Skip to Content

Mikä on sombré?

Olemme kaikki kuulleet ombrésta – pitkään suosiossa olleesta hiusten värjäyksestä, jossa luodaan kontrastia kahdella eri sävyllä. Entä mitä on sombré? Sanoista ”soft ombré” lyhennetty termi tarkoittaa pehmeästi varjostettua, ja se erottuu ombré-siskostaan hienovaraisemmilla ja monivivahteisilla väreillään. Parasta siinä on se, että sen valoilla ja varjoilla leikittelevä look sopii kaikille hiusväristä ja hiusten pituudesta riippumatta.

Ombré ei kuitenkaan ole vielä menneen talven lumia, sillä se on edelleen suosittu erityisesti silloin, kun halutaan täydellisen luonnollinen ja auringonvaalentama look. Tämä tummien pituuksien ja vaaleiden latvojen yhdistelmä on kuitenkin näkynyt katukuvassa jo sen verran pitkään, että se alkoi kaivata päivitystä. Soft ombré -lookissa siirtymä sävyjen välillä – yleensä tummasta vaaleaan – on edeltäjäänsä hienovaraisempi.

Ombré-värjäyksessä voidaan käyttää jopa kuutta sävyä hiusrajasta latvoihin, kun taas sombréssa käytetään enintään kolmea. Siirtymät ovat myös hienovaraisempia, mikä tekee värien yhteensulautumisesta erityisen luonnollista.

Kuinka sombré eroaa ombré- ja balayage-värjäyksestä?

Sombré-värjäyksen ero ombré-värjäykseen on yksinkertaisesti se, että se on hienovaraisempi ja pehmeämpi versio ombrésta. Värjäysmetodi on kummassakin pitkälti sama: siveltimen sijaan vaaleampaa väriä levitetään kammalla, joka saa aikaan luonnolliselta näyttävän, asteittaisen värivaihtelun. Lisäksi voidaan käyttää erityisiä letitys- ja kudontatekniikoita, joilla saadaan aikaan hyvin ohuita raitoja. Minisuortuvat mahdollistavat tummien ja vaaleiden sävyjen yhdistämisen vieläkin hienovaraisemmin ja yksilöllisemmin.

Entä kuinka sombré eroaa balayage-värjäyksestä? Balayagessa vaaleita sävyjä levitetään eri tavoin riippuen siitä, halutaanko esimerkiksi leveämpiä raitoja kasvojen ympärille vai keskitytäänkö latvoihin. Värisuortuvien paikasta riippumatta ne ovat yleensä näkyvämpiä kuin sombré-värjäyksessä, jossa värisiirtymä on hyvin hienovarainen. Usein käytetään sävytteitä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hienovarainen latvoja kohden.

Sopiiko tämä väritrendi kaikille hiusväreille?

Perinteinen ombré yhdistää vaaleaa ja ruskeaa, kun taas sombréssa voidaan yhdistää monia eri sävyjä. Mahdollisuuksia on rajattomasti, kuten punaisten vivahteiden yhdistäminen ruskeaan tai liilat vivahteet mustassa. Sombrén saumaton levitysmetodi mahdollistaa monien eri värien yhdistämisen, mikä tekee tyylistä monipuolisen. Metodi sopii pitkien hiusten lisäksi myös lyhyisiin – se antaa tyylikkään säväyksen niin polkka- kuin pixiemallillekin.

Miksi sitä kannattaa kokeilla:

 • Luonnollisuus on nyt in: pehmeiden ja hienostuneiden värivaihteluiden ansiosta tämä look näyttää lähes luonnolliselta, ei värjätyltä.
 • Sombré sopii kaikille: kevyesti vaalennetut latvat näyttävät hyvältä hiusten pituudesta riippumatta.
 • Sopii erinomaisesti lyhyisiin hiuksiin: hienovarainen värivaihtelu voi antaa tuuheutta, syvyyttä ja tekstuuria.
 • Värisäväys: sombrén avulla voit lisätä luonnolliseen hiusväriisi upean efektin nopeasti.
 • Ei riskinottoa: voit antaa värin kasvaa pois luonnollisesti, koska värivaihtelut ovat hienovaraisia.

Haluaisitko kokeilla sitä kotona?

Löydä sombré-lookiisi sopiva vaalea sävy Blonde-valikoimastamme, joka antaa jopa 9 astetta vaalentavan (riippuu alkuperäisestä sävystä), keltaisia vivahteita vastustavan vaikutuksen. Jos haluat vieläkin vaaleamman lopputuloksen, kokeile Blonde L1+ Extreme Lightener- tai L1++ Extreme Lightener Plus -vaalennusta. Jos haluat hienovaraisemman vaalean lopputuloksen, kokeile M1 Super Highlights -raitoja.

