coloration-or-hair-tint-1280x680

Värjäys vai sävytys?

Mikään ei ole niin tehokas tyylimuutos kuin uusi hiusväri. Mutta mistä tietää mikä värjäystekniikka on juuri oikea - värjäys vai sävytys? Kerromme tässä miten ne eroavat, mitkä on tuotteiden erot, molempien hyödyt ja millainen lopputuloksesta tulee.

 

Värin valinnan jälkeen pitää vielä valita värjäystekniikka. Kaksi yleisintä vaihtoehtoa ovat värjäys ja sävytys. Lopulliseen tuotteen valintaan vaikuttaa moni asia ja päätöksen tekeminen voi olla vaikeaa. Autamme sinua tekemään oikeat valinnat, jotta saavutat halutun uuden lookin.

Sävytys vs. värjäys – lyhyt vai pitkä kesto?

null

Haluatko pysyvän muutoksen vai vain freesata lookisi? Tämä on värjäyksen peruskysymys. Kun olet päättänyt kumpaa tahdot, olet askelen lähempänä metodin valintaa. Värin kesto erottaa nämä kaksi metodia toisistaan – värjäys on pysyvää, sävytys väliaikaista.

 

Värjäys vai sävytys - miten ne toimivat?

Hiusvärin kestävyyden ero perustuu tuotteen toimintaan: värjäyksessä pigmentit uppoavat hiuksen orvasketeen eli hiuksen sisälle asti. Happamat ainesosat kuten ammoniakki avaavat hiuksen kuidut, jolloin uudet väripigmentit pääsevät hiuksen sisään. Uusi väri on näin pysyvästi hiuksessasi eikä lähde pois pesemälläkään. Värjätty osa hiuksista kasvaa vähitellen, jolloin oma väri palaa hiljalleen tyvestä hiusten kasvaessa.

 

Tyvikasvun säännöllinen värjääminen säilyttää hiustesi huolitellun ulkonäon ja sen tekeminen on helppoa. Hiussävytteen kanssa sen sijaan ei tarvita tyvivärjäystä, koska sävytteen väripigmentit himmenevät ja peseytyvät pois vähän kerrassaan ja väri haalenee itsestään. Tämä johtuu siitä, että väri tarttuu vain hiuksen ulkopinnan kuituihin. Sävyte peseytyy pois keskimäärin 6-8 pesussa ja tämä look on sen jälkeen historiaa.

 

Olet ehkä törmännyt kolmanteenkin vaihtoehtoon hiusväriä valitessa? Saatavilla on ns. semipermanent hiusväri, joka käytännössä tarkoittaa värin ja sävytteen välimuotoa.

 

Tässä vaihtoehdossa väri menee hiuksen sisään kuten värjäyksessä, mutta pigmentti haalene kuten sävytteessä. Hiustesi luonnollinen väri palautuu noin 28 pesun jälkeen.

Värjäys vai sävytys - sopivuustesti

Miten tuotteet vaikuttavat? Kokosimme sinulle näiden kahden metodin hyödyt:

half_ponytail_hairstyle


Värjäyksen hyödyt:

  • Uusi look: voit muuttaa tyyliäsi rajustikin ja saat aina pysyvän lopputuloksen. Täydellinen metodi sinulle, jos olet varma päätöksestäsi!
  • Eroon harmaasta: värjäämällä saat peittoon harmaat hiuksesi osin tai kokonaan tuotteesta riippuen. Todellinen nuoruuden lähde!
  • Valoa tummuuteen: ruskeasta blondiksi? Onnistuu! Värjäämällä voit vaihtaa väriä myös vaaleaksi. Tämä on mahdollista koska vaalennusaineet sisältävät hydroperoxidia, joka poistaa hiuksesta tumman pigmentin. Tämä mahdollistaa vaalean värin loiston

 

Sävytyksen hyödyt:

  • Täydellinen vaihtoehto kokeilunhaluiselle - koska väri on väliaikainen, voit kokeilla uusia sävyjä ottamatta riskiä sen sopivuudesta.
  • Hellä hiuksille: pigmentti tarttuu vain hiuksen pintaan jolloin orvaskesi ei paljastu. Hellä vaihtoehto hiuksillesi.
  • Tasapainoinen: väri haihtuu vähitellen. Sävytyksessä ei kasva näkyvää tyvikasvua.
  • Loistoa: voit valita oman sävysi ja korostaa sitä sävytteellä antaen sille upean loiston.
one dam image
LIVE Ultra Bright or Pastel 092

Kuten huomaat, molemmilla metodeilla on hyvät puolensa. Valintasi perustuu lopulta siihen miten suuren ja pysyvän muutoksen tahdot hiuksiisi. Hiusvärit ja sävytteet antavat sinulle mahdollisuuden muutoksiin.