Skip to Content

Ei enää rasvoittuvia hiuksia

Rasvainen päänahka tekee vastapestyistä hiuksista nopeasti surullisen näköisen, roikkuvan sotkun. Tämän lisäksi rasvoittuvat hiukset vielä tuntuvatkin epämukavilta. Piristy! Roikkuville hiuksille on saatavissa apua.

Joissain tapauksissa kestää kahdesta kolmeen päivää ennen kuin hiukset tuntuvat ja näyttävät rasvaisilta, kun taas toisissa tapauksissa siihen ei mene päivääkään. Hiusjuurien alla tapahtuvien prosessien ymmärtäminen auttaa ymmärtämään miksi hiukset alkavat näyttää öljyisiltä. Talirauhaset sijaitsevat ihon sisässä hiuksen kasvavan osan vieressä. Tali pitää hiukset taipuisina ja kiiltävinä. Se sisältää rasvaa ja monia muita ainesosia, jotka pitävät ihon ja hiukset terveinä. Liika tali saattaa kuitenkin tuoda mukanaan epämiellyttäviäkin ilmiöitä, kuten esimerkiksi rasvaiset hiukset.

Mikä lisää talin eritystä?

Liialliseen talin eritykseen ja rasvaiseen päänahkaan on monia syitä. Ensinnäkin, geenit saattavat altistaa liialliselle talin eritykselle. Hormonaalisten vaihteluiden, kuten murrosiän ja raskauden, tiedetään vaikuttavan talirauhasten toimintaan. Sama pätee kaikkiin muihinkin asioihin jotka vaikuttavat mielialaamme ja terveydentilaamme. Myös jotkut lääkkeet ja hormonivalmisteet saattavat aiheuttaa enemmän tai vähemmän merkittäviä muutoksia talin erityksessä.

Oikeanlainen hoito rasvaiselle päänahalle

Rasvaisten hiusten hyvin suunniteltu hoito alkaa huolellisesti valitusta shampoosta ja puhdistusrutiinista. Säännöllinen, huolellinen hiusten hoito todella auttaa rasvaiseen päänahkaan ja rasvaisiin hiuksiin. Valitse mieto shampoo tai erityisesti rasvaisille hiuksille tarkoitettu shampoo. Tensidit, kuten esimerkiksi saippua ja pesuaineet,  tarttuvat talin rasvaan ja vahoihin tehden niiden poistamisesta hiuksista vedellä helppoa. Kasviperäisiä uutteita sisältävien shampoiden käyttö auttaa myös taistelussa ylettömän rasvaisia hiuksia vastaan. Rosmariini, kamomilla ja salvia ovat vanhoja hyväksi havaittuja aineita rasvaisille hiuksille. Vaikka tämä ei olekaan yleisesti tiedossa oleva hoitokeino rasvaisille hiuksille, niin myös korte ja hevoskastanja tukahduttavat liiallisen talin erityksen ja rauhoittavat päänahkaa. Voit halutessasi käyttää hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, jotka sisältävät näitä ainesosia. Hiuksiin jätettävät hoitoaineet ovat helppoja ja nopeita käyttää ja ne tehoavat hyvin ilman että ne painavat hiuksia alas.

Rasvainen päänahka ja hiusten muotoilu

Muotoilutuotteiden käyttöä ei tarvitse arastella vaikka hiuksesi olisivatkin luonnostaan rasvaiset. Muotoiluvaahto sisältää alkoholia ja on siksi erityisen sopiva rasvoittuville hiuksille. Se vähentää lievästi hiusten rasvaisuutta sen lisäksi että se päällystää hiukset suojaavalla kerroksella. Lyöt siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla kun käytät muotoiluvaahtoa. Osa rasvaisista ainesosista neutraloituu, ja saat hiuksiisi lisää tuuheutta. Vaikka hiuksesi olisivatkin rasvaiset juurten läheltä, niin latvat voivat silti olla kuivat. Käytä hiuksiin jätettävää hoitoainetta latvoihin, mutta ei juurten lähelle. Tämä lisää hiusten tuuheutta ja kosteuttaa.

Oikeanlaisen shampoon käyttö rasvoittuvissa hiuksissa

Yleinen suosituksemme on shampoolla pesu 2-3 kertaa viikossa. Rasvoittuvat hiukset voi kuitenkin joutua pesemään päivittäin. Käytä aina haaleaa vettä kuuman sijasta ja vältä myös kuumaa puhallusta hiustenkuivaajaa käyttäessäsi. Levitä shampoo päänahallesi ja hiero se hellävaraisesti ihoon. Hieronta vapauttaa olemassa olevan talin ihosta ja päänahka pysyy rasvattomampana pidempään. Anna shampoon vaikuttaa noin kaksi minuuttia ennen kuin huuhtelet sen pois haalealla vedellä.

Jos sinulla on kiire, voit käyttää kuivashampoota. Levitä kuivashampoo päänahkaan ja anna sen vaikuttaa noin kaksi minuuttia. Pyyhi sitten hiuksesi pyyhkeellä kuivashampoon poistamiseksi. Kampaa hiuksesi huolellisesti, jotta kaikki kuivashampoon jäämät lähtevät pois.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia

  Suojaus

  Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia
  ...

