Skip to Content

Kaikki miesten hiustenhoidosta

Olipa hiuksesi siistit ja lyhyet tai pitkät ja kurittomat, harkittu tyyli alkaa tukasta. Lue tästä, mihin hiuksissa kannattaa kiinnittää huomiota, mitä hoitotuotteita on saatavana ja kuinka niitä käytetään asianmukaisesti.

Aika on rahaa. Näin ajattelevat useimmat miehet hiusten hoidosta ja muotoilusta: nopea pesu, kuivaus ja ehkä hieman muotoilua geelillä tai voiteella. Joskus hiuksiin kuitenkin kannattaa uhrata hieman enemmän aikaa, etenkin jos ne näyttävät kuivilta, rasittuneilta tai rasvaisilta. Tässä on yksinkertainen ja tiivis tietopaketti kaikesta siitä, mitä sinun on hyvä tietää hiustenhoidosta.

Mies: pese hiuksesi näin

Hyvinvoivien hiusten saavuttaminen ei ole vaikeaa. Siihen tarvitaan vain muutama vaihe ja sopivat tuotteet.

Tärkeintä hiusten pesemisessä on oman hiustyypin määrittäminen ja sopivan shampoon valitseminen sen mukaan. Jos et ole varma siitä, mikä hiustyyppisi on, voit aina pyytää neuvoja parturiltasi.

Jos käytät säännöllisesti muotoilutuotteita, ne on myös tärkeää pestä huolellisesti pois hiuksista. Siihen sopii tavallinen, mieto shampoo. Tuntuvatko hiuksesi elottomilta? Kokeile shampoota, joka sisältää kofeiinia. Aivan kuten aamukahvi piristää, shampoon sisältämä kofeiini stimuloi päänahan verenkiertoa, jolloin hiusten juuret saavat tarvitsemansa määrän ravinteita.

Hiusten rasvoittumisen syitä miehillä

Hiusten rasvoittumiselle voi olla useita syitä. Ravitsemus, geenit ja hiusten jatkuva koskettelu voivat tehdä hiuksista rasvaiset. Voit rauhoittaa hiuspohjan yliaktiivisia talirauhasia silikonittomalla, rasvaisille hiuksille tarkoitetulla shampoolla. Tämän tyyppinen shampoo sisältää pinta-aktiivisia aineita, jotka puhdistavat hiuspohjan tehokkaasti, sekä supistavia aineita, jotka hillitsevät talirauhasten öljyntuotantoa. Vinkki: Älä käytä rasvoittuville hiuksille tarkoitettuja shampoita joka päivä – kaksi tai kolme kertaa viikossa riittää. Muina päivinä voit käyttää mietoa, öljytöntä ja kosteuttavaa shampoota.

Miesten hiustenhoito: viisi olennaista tuotetta

Erityisesti pitkät hiukset tarvitsevat hyvää hoitoa. Mitä muuta voit tehdä hiustesi hyväksi kuin käyttää sopivaa shampoota? Myös nämä tuotteet ovat tärkeitä:

Hoitoaine

Shampoopesu ja valmista tuli? Harkitse hoitoaineen käyttöä (etenkin jos hiuksesi ovat pitkät). Hoitoaine muodostaa hiuksen karheaan suomukerrokseen ohuen, suojaavan kalvon. Se myös antaa hiuksille tärkeitä ravinteita. Hoitoaineen ansiosta hiusten kampaaminen ja muotoilu on helppoa.

Vinkki: Hoitoaine on tärkeää pitkille hiuksille, mutta hyvin lyhythiuksiset miehet voivat jättää sen väliin.

Gliss 4 in 1 Cocoa butter packshot
Gliss Performance Treat Protein+Cocoa Butter

Pitkähiuksinen mies: kokeile tehohoitoja

Pidä pitkät hiukset hyvässä kunnossa ja kiiltävinä käyttämällä kerran viikossa tehohoitoa. Hiero hoito hiuksiin ja anna sen vaikuttaa 5–10 minuuttia. Huuhtele sitten huolellisesti. Onko ajasta puutetta? Kokeile hiuksiin jätettäviä tuotteita.

Hiusvesi

Haluatko hiuksiisi tuuheutta? Kokeile hiusvettä. Hiusvedet sisältävät tavallisesti nestemäisiä kasviuutteita. Miten se toimii? Hiusvesi elvyttää hiuksia tyvestä latvaan ja stimuloi verenkiertoa. Saat terveen hiuspohjan ja vahvat ja kiiltävät hiukset.

Tuuheuttava puuteri tai kuivashampoo

Keino saada välitöntä tuuheutta pitkähköihin hiuksiin: kuivashampoo. Kuivashampoota suihkutetaan hiusten tyviin, hierotaan hiuksiin ja harjataan sitten pois. Voit myös kokeille tuuheuttavaa puuteria. Myös puuteri levitetään tyviin ja hierotaan sitten hiusten pituuksiin sormenpäillä.

Älä unohda partaa!

Ei vain hiukset, vaan myös kasvojen karvoitus kaipaa erityistä hoivaa. Mieto shampoo takaa sen, että parta on puhdas, mutta ei kuivu. Pese parta joka toinen tai kolmas päivä siihen kertyneiden epäpuhtauksien poistamiseksi. Käytä pesun jälkeen partaöljyä. Sisältämiensä öljyjen avulla se pehmentää ja kosteuttaa partaa luonnollisesti. Mikä parasta, myös ihosi kiittää.

Lisävinkkejä miesten hiustenhoitoon

Paraskaan tuote ei auta, jos sen huuhtelee heti pois. Mottosi on: ”Anna sen tehdä työnsä.” Käytä aika hyväksesi: Aja parta tai harjaa hampaat sillä aikaa kun tuote vaikuttaa.

