Skip to Content

Nopea parannuskeino vaurioituneille hiuksille

Ends of hair banner

Ovatko hiuksesi hauraat, kuivat, kaksihaaraiset ja täysin kiillottomat? Meillä on hyviä uutisia: hiustenleikkaus ei ole ainoa ratkaisu. Haluamme kertoa miten oikeanlainen hoito ja hellävarainen muotoilu tuovat eloisuuden ja kiillon takaisin hiuksiisi.

Muotoiluvälineet kuten harjat, hiustenkuivaajat tai kiharrusraudat sekä rajut kemialliset hoidot kuten värjäykset, vaalennukset ja permanentit ovat saattaneet aiheuttaa vaurioita. Stressi tai yksipuolinen ruokavalio aiheuttavat myös hiusongelmia. Joissain tapauksissa vääränlainen hoito on ainoa syy. Ajan mittaan kovakourainen hoito kuivattaa hiukset, jolloin luonnostaan sileä pintakerros muuttuu karkeaksi, hiukset alkavat näyttää haurailta ja myös kaksihaaraiset hiukset alkavat näkymään.

Hoida vaurioituneita hiuksiasi silkkihansikkain

Hoida hiuksiasi hellästi kuin sairasta lasta pitämällä kaikki mahdolliset vaaratekijät etäällä. Muista käyttää vaurioituneille hiuksille tarkoitettua shampoota ja hiero sitä hellävaraisesti märkiin hiuksiin. Voimakas hankaaminen pestessä saa aikaan ainoastaan sen, että hiusten kampaaminen on vaikeampaa.  Huuhdo aina kaikki shampoo huolellisesti pois. Vaurioituneet hiukset tarvitsevat ehdottomasti hoitoainehuuhtelun tai –käsittelyn jokaisen pesun jälkeen. Hoitoaineita tarvitsevat erityisesti vaurioituneimmat latvat. Anna hoitoaineiden vaikuttaa hetken ennen huolellista poishuuhtomista.

Proteiinit ja ravintoaineet korjaavat vaurioituneita hiuksia

Tietyt ainesosat shampoissa ja hiushoitotuotteissa pelastavat vaurioituneita hiuksia ja joskus sillä voi pelastaa erityisen illan glamourin. Kosteuttavat ainesosat kuten aloe vera, panthenol, glyseroli ja silkkiproteiinit ovat hengenpelastajia rasittuneille ja ohuille hiuksille. Kasviöljyt ja proteiinit puolestaan tekevät ihmeitä vaikeahoitoisille ja rasittuneille hiuksille. Aktiiviset komponentit kuten macadamiapähkinäöljy, arganöljy, sheavoi ja ruusunmarjaöljy päällystävät jokaisen yksittäisen hiuksen hienonhienolla suojakerroksella. Se korjaa pintakerroksen ja sen seurauksena hiukset näyttävät terveemmiltä ja niissä on enemmän kiiltoa.

Vaurioituneiden hiusten hellävarainen muotoilu

Hiukset turpoavat pestessä ja vastapestyt hiukset ovat näin ollen erityisen herkät. Sen takia hiuksia ei pitäisi pesun jälkeen voimakkaasti hangata kuiviksi, vaan sen sijaan kietoa ne pyyhkeeseen.  Kampaa tämän jälkeen kosteat hiukset harvalla kammalla välttäen hiusjuuria. Tämä on hellävaraisempaa hiusjuurille. Vapaa kuivuminen on luonnollisesti parasta hiuksille, mutta jos tällaiseen luksukseen ei ole aikaa, niin laita hiustenkuivaajan puhallus täysille, mutta lämpötila aina korkeintaan keskiteholle. Näin altistuminen hiustenkuivaajalle pysyy lyhyenä ja kuivuminen niin pienenä kuin mahdollista. Ainakin jonkin aikaa kannattaa välttää kuumien muotoiluvälineiden, kuten suoristusrautojen, kiharrusrautojen tai lämpörullien käyttöä. Muista myös että kemialliset käsittelyt, kuten värjäys, valkaisu ja permanentit aiheuttavat lisävaurioita jo vaurioituneille hiuksille. Mikäli haluat väriä hiuksiisi, käytä niiden sijaan jonkin aikaa värihuuhteluita.

Vaurioituneiden hiusten latvat

Kaksihaaraisille hiuksille tarkoitetut hoitoaineet auttavat mikäli kaksihaaraiset ovat näkyvin vaurio hiuksissa. Näiden hoitoaineiden silikoniöljy korjaa kaksihaaraiset hiukset ainakin väliaikaisesti eliminoiden kiharan ulkonäön. Levitä vain muutama tippa kaksihaaraisten hiusten hoitoainetta pyyhekuiviin hiuksiin ja anna hiusten sitten kuivua vapaasti. Kaksihaaraisten hiusten kiertäminen pyöreän harjan ympärille hiustenkuivaajaa käytettäessä poistaa myös osittain kiharaa ulkonäköä. Jos mikään muu ei auta ja kaksihaaraiset hiukset kasvavat, pyydä kampaajaasi leikkaamaan sentin verran latvoja. Se auttaa heti! Ilman kaksihaaraisia hiuksia hiuksesi näyttävät paljon paksummilta ja terveemmiltä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Rasvoittuvat hiukset

  Rasvaiset hiukset

  Rasvoittuvat hiukset
  ...