Onko mielessäsi rohkeampi look? Valitse sävysi värikkäästä Live-sarjasta. Kokeile vaikkapa LIVE Color XXL 87 Mystic Violet- tai LIVE Color XXL 35 Real Red -sävyä. Tutustu värisuosituksiin tuotesivuillamme ja antaudu sombrén vietäväksi jo tänään!

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona

  Vaaleat hiukset

  Kuinka saat platinanvaaleat hiukset kotona
  ...

  Platinanvaaleat hiukset ovat jälleen erittäin trendikkäät. Haluatko sinäkin platinanvaalean sävyn?

  ...
 • Mustien hiusten muotoilu

  Kampaus- ja hiusväritrendit

  Mustien hiusten muotoilu
  ...

  Näin muotoilet Jessica Parén elegantin tai Edie Campbellin sähäkän hiusmallin, jotka molemmat sopivat täydellisesti mustahiuksisille naisille.

  ...
 • Ruskean tukan sävyttäminen

  Ruskeat hiukset

  Ruskean tukan sävyttäminen
  ...

  Ruskean hiusvärin valinnan puolesta voidaan sanoa paljon. Mikä menetelmä sopii sinulle, sävytyshuuhtelu, intensiivinen sävytys vai värikäsittely?

  ...
 • Hiusvinkit harmaantuville

  Hopeanharmaat hiukset

  Hiusvinkit harmaantuville
  ...

  Lue parhaat vinkkimme harmaantuville hiuksille!

  ...
 • Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen

  Hopeanharmaat hiukset

  Hopeanharmaat hiukset: Näin luot tyylin ja ylläpidät sen
  ...

  Hopeanharmaa sävy on tullut jäädäkseen. Lue lisää siitä, miksi hiukset kannattaa värjätä hopeisiksi, ja saat myös tärkeää tietoa siitä, mitä tulee tietää hopeanharmaiden hiuksien hoidosta.  

  ...
 • Näin peität harmaat hiukset

  Värikonsultaatio

  Näin peität harmaat hiukset
  ...

  Lue kuinka voit peittää harmaat suortuvat ja saada hiustesi luonnollisen sävyn takaisin. Onko aikeissasi sittenkin jättää peittely sikseen ja ottaa harmaantunut tyyli rohkeasti haltuun? Ei hätää, tarjoamme jotain myös sinulle. Lue alta vinkkimme luonnollisen harmaiden hiusten korostamiseen.

  ...
 • Värjäys vai sävytys?

  Värikonsultaatio

  Värjäys vai sävytys?
  ...

  Oletko päättänyt vaihtaa hiusväriä? Valitsetko hiusvärin vai sävytyksen? Hiusvärit voivat aiheuttaa hämmennystä ja valinta on joskus vaikeaa. Tässä valintaa helpottavia vinkkejä.

  ...
 • Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn

  Vaaleat hiukset

  Tummanvaalea blondi: Näin saavutat sävyn
  ...

  Vaaleita sävyjä on loputtomasti, ja selkeät sävyt, kuten platina, samppanja ja kultainen, ovat hyvin suosittuja. Tummanvaalea sävy, jota toisinaan kutsutaan myös vähemmän mairittelevasti "likaisenvaaleaksi", on jäänyt muiden sävyjen varjoon. Nyt tämä sävy on palannut suosioon, ja syystä! Lue lisää täältä.

  ...
 • Tee raitoja kotona – se on helppoa!

  Vaaleat hiukset

  Tee raitoja kotona – se on helppoa!
  ...

  Kaipaatko muutosta? Raidat antavat hiuksille hehkua, tuuheamman ulkonäön ja ulottuvuutta valon ja varjon avulla.

  ...
 • Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle

  Vaaleat hiukset

  Vaaleat raidat: Vinkit onnistuneelle värjäykselle
  ...

  Loputtomalta tuntuvan talven jälkeen alamme jo odottaa kevättä, kun ilmassa alkaa leijua lupaus tulevasta kesästä ja aurinkoisista päivistä. Kevään kynnyksellä on aika raikastaa lookia ja valmistautua kesään Blonde Highlights -raidoilla! Schwarzkopf Blonde -tuotteilla saavutat helposti ja edullisesti kampaamotason lookeja helppokäyttöisillä kotiseteillä.

  ...
 • Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka

  Vaaleat hiukset

  Hiusten vaalennus: Ihanteellinen tekniikka
  ...

  Lue ja opi, mitä kannattaa ajatella kun valkaiset hiuksiasi ja miten hallita ei-toivottuja vaikutuksia.

  ...
 • Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä

  Vaaleat hiukset

  Vältä oranssit hiukset vaalennuksen jälkeen – 3 hyödyllistä vinkkiä
  ...

  Vaikka hiusten vaalentamista kutsutaankin usein "värjäämiseksi", se ei ole aivan totta. Vaalentavat tuotteet eivät sisällä väriä, vaan vaalentavia ainesosia, kuten vetyperoksidia.

  ...