampaaja voi maalata raitoja vapaasti saavuttaakseen entistä luonnollisemman lopputuloksen. Raitojen sijaintia voidaan muuttaa toiveiden mukaisesti, mutta yleisesti ottaen tekniikassa käytetään vaaleampia sävyjä kasvojen ympärillä ja asteittain tummempia värejä mentäessä kohti tyviä, jotka saatetaan usein jättää kokonaan käsittelemättä.

Balayage-tekniikalla kampaaja voi luoda intensiteetiltään erilaisia sävyjä eri siveltimillä, jotka valitaan käsiteltävän hiustyypin mukaan. Yhdistämällä tummia ja vaaleampia sävyjä tekniikalla voidaan tuoda kasvot esiin, luoda yksilöllinen tyyli ja pehmentää tai korostaa haluttuja piirteitä.

Mitä eroa balayage- ja ombré-värjäyksillä on?

Ombré-värjäystekniikalla luodaan asteittainen värimuutos usein tummista tyvistä vaaleampiin latvoihin. Tekniikalla luodaan vahvempi vaakasuuntainen kontrasti kahden värin välille. Se tehdään yleensä levittämällä väriä joko hiusten ylä- tai alaosiin korvan tasolta alkaen. Värjäys voidaan tehdä myös toisin päin, eli siirtymällä vaaleista tyvistä tummempiin latvoihin. Toisin kuin balayage-värjäyksessä, ombré-tekniikassa ei käsitellä yksittäisiä suortuvia. Pääasiallinen ero näiden kahden tekniikan värillä onkin käytettyjen sävyjen välinen kontrasti. Toisin kuin ombré-värjäyksessä, balayage-tekniikalla pyritään saavuttamaan luonnolliselta näyttävät siirtymät sävyjen välillä.

Minkävärisiin hiuksiin balayage sopii?

Parasta balayage-tekniikassa on se, että se sopii kaikenvärisille hiuksille. Voit elävöittää hiuksiasi luonnollisilla sävyillä tai valita rohkean muutoksen täysin uuden väriyhdistelmän avulla. Oli toiveissasi sitten klassiset auringon vaalentamat raidat ruskeisiin hiuksiin tai ripaus vaaleaa pinkkiä ja tummemmat tyvet, lopputulos ylittää varmasti odotuksesi.

Kokeile balayage tekniikkaa kotona

Miksi et kokeilisi kaikessa rauhassa kotona? Lähde balayage-matkalle Schwarzkopf Blonde -värjäystuotteiden avulla.

M1 Super Raidat
Raidoitushupulla tai helppokäyttöisellä pensselillä toteutat kaikenlaiset lookit.

Vaalentamisen jälkeen käytettävä Blonde-hoitoaine vahvistaa hiusten rakennetta ja saa hiukset tuntumaan sileiltä. Jopa 4-6 astetta vaaleammat raidat. Sopii keskivaaleista keskiruskeille hiuksille

M3+ Helpot Raidat
Pakkauksen helppokäyttöisen siveltimen avulla raitojen tekeminen on todella helppoa. Voit valita mieleisesi vaihtoehdon kahdesta raidoituksesta: luonnollisen värisävysi kanssa kauniin kontrastin luovat kapeat tai leveät raidat. Vaalentamisen jälkeen käytettävä Blonde-hoitoaine vahvistaa hiusten rakennetta ja saa hiukset tuntumaan sileiltä. Jopa 3–5 astetta vaaleammat raidat. Sopii hyvin vaaleille ja tummanvaaleille hiuksille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona

  Vaaleat hiukset

  Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona
  ...

  Platinanvaaleat hiukset ovat jälleen erittäin trendikkäät. Haluatko sinäkin platinanvaalean sävyn?

  ...
 • Mustien hiusten muotoilu

  Kampaus- ja hiusväritrendit

  Mustien hiusten muotoilu
  ...