  Rasvainen päänahka tekee hiuksista nopeasti raikkaat ja kimmoisat. Apu on tulossa! Ota selvää, mitä voit tehdä parantaaksesi ihosi ja hiustesi tilaa

  ...
 • Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia

  Suojaus

  Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia
  ...

  Vaalennuksen aikana hiussuomut avautuvat ja pigmentti irtoaa. Jäljelle jää vain hyvin vaalea väri. Hiuksen pinnasta voi tulla hauras ja kuiva, joten se kaipaa erityistä huolenpitoa.

  ...
 • Latteiden hiusten hoitorutiini

  Suojaus

  Latteiden hiusten hoitorutiini
  ...

  Kärsitkö latteista hiuksista? Onko hiusten luonnollisen tuuheuden säilyttäminen mielestäsi vaikeaa? Jos yhtään lohduttaa, et ole suinkaan yksin. Kuivat ja latteat hiukset ovat todella yleinen ongelma, joka kehittyy usein, kun hiukset eivät saa tai pysty säilyttämään tarpeeksi kosteutta. Tämä vähentää hiusten tuuheutta ja saa ne näyttämään latteilta, elottomilta ja veltoilta. Ei huolta, sillä ongelma on ratkaistavissa. Hellällä huolenpidolla elottomat kutrisi ovat pian jälleen terveet ja kimmoisat.

  ...
 • Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle

  Hiusshampoo

  Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle
  ...

  Gliss Fiber Therapy on ensimmäinen OMEGAPLEX®-koostumuksen sisältävä Gliss-sarja. Mullistava tekniikka korjaa ja uudistaa hiuskuitujen heikentyneitä sidoksia ja suojaa pitkään ehkäisten tulevia vaurioita.

  ...
 • Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien

  Hiusshampoo

  Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien
  ...

  Tulevaisuuteen tähyten Gliss lanseerasi brändinsä uudelleen syksyllä 2020 keskittyen entistä enemmän hiustenhoitoteknologioihin ja kestävään kehitykseen. Tuomme markkinoille uusia koostumuksia, jotka sisältävät jopa 96 %* luonnosta peräisin olevia ainesosia ja tarjoavat luonnollisemman vaihtoehdon hiustenhoitoon.

  ...
 • Kaikki miesten hiustenhoidosta

  Hiusshampoo

  Kaikki miesten hiustenhoidosta
  ...

  Olipa hiuksesi siistit ja lyhyet tai pitkät ja kurittomat, harkittu tyyli alkaa tukasta. Lue tästä, mihin hiuksissa kannattaa kiinnittää huomiota, mitä hoitotuotteita on saatavana ja kuinka niitä käytetään asianmukaisesti.

  ...
 • Shampoo tekee kaiken

  Hiusshampoo

  Shampoo tekee kaiken
  ...

  Shampoo muuttuu helposti täyteläiseksi vaahdoksi – mutta shampoot voivat myös antaa hiuksillesi upeaa kiiltoa, kesyttää kaikkein kurittomammat kiharat ja ne voivat jopa taistella haaroittuneita latvoja tai hilsettä vastaan.

  ...
 • Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille

  Hiusöljy

  Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille
  ...

  Hiusöljy voi olla todellinen pelastus kuivahiuksisille, sillä se hoitaa käsiteltyjä hiuksia tehokkaasti. Nykyaikainen high-tech-koostumus takaa keveyden, minkä ansiosta hiusöljyä voi käyttää ohuillekin hiuksille. Tutki, miten hiusöljy voi toimia sinulle ja miten se ehkäisee kuivuutta.

  ...
 • Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet

  Hiushoitoaine

  Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet
  ...

  Kiireisen arjen vuoksi hiustenhoitoa usein laiminlyödään, koska aikaa ei yksinkertaisesti ole. Hiukset ovat kuivat, vaurioituneet ja kiillottomat, ja latvat ovat karheat. Apua tarvitaan nopeasti. Ratkaisu? Nopeakäyttöinen tehokosteutus. Hoitosuihkeet pelastavat tilanteen. 

  ...
 • Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille

  Rasittuneet hiukset

  Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille
  ...

  Hiustenhoitorutiini ei ole täydellinen ilman hiusnaamiota, joka on täynnä ravitsevia ainesosia. Tässä on arvokkaita vinkkejä hiusnaamioiden käyttöön sekä tietoa siitä, miksi Gliss 4-in-1 -naamiot ovat juuri sitä mitä kuontalosi kaipaa.

  ...
 • Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit

  Rasittuneet hiukset

  Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit
  ...

  Hiustenlähtö on arkipäiväinen, mutta harmittava asia. Lue vinkit hiustenlähdön estämiseen sivustoltamme.

  ...
 • Kuiva päänahka

  Kuivat hiukset

  Kuiva päänahka
  ...

  Kuivan päänahan ongelmat ovat yleisempiä talvella. Ongelman ytimeen tutustumisen jälkeen haluamme auttaa muutamilla hiustenhoitovinkeillä

  ...