Skip to Content

Kuiva päänahka ja mitä sille voi tehdä

Kuiva päänahka on yleinen kiusa varsinkin talvella. Sen aiheuttaa pääasiassa kuiva, lämmitetty sisäilma. Vielä suurempi vitsaus on hilse, kuivan päänahan yleinen sivuilmiö. Lue tästä mikä kutiavan ongelman aiheuttaa ja mitä voit tehdä kutinan voittamiseksi.

Päänahkaamme suojaa keratinosyyttien muodostama ulkokerros. Tämä ulkokerros on hyvin tehokas suojamuuri ja sen rasvat pitävät päänahan sileänä. Ympäristötekijät voivat kuitenkin vahingoittaa tätä muuria. Sen seurauksena rasvat eivät enää pidä muuria sileänä ja tehokkaana, vaan se alkaa vuotaa.  Vaurioitunut muuri ei enää pysty pitämään kosteutta päänahan sisällä, jolloin iho ei enää pysty torjumaan vahingollisia ainesosia. Seurauksena on lisää kuivuutta, kutinaa, polttelua, jännitystä ja hilsettä.

Päänahan kuivumisen estäminen

Monet tekijät voivat aiheuttaa päänahan kuivumista ja usein päänahka altistuu monille haitallisille tekijöille. Kuiva, lämmitetty sisäilma on erittäin yleinen syy kuivumiseen. Hiustenkuivaimen kuumuus ja liiallinen shampoon käyttö eivät myöskään ole hyväksi päänahalle. Tämän lisäksi on lukematon määrä muotoilutuotteita, jotka eivät välttämättä ole hyväksi sinun päänahallesi.

Kuiva päänahka on erityisen altis hilseilylle

Kuiva, ärsyyntynyt päänahka on altis hilseilylle. Jossakin vaiheessa alun perin vain kuiva päänahka ärsyyntyy niin paljon, että se tuottaa koko ajan enemmän soluja. Päänahkaan kerääntyy suuri määrä kuolleita soluja, ne kasaantuvat yhteen ja muuttuvat silmin havaittavaksi hilseeksi. Näkyvät hilsehiutaleet sotkevat rumasti hartiat ja niskan alueen. Erityisen selvästi hilsehiutaleet erottuvat tummassa vaatetuksessa.

Heitä hyvästit kuivalle päänahalle

Mietojen, hellävaraisten hiustuotteiden käyttö yleensä palauttaa kuivaan päänahkaan sen luonnollisen tasapainon ja lopettaa hilseen muodostumisen. Sopivia tuotteita ovat erityisen hellävaraiset ja kosteuttavat hiushoitotuotteet. Hellävaraiset tuotteet eivät vahingoita päänahkaa ja kosteus auttaa korjaamaan päänahan ulkoisen suojamuurin. Erityisen sopivia ovat tasapainoiset hiustenhoitomenetelmät, jotka koostuvat miedosta shampoosta, hoitoaineesta ja kohdennetuista tuotteista, kuten päänahan hoitoseerumi. Jos päänahallasi on taipumusta kuivumiseen, älä käytä shampoota enempää kuin on välttämätöntä äläkä käytä liiallista kuumuutta muotoillessasi hiuksia tai käyttäessäsi hiustenkuivaajaa. Parhaat vinkit kuivan päänahan hoitoon ovat nämä: ole hellävarainen, käytä kosteuttavia tuotteita, suojele päänahkaasi, ja valitse huolellisesti tarkoituksenmukaiset ja auttavat hiushoitotuotteet.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Rasvoittuvat hiukset

  Rasvaiset hiukset

  Rasvoittuvat hiukset
  ...

  Rasvainen päänahka tekee hiuksista nopeasti raikkaat ja kimmoisat. Apu on tulossa! Ota selvää, mitä voit tehdä parantaaksesi ihosi ja hiustesi tilaa

  ...
 • Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia

  Suojaus

  Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia
  ...

  Vaalennuksen aikana hiussuomut avautuvat ja pigmentti irtoaa. Jäljelle jää vain hyvin vaalea väri. Hiuksen pinnasta voi tulla hauras ja kuiva, joten se kaipaa erityistä huolenpitoa.

  ...
 • Kaksihaaraiset hiukset

  Rasittuneet hiukset

  Kaksihaaraiset hiukset
  ...