  Vaalennuksen aikana hiussuomut avautuvat ja pigmentti irtoaa. Jäljelle jää vain hyvin vaalea väri. Hiuksen pinnasta voi tulla hauras ja kuiva, joten se kaipaa erityistä huolenpitoa.

  ...
 • Kaksihaaraiset hiukset

  Rasittuneet hiukset

  Kaksihaaraiset hiukset
  ...

  Onneksi vaurioituneiden hiusten hoitoon on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Oikea hoito ja muotoilu tekevät hauraista hiuksista silkkisen harjan hetkessä

  ...
 • Latteiden hiusten hoitorutiini

  Suojaus

  Latteiden hiusten hoitorutiini
  ...

  Kärsitkö latteista hiuksista? Onko hiusten luonnollisen tuuheuden säilyttäminen mielestäsi vaikeaa? Jos yhtään lohduttaa, et ole suinkaan yksin. Kuivat ja latteat hiukset ovat todella yleinen ongelma, joka kehittyy usein, kun hiukset eivät saa tai pysty säilyttämään tarpeeksi kosteutta. Tämä vähentää hiusten tuuheutta ja saa ne näyttämään latteilta, elottomilta ja veltoilta. Ei huolta, sillä ongelma on ratkaistavissa. Hellällä huolenpidolla elottomat kutrisi ovat pian jälleen terveet ja kimmoisat.

  ...
 • Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle

  Hiusshampoo

  Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle
  ...

  Gliss Fiber Therapy on ensimmäinen OMEGAPLEX®-koostumuksen sisältävä Gliss-sarja. Mullistava tekniikka korjaa ja uudistaa hiuskuitujen heikentyneitä sidoksia ja suojaa pitkään ehkäisten tulevia vaurioita.

  ...
 • Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien

  Hiusshampoo

  Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien
  ...

  Tulevaisuuteen tähyten Gliss lanseerasi brändinsä uudelleen syksyllä 2020 keskittyen entistä enemmän hiustenhoitoteknologioihin ja kestävään kehitykseen. Tuomme markkinoille uusia koostumuksia, jotka sisältävät jopa 96 %* luonnosta peräisin olevia ainesosia ja tarjoavat luonnollisemman vaihtoehdon hiustenhoitoon.

  ...
 • Kaikki miesten hiustenhoidosta

  Hiusshampoo

  Kaikki miesten hiustenhoidosta
  ...

  Olipa hiuksesi siistit ja lyhyet tai pitkät ja kurittomat, harkittu tyyli alkaa tukasta. Lue tästä, mihin hiuksissa kannattaa kiinnittää huomiota, mitä hoitotuotteita on saatavana ja kuinka niitä käytetään asianmukaisesti.

  ...
 • Shampoo tekee kaiken

  Hiusshampoo

  Shampoo tekee kaiken
  ...

  Shampoo muuttuu helposti täyteläiseksi vaahdoksi – mutta shampoot voivat myös antaa hiuksillesi upeaa kiiltoa, kesyttää kaikkein kurittomammat kiharat ja ne voivat jopa taistella haaroittuneita latvoja tai hilsettä vastaan.

  ...
 • Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille

  Hiusöljy

  Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille
  ...

  Hiusöljy voi olla todellinen pelastus kuivahiuksisille, sillä se hoitaa käsiteltyjä hiuksia tehokkaasti. Nykyaikainen high-tech-koostumus takaa keveyden, minkä ansiosta hiusöljyä voi käyttää ohuillekin hiuksille. Tutki, miten hiusöljy voi toimia sinulle ja miten se ehkäisee kuivuutta.

  ...
 • Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet

  Hiushoitoaine

  Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet
  ...

  Kiireisen arjen vuoksi hiustenhoitoa usein laiminlyödään, koska aikaa ei yksinkertaisesti ole. Hiukset ovat kuivat, vaurioituneet ja kiillottomat, ja latvat ovat karheat. Apua tarvitaan nopeasti. Ratkaisu? Nopeakäyttöinen tehokosteutus. Hoitosuihkeet pelastavat tilanteen. 

  ...
 • Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille

  Rasittuneet hiukset

  Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille
  ...

  Hiustenhoitorutiini ei ole täydellinen ilman hiusnaamiota, joka on täynnä ravitsevia ainesosia. Tässä on arvokkaita vinkkejä hiusnaamioiden käyttöön sekä tietoa siitä, miksi Gliss 4-in-1 -naamiot ovat juuri sitä mitä kuontalosi kaipaa.

  ...
 • Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit

  Rasittuneet hiukset

  Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit
  ...

  Hiustenlähtö on arkipäiväinen, mutta harmittava asia. Lue vinkit hiustenlähdön estämiseen sivustoltamme.

  ...
 • Kuiva päänahka

  Kuivat hiukset

  Kuiva päänahka
  ...

  Kuivan päänahan ongelmat ovat yleisempiä talvella. Ongelman ytimeen tutustumisen jälkeen haluamme auttaa muutamilla hiustenhoitovinkeillä

  ...