Mitä balayage on?

Balayage on suosittu värjäystekniikka, jolla hiuksiin räätälöidään upeita, hämmästyttävän aidoilta näyttäviä sävyjä. Mitä balayage oikein tarkoittaa? Tässä artikkelissa kerromme siitä kaiken: miten se toimii, miten se eroaa ombré-värjäyksestä ja mitä sävyjä kannattaa valita.

Bala-mikä?

Vad är balayage?

Nimi tulee ranskan sanasta ”balayer”, joka tarkoittaa lakaisemista tai harjaamista. Värjäystekniikassa hiuksiin maalataan luonnollinen, auringonsuutelema tyyli. Ranskalaisten hiusalan ammattilaisten kehittämä tekniikka on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa.

Perinteisestä raidoituksesta, jossa hiussuortuvat värjätään latvoista juuriin, balayage eroaa siinä, että kampaaja voi maalata raitoja vapaasti saavuttaakseen entistä luonnollisemman lopputuloksen. Raitojen sijaintia voidaan muuttaa toiveiden mukaisesti, mutta yleisesti ottaen tekniikassa käytetään vaaleampia sävyjä kasvojen ympärillä ja asteittain tummempia värejä mentäessä kohti tyviä, jotka saatetaan usein jättää kokonaan käsittelemättä.

Balayage-tekniikalla kampaaja voi luoda intensiteetiltään erilaisia sävyjä eri siveltimillä, jotka valitaan käsiteltävän hiustyypin mukaan. Yhdistämällä tummia ja vaaleampia sävyjä tekniikalla voidaan tuoda kasvot esiin, luoda yksilöllinen tyyli ja pehmentää tai korostaa haluttuja piirteitä.

Mitä eroa balayage- ja ombré-värjäyksillä on?

Ombré-värjäystekniikalla luodaan asteittainen värimuutos usein tummista tyvistä vaaleampiin latvoihin. Tekniikalla luodaan vahvempi vaakasuuntainen kontrasti kahden värin välille. Se tehdään yleensä levittämällä väriä joko hiusten ylä- tai alaosiin korvan tasolta alkaen. Värjäys voidaan tehdä myös toisin päin, eli siirtymällä vaaleista tyvistä tummempiin latvoihin. Toisin kuin balayage-värjäyksessä, ombré-tekniikassa ei käsitellä yksittäisiä suortuvia. Pääasiallinen ero näiden kahden tekniikan värillä onkin käytettyjen sävyjen välinen kontrasti. Toisin kuin ombré-värjäyksessä, balayage-tekniikalla pyritään saavuttamaan luonnolliselta näyttävät siirtymät sävyjen välillä.

Minkävärisiin hiuksiin balayage sopii?

Parasta balayage-tekniikassa on se, että se sopii kaikenvärisille hiuksille. Voit elävöittää hiuksiasi luonnollisilla sävyillä tai valita rohkean muutoksen täysin uuden väriyhdistelmän avulla. Oli toiveissasi sitten klassiset auringon vaalentamat raidat ruskeisiin hiuksiin tai ripaus vaaleaa pinkkiä ja tummemmat tyvet, lopputulos ylittää varmasti odotuksesi.

Kokeile balayage tekniikkaa kotona

Miksi et kokeilisi kaikessa rauhassa kotona? Lähde balayage-matkalle Schwarzkopf Blonde -värjäystuotteiden avulla.

M1 Super Raidat
Raidoitushupulla tai helppokäyttöisellä pensselillä toteutat kaikenlaiset lookit.

Vaalentamisen jälkeen käytettävä Blonde-hoitoaine vahvistaa hiusten rakennetta ja saa hiukset tuntumaan sileiltä. Jopa 4-6 astetta vaaleammat raidat. Sopii keskivaaleista keskiruskeille hiuksille

M3+ Helpot Raidat
Pakkauksen helppokäyttöisen siveltimen avulla raitojen tekeminen on todella helppoa. Voit valita mieleisesi vaihtoehdon kahdesta raidoituksesta: luonnollisen värisävysi kanssa kauniin kontrastin luovat kapeat tai leveät raidat. Vaalentamisen jälkeen käytettävä Blonde-hoitoaine vahvistaa hiusten rakennetta ja saa hiukset tuntumaan sileiltä. Jopa 3–5 astetta vaaleammat raidat. Sopii hyvin vaaleille ja tummanvaaleille hiuksille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona

  Vaaleat hiukset

  Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona
  ...
 • Mustien hiusten muotoilu

  Kampaus- ja hiusväritrendit

  Mustien hiusten muotoilu
  ...
 • Ruskean tukan sävyttäminen

  Ruskeat hiukset

  Ruskean tukan sävyttäminen
  ...
 • Hiusvinkit harmaantuville

  Hopeanharmaat hiukset

  Hiusvinkit harmaantuville
  ...
 • Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen

  Hopeanharmaat hiukset

  Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen
  ...
 • Näin peität harmaat hiukset

  Värikonsultaatio

  Näin peität harmaat hiukset
  ...
 • Värjäys vai sävytys?

  Värikonsultaatio

  Värjäys vai sävytys?
  ...
 • Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn

  Vaaleat hiukset

  Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn
  ...
 • Tee raitoja kotona – se on helppoa!

  Vaaleat hiukset

  Tee raitoja kotona – se on helppoa!
  ...
 • Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle

  Vaaleat hiukset

  Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle
  ...
 • Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka

  Vaaleat hiukset

  Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka
  ...
 • Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä

  Vaaleat hiukset

  Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä
  ...