  Onneksi vaurioituneiden hiusten hoitoon on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Oikea hoito ja muotoilu tekevät hauraista hiuksista silkkisen harjan hetkessä

  ...
 • Latteiden hiusten hoitorutiini

  Suojaus

  Latteiden hiusten hoitorutiini
  ...

  Kärsitkö latteista hiuksista? Onko hiusten luonnollisen tuuheuden säilyttäminen mielestäsi vaikeaa? Jos yhtään lohduttaa, et ole suinkaan yksin. Kuivat ja latteat hiukset ovat todella yleinen ongelma, joka kehittyy usein, kun hiukset eivät saa tai pysty säilyttämään tarpeeksi kosteutta. Tämä vähentää hiusten tuuheutta ja saa ne näyttämään latteilta, elottomilta ja veltoilta. Ei huolta, sillä ongelma on ratkaistavissa. Hellällä huolenpidolla elottomat kutrisi ovat pian jälleen terveet ja kimmoisat.

  ...
 • Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle

  Hiusshampoo

  Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle
  ...

  Gliss Fiber Therapy on ensimmäinen OMEGAPLEX®-koostumuksen sisältävä Gliss-sarja. Mullistava tekniikka korjaa ja uudistaa hiuskuitujen heikentyneitä sidoksia ja suojaa pitkään ehkäisten tulevia vaurioita.

  ...
 • Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien

  Hiusshampoo

  Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien
  ...

  Tulevaisuuteen tähyten Gliss lanseerasi brändinsä uudelleen syksyllä 2020 keskittyen entistä enemmän hiustenhoitoteknologioihin ja kestävään kehitykseen. Tuomme markkinoille uusia koostumuksia, jotka sisältävät jopa 96 %* luonnosta peräisin olevia ainesosia ja tarjoavat luonnollisemman vaihtoehdon hiustenhoitoon.

  ...
 • Kaikki miesten hiustenhoidosta

  Hiusshampoo

  Kaikki miesten hiustenhoidosta
  ...

  Olipa hiuksesi siistit ja lyhyet tai pitkät ja kurittomat, harkittu tyyli alkaa tukasta. Lue tästä, mihin hiuksissa kannattaa kiinnittää huomiota, mitä hoitotuotteita on saatavana ja kuinka niitä käytetään asianmukaisesti.

  ...
 • Shampoo tekee kaiken

  Hiusshampoo

  Shampoo tekee kaiken
  ...

  Shampoo muuttuu helposti täyteläiseksi vaahdoksi – mutta shampoot voivat myös antaa hiuksillesi upeaa kiiltoa, kesyttää kaikkein kurittomammat kiharat ja ne voivat jopa taistella haaroittuneita latvoja tai hilsettä vastaan.

  ...
 • Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille

  Hiusöljy

  Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille
  ...

  Hiusöljy voi olla todellinen pelastus kuivahiuksisille, sillä se hoitaa käsiteltyjä hiuksia tehokkaasti. Nykyaikainen high-tech-koostumus takaa keveyden, minkä ansiosta hiusöljyä voi käyttää ohuillekin hiuksille. Tutki, miten hiusöljy voi toimia sinulle ja miten se ehkäisee kuivuutta.

  ...
 • Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet

  Hiushoitoaine

  Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet
  ...

  Kiireisen arjen vuoksi hiustenhoitoa usein laiminlyödään, koska aikaa ei yksinkertaisesti ole. Hiukset ovat kuivat, vaurioituneet ja kiillottomat, ja latvat ovat karheat. Apua tarvitaan nopeasti. Ratkaisu? Nopeakäyttöinen tehokosteutus. Hoitosuihkeet pelastavat tilanteen. 

  ...
 • Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille

  Rasittuneet hiukset

  Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille
  ...

  Hiustenhoitorutiini ei ole täydellinen ilman hiusnaamiota, joka on täynnä ravitsevia ainesosia. Tässä on arvokkaita vinkkejä hiusnaamioiden käyttöön sekä tietoa siitä, miksi Gliss 4-in-1 -naamiot ovat juuri sitä mitä kuontalosi kaipaa.

  ...
 • Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit

  Rasittuneet hiukset

  Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit
  ...

  Hiustenlähtö on arkipäiväinen, mutta harmittava asia. Lue vinkit hiustenlähdön estämiseen sivustoltamme.

  ...