Skip to Content

Näin muotoilet hiukset papiljottien avulla

Papiljottikiharat on yksi monista tavoista luoda kiharakampaus. Tämän klassisen menetelmän avulla kihartaminen on paljon helpompaa kuin moni kuvittelee. Me jaamme kokemuksemme papiljottien käytöstä ja hiusmalleista, jotka näyttävät erityisen houkuttelevilta silloin, kun ne on luotu papiljottien avulