Skip to Content

Shampoo kauniille hiuksille

Oikeanlainen shampoo on terveiden ja kiiltävien hiusten perusta. Sen löytäminen monien shampoovaihtoehtojen joukosta voi kuitenkin olla vaikeaa. Näytämme sinulle miten löydät oikean shampoon hiuksillesi ja kerromme myös miksi shampoota pitäisi aina välillä vaihtaa.

Stiftung Warentestin (saksalainen tuotetestausjärjestö) mukaan 94 prosenttia naisista pitää shampoota tärkeimpänä henkilökohtaisen hygienian tuotteenaan. Sen takia on turvallista olettaa että naisia kiinnostaa juuri oikeanlaisen shampoon löytäminen. Shampoon valinnan kriteereinä ovat hiuslaatu ja niiden rakenne sekä päänahan kunto. Kuten lähes kaikki muutkin fysiologiset tekijät, myös hiukset ja päänahka muuttuvat ajan mittaan ja se pitäisi ottaa huomioon myös shampoon valinnassa. Rasvoittuvat hiukset voivat muuttua tavallisiksi hiuksiksi ja terveet hiukset voivat yhtäkkiä muuttua ohuemmiksi ja haavoittuvammiksi.

Shampoo himmeille, kiillottomille hiuksille

Kiilto on erittäin näkyvä terveiden hiusten merkki. Valitettavasti on monta tapaa saada kiilto katoamaan hiuksista, kuten liian usein toistuva harjaaminen, hiustenkuivaajalla kuivaaminen tai kuumennettavilla välineillä muotoilu. Kun hiuksen pintakerros ei enää ole rakentunut sileäksi kerrokseksi, hiukset eivät enää juurikaan heijasta valoa ja hiukset alkavat näyttää himmeiltä ja elottomilta. Muotoiluaineiden jäämät hiuksissa tai erittäin kalkkipitoinen vesi saattavat myös himmentää hiuksia. Erikoisshampoot korjaavat hiusrakenteen ja herättävät hiukset taas henkiin. Näiden shampoiden aktiiviset ainesosat ovat silkkiproteiinit sekä aprikoosinsiemenöljy ja helmiuutteet. Nämä shampoot myös poistavat hiushoitotuotteiden jäämät ja kalkinpoistajat pehmentävät vettä. Shampoopesun jälkeen hiuksesi näyttävät taas luonnollisen kiiltäviltä.

Shampoot ohuille ja veltoille hiuksille

Hiuksesi voivat näyttää veltoilta ja väsyneiltä, koska yksittäiset hiukset ovat ohuita tai ne ovat ohentuneet ajan mittaan. Kollageeniyhdistelmiä ja pinnoiteaineita sisältävät shampoot kehittävät hiusrakennetta ja luovat tällä tavalla vahvempia, paksumpia ja runsaammannäköisiä hiuksia. Koentsyymi Q10:tä sisältävillä shampoilla on nuorentava vaikutus. Hiusjuurien sisällä tämä koentsyymi stimuloi suoraan keratiinien biosynteesiä, jolla on tapana hidastua iän myötä. Keratiinit ovat erityisiä proteiineja ja hiusten tärkeimpiä rakennuspalikoita ja näiden proteiinien erityispiirteet tekevät hiuksistamme vahvemmat ja elastisemmat.

Shampoo rasittuneille hiuksille

Rasittuneille ja elottomille hiuksille on monia syitä. Useimmissa tapauksissa rasittuneissa hiuksissa ei ole riittävästi kosteutta väärän hoidon tai hiustenkuivaajan kuumuuden takia. Myös aurinko, tuuli ja suolavesi kuivattavat hiuksia ja saavat ne näyttämään sähköiskun saaneilta. Etsiessäsi oikeanlaista shampoota ohjenuorana tulisi olla hiustesi erityistarpeet. Rasittuneita, ohuita hiuksia on parasta hoitaa kevyillä, kosteuttavilla yhdistelmillä, kuten aloe vera, jogurtti, vehnäproteiinit ja pantenoli. Vahvat, mutta elottomat, kuivat hiukset tarvitsevat täyteläisempiä hoitoaineita.

Shampoo kurittomille hiuksille

Luonnonkiharoilla on tapana olla taipumatta haluamaamme muotoon. Niistä voi tehdä mukautuvampia shampoilla, joiden aktiivisina ainesosina on aprikoosinsiemen- tai jojobaöljyä. Nämä öljyt tekevät kiharista hiuksista vähemmän käkkärät ja helpommin muotoiltavat. Useimmissa tapauksissa erittäin kiharat hiukset ovat myös erittäin kuivat. Sen takia useimmat käkkärille tai hyvin kiharille hiuksille tarkoitetut shampoot sisältävät myös kosteuttavia aineita kuten pantenolia tai glyserolia.

Shampoo värikäsitellyille hiuksille

Heti värikäsittelyiden jälkeen hiukset yleensä näyttävät syvänvärisiltä ja upean kiiltäviltä. Värikäsiteltyjen hiusten erikoisshampoot auttavat hiuksia säilyttämään tämän kauniin tilan suojaamalla hiukset UV-valon vaalentavalta vaikutukselta ja lisäämällä niihin hyvin tehokkaita hoitoaineita ja kiiltoa antavia pigmenttejä terveille ja kiiltäville hiuksille. Jotkut värikäsiteltyjen hiusten erikoisshampoot sisältävät myös hohtopigmenttejä ja meripihkauutetta vielä syvemmän värin ja kiillon aikaansaamiseksi.

Shampoo harvinaislaatuisemmille tarpeille

Toisinaan hiukset tarvitsevat tehohoitoa. Näitä erityistilanteita ovat esimerkiksi hilse ja kaksihaaraiset hiukset. Sinkkipyritioni on aktiivinen ainesosa useimmissa hilseshampoissa. Se lievittää kutinaa ja tukahduttaa päänahan ihon liiallista murenemista, mikä johtaa hilseilyyn. Ihannetapauksessa kaksihaaraisia pitkiä hiuksia hoidetaan vahvoilla hoitoaineilla, kuten runsailla macadamia-, oliivi- ja arganöljyillä. Nämä öljyt korjaavat kaksihaaraisia hiuksia ja saavat hiukset näyttämään terveiltä ja kiiltäviltä.

Tärkeää yleistietoa shampoosta

 • Enemmän ei välttämättä auta enemmän. Pieni loraus (vain noin reilu sentti halkaisijaltaan) shampoota riittää lyhyille hiuksille ja hiukan isompi (vajaat kaksi senttiä halkaisijaltaan) pitkille hiuksille.
 • Pidä huoli siitä että hiukset ovat kauttaaltaan märät ennen shampoon levittämistä. (Tärkeä vihje: vaahtoaminen viittaa shampoon määrään: jos vaahtoa ei muodostu, tarvitaan lisää shampoota.)
 • Älä hankaa päänahkaa rajusti shampoolla pestessä. Shampoon levittäminen hiuksiin pehmeästi on riittävän tehokasta. Pitkien hiusten yleensä kuiviin latvoihin ei tarvitse lisätä ylimääräistä shampoota. Hiuksia pitkin alas valuva shampoo puhdistaa riittävästi latvoja.
 • Huuhtele aina shampoo huolellisesti pois. Hiushoitotuotteiden jäämät hiuksissa himmentävät kiiltoa.
 • Ota shampoon valinnassa huomioon ilmasto ja hiustesi muuttuvat tarpeet. Kesällä hiukset ovat yleensä kuivemmat ja tarvitsevat enemmän hoitoaineita. Talvella hiukset yleensä tarvitsevat paljon lisäkosteutta. Ikääntyessämme hiuksemme ja ihomme yleensä kuivuvat ja ohenevat. Onneksi meillä on nykyään apunamme nuorentavia raaka-aineita sisältävät shampoot.
 • Käytä mietoa shampoota normaaleille hiuksille, jos peset shampoolla päivittäin. Jonkin ajan kuluttua rasvoittuville hiuksille tarkoitetut shampoot todennäköisesti kuivattavat hiukset, kun taas hoitavat shampoot saattavat litistää hiukset.  Näiden erikoisshampoiden käyttö kerran viikossa on täysin riittävää sen sijaan että niitä käyttäisi päivittäin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Rasvoittuvat hiukset

  Rasvaiset hiukset

  Rasvoittuvat hiukset
  ...

  Rasvainen päänahka tekee hiuksista nopeasti raikkaat ja kimmoisat. Apu on tulossa! Ota selvää, mitä voit tehdä parantaaksesi ihosi ja hiustesi tilaa

  ...
 • Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia

  Suojaus

  Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia
  ...

  Vaalennuksen aikana hiussuomut avautuvat ja pigmentti irtoaa. Jäljelle jää vain hyvin vaalea väri. Hiuksen pinnasta voi tulla hauras ja kuiva, joten se kaipaa erityistä huolenpitoa.