Shampoopesun, hoitoaineen tai tehohoidon jälkeen: huuhtele hiukset aina huolellisesti. Jos hiuksiin kertyy tuotteiden jäämiä, ne voivat latistaa ja saada hiukset näyttämään likaisilta.

Älä pese hiuksia kuumalla vedellä, koska se voi kuivattaa. Haalea vesi on paras. Jos kestät, huuhtele hiukset lopuksi kylmällä vedellä, niin saat erityistä kiiltoa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Rasvoittuvat hiukset

  Rasvaiset hiukset

  Rasvoittuvat hiukset
  ...

  Rasvainen päänahka tekee hiuksista nopeasti raikkaat ja kimmoisat. Apu on tulossa! Ota selvää, mitä voit tehdä parantaaksesi ihosi ja hiustesi tilaa

  ...
 • Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia

  Suojaus

  Kuinka hoidat kirkkaanvaaleita hiuksia
  ...

  Vaalennuksen aikana hiussuomut avautuvat ja pigmentti irtoaa. Jäljelle jää vain hyvin vaalea väri. Hiuksen pinnasta voi tulla hauras ja kuiva, joten se kaipaa erityistä huolenpitoa.

  ...
 • Kaksihaaraiset hiukset

  Rasittuneet hiukset

  Kaksihaaraiset hiukset
  ...

  Onneksi vaurioituneiden hiusten hoitoon on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Oikea hoito ja muotoilu tekevät hauraista hiuksista silkkisen harjan hetkessä

  ...
 • Latteiden hiusten hoitorutiini

  Suojaus

  Latteiden hiusten hoitorutiini
  ...

  Kärsitkö latteista hiuksista? Onko hiusten luonnollisen tuuheuden säilyttäminen mielestäsi vaikeaa? Jos yhtään lohduttaa, et ole suinkaan yksin. Kuivat ja latteat hiukset ovat todella yleinen ongelma, joka kehittyy usein, kun hiukset eivät saa tai pysty säilyttämään tarpeeksi kosteutta. Tämä vähentää hiusten tuuheutta ja saa ne näyttämään latteilta, elottomilta ja veltoilta. Ei huolta, sillä ongelma on ratkaistavissa. Hellällä huolenpidolla elottomat kutrisi ovat pian jälleen terveet ja kimmoisat.

  ...
 • Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle

  Hiusshampoo

  Mika hiustenhoitosarja sopii sinulle
  ...

  Gliss Fiber Therapy on ensimmäinen OMEGAPLEX®-koostumuksen sisältävä Gliss-sarja. Mullistava tekniikka korjaa ja uudistaa hiuskuitujen heikentyneitä sidoksia ja suojaa pitkään ehkäisten tulevia vaurioita.

  ...
 • Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien

  Hiusshampoo

  Gliss - Hiuksista ja ympäristöstä huolehtien
  ...

  Tulevaisuuteen tähyten Gliss lanseerasi brändinsä uudelleen syksyllä 2020 keskittyen entistä enemmän hiustenhoitoteknologioihin ja kestävään kehitykseen. Tuomme markkinoille uusia koostumuksia, jotka sisältävät jopa 96 %* luonnosta peräisin olevia ainesosia ja tarjoavat luonnollisemman vaihtoehdon hiustenhoitoon.

  ...
 • Shampoo tekee kaiken

  Hiusshampoo

  Shampoo tekee kaiken
  ...

  Shampoo muuttuu helposti täyteläiseksi vaahdoksi – mutta shampoot voivat myös antaa hiuksillesi upeaa kiiltoa, kesyttää kaikkein kurittomammat kiharat ja ne voivat jopa taistella haaroittuneita latvoja tai hilsettä vastaan.

  ...
 • Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille

  Hiusöljy

  Hiusöljy tekee ihmeitä kuiville hiuksille
  ...

  Hiusöljy voi olla todellinen pelastus kuivahiuksisille, sillä se hoitaa käsiteltyjä hiuksia tehokkaasti. Nykyaikainen high-tech-koostumus takaa keveyden, minkä ansiosta hiusöljyä voi käyttää ohuillekin hiuksille. Tutki, miten hiusöljy voi toimia sinulle ja miten se ehkäisee kuivuutta.

  ...
 • Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet

  Hiushoitoaine

  Hiustenhoito kiireessä: Hoitosuihkeet
  ...

  Kiireisen arjen vuoksi hiustenhoitoa usein laiminlyödään, koska aikaa ei yksinkertaisesti ole. Hiukset ovat kuivat, vaurioituneet ja kiillottomat, ja latvat ovat karheat. Apua tarvitaan nopeasti. Ratkaisu? Nopeakäyttöinen tehokosteutus. Hoitosuihkeet pelastavat tilanteen. 

  ...
 • Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille

  Rasittuneet hiukset

  Hiusnaamiot: tehokuuri hiuksille
  ...

  Hiustenhoitorutiini ei ole täydellinen ilman hiusnaamiota, joka on täynnä ravitsevia ainesosia. Tässä on arvokkaita vinkkejä hiusnaamioiden käyttöön sekä tietoa siitä, miksi Gliss 4-in-1 -naamiot ovat juuri sitä mitä kuontalosi kaipaa.

  ...
 • Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit

  Rasittuneet hiukset

  Hiustenlähtö, ohjeet ja vinkit
  ...

  Hiustenlähtö on arkipäiväinen, mutta harmittava asia. Lue vinkit hiustenlähdön estämiseen sivustoltamme.

  ...
 • Kuiva päänahka

  Kuivat hiukset

  Kuiva päänahka
  ...

  Kuivan päänahan ongelmat ovat yleisempiä talvella. Ongelman ytimeen tutustumisen jälkeen haluamme auttaa muutamilla hiustenhoitovinkeillä

  ...