  Näin muotoilet Jessica Parén elegantin tai Edie Campbellin sähäkän hiusmallin, jotka molemmat sopivat täydellisesti mustahiuksisille naisille.

  ...
 • Ruskean tukan sävyttäminen

  Ruskeat hiukset

  Ruskean tukan sävyttäminen
  ...

  Ruskean hiusvärin valinnan puolesta voidaan sanoa paljon. Mikä menetelmä sopii sinulle, sävytyshuuhtelu, intensiivinen sävytys vai värikäsittely?

  ...
 • Hiusvinkit harmaantuville

  Hopeanharmaat hiukset

  Hiusvinkit harmaantuville
  ...

  Lue parhaat vinkkimme harmaantuville hiuksille!

  ...
 • Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen

  Hopeanharmaat hiukset

  Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen
  ...

  Hopeanharmaa sävy on tullut jäädäkseen. Lue lisää siitä, miksi hiukset kannattaa värjätä hopeisiksi, ja saat myös tärkeää tietoa siitä, mitä tulee tietää hopeanharmaiden hiuksien hoidosta.  

  ...
 • Näin peität harmaat hiukset

  Värikonsultaatio

  Näin peität harmaat hiukset
  ...

  Lue kuinka voit peittää harmaat suortuvat ja saada hiustesi luonnollisen sävyn takaisin. Onko aikeissasi sittenkin jättää peittely sikseen ja ottaa harmaantunut tyyli rohkeasti haltuun? Ei hätää, tarjoamme jotain myös sinulle. Lue alta vinkkimme luonnollisen harmaiden hiusten korostamiseen.

  ...
 • Värjäys vai sävytys?

  Värikonsultaatio

  Värjäys vai sävytys?
  ...

  Oletko päättänyt vaihtaa hiusväriä? Valitsetko hiusvärin vai sävytyksen? Hiusvärit voivat aiheuttaa hämmennystä ja valinta on joskus vaikeaa. Tässä valintaa helpottavia vinkkejä.

  ...
 • Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn

  Vaaleat hiukset

  Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn
  ...

  Vaaleita sävyjä on loputtomasti, ja selkeät sävyt, kuten platina, samppanja ja kultainen, ovat hyvin suosittuja. Tummanvaalea sävy, jota toisinaan kutsutaan myös vähemmän mairittelevasti "likaisenvaaleaksi", on jäänyt muiden sävyjen varjoon. Nyt tämä sävy on palannut suosioon, ja syystä! Lue lisää täältä.

  ...
 • Tee raitoja kotona – se on helppoa!

  Vaaleat hiukset

  Tee raitoja kotona – se on helppoa!
  ...

  Kaipaatko muutosta? Raidat antavat hiuksille hehkua, tuuheamman ulkonäön ja ulottuvuutta valon ja varjon avulla.

  ...
 • Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle

  Vaaleat hiukset

  Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle
  ...

  Loputtomalta tuntuvan talven jälkeen alamme jo odottaa kevättä, kun ilmassa alkaa leijua lupaus tulevasta kesästä ja aurinkoisista päivistä. Kevään kynnyksellä on aika raikastaa lookia ja valmistautua kesään Blonde Highlights -raidoilla! Schwarzkopf Blonde -tuotteilla saavutat helposti ja edullisesti kampaamotason lookeja helppokäyttöisillä kotiseteillä.

  ...
 • Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka

  Vaaleat hiukset

  Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka
  ...

  Lue ja opi, mitä kannattaa ajatella kun valkaiset hiuksiasi ja miten hallita ei-toivottuja vaikutuksia.

  ...
 • Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä

  Vaaleat hiukset

  Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä
  ...

  Vaikka hiusten vaalentamista kutsutaankin usein "värjäämiseksi", se ei ole aivan totta. Vaalentavat tuotteet eivät sisällä väriä, vaan vaalentavia ainesosia, kuten vetyperoksidia.

  ...