  ...
 • Kaksihaaraiset hiukset

  Rasittuneet hiukset

  Kaksihaaraiset hiukset
  ...

  Onneksi vaurioituneiden hiusten hoitoon on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Oikea hoito ja muotoilu tekevät hauraista hiuksista silkkisen harjan hetkessä

  ...
 • Latteiden hiusten hoitorutiini

  Suojaus

  Latteiden hiusten hoitorutiini
  ...

  Kärsitkö latteista hiuksista? Onko hiusten luonnollisen tuuheuden säilyttäminen mielestäsi vaikeaa? Jos yhtään lohduttaa, et ole suinkaan yksin. Kuivat ja latteat hiukset ovat todella yleinen ongelma, joka kehittyy usein, kun hiukset eivät saa tai pysty säilyttämään tarpeeksi kosteutta. Tämä vähentää hiusten tuuheutta ja saa ne näyttämään latteilta, elottomilta ja veltoilta. Ei huolta, sillä ongelma on ratkaistavissa. Hellällä huolenpidolla elottomat kutrisi ovat pian jälleen terveet ja kimmoisat.

  ...
 • Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle

  Hiusshampoo

  Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle
  ...

  Gliss Fiber Therapy on ensimmäinen OMEGAPLEX®-koostumuksen sisältävä Gliss-sarja. Mullistava tekniikka korjaa ja uudistaa hiuskuitujen heikentyneitä sidoksia ja suojaa pitkään ehkäisten tulevia vaurioita.

  ...
 • Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien

  Hiusshampoo

  Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien
  ...

  Tulevaisuuteen tähyten Gliss lanseerasi brändinsä uudelleen syksyllä 2020 keskittyen entistä enemmän hiustenhoitoteknologioihin ja kestävään kehitykseen. Tuomme markkinoille uusia koostumuksia, jotka sisältävät jopa 96 %* luonnosta peräisin olevia ainesosia ja tarjoavat luonnollisemman vaihtoehdon hiustenhoitoon.

  ...
 • Kaikki miesten hiustenhoidosta

  Hiusshampoo

  Kaikki miesten hiustenhoidosta
  ...

  Olipa hiuksesi siistit ja lyhyet tai pitkät ja kurittomat, harkittu tyyli alkaa tukasta. Lue tästä, mihin hiuksissa kannattaa kiinnittää huomiota, mitä hoitotuotteita on saatavana ja kuinka niitä käytetään asianmukaisesti.

  ...
 • Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille

  Hiusöljy

  Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille
  ...

  Hiusöljy voi olla todellinen pelastus kuivahiuksisille, sillä se hoitaa käsiteltyjä hiuksia tehokkaasti. Nykyaikainen high-tech-koostumus takaa keveyden, minkä ansiosta hiusöljyä voi käyttää ohuillekin hiuksille. Tutki, miten hiusöljy voi toimia sinulle ja miten se ehkäisee kuivuutta.

  ...
 • Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet

  Hiushoitoaine

  Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet
  ...

  Kiireisen arjen vuoksi hiustenhoitoa usein laiminlyödään, koska aikaa ei yksinkertaisesti ole. Hiukset ovat kuivat, vaurioituneet ja kiillottomat, ja latvat ovat karheat. Apua tarvitaan nopeasti. Ratkaisu? Nopeakäyttöinen tehokosteutus. Hoitosuihkeet pelastavat tilanteen. 

  ...
 • Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille

  Rasittuneet hiukset

  Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille
  ...

  Hiustenhoitorutiini ei ole täydellinen ilman hiusnaamiota, joka on täynnä ravitsevia ainesosia. Tässä on arvokkaita vinkkejä hiusnaamioiden käyttöön sekä tietoa siitä, miksi Gliss 4-in-1 -naamiot ovat juuri sitä mitä kuontalosi kaipaa.

  ...
 • Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit

  Rasittuneet hiukset

  Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit
  ...

  Hiustenlähtö on arkipäiväinen, mutta harmittava asia. Lue vinkit hiustenlähdön estämiseen sivustoltamme.

  ...
 • Kuiva päänahka

  Kuivat hiukset

  Kuiva päänahka
  ...

  Kuivan päänahan ongelmat ovat yleisempiä talvella. Ongelman ytimeen tutustumisen jälkeen haluamme auttaa muutamilla hiustenhoitovinkeillä

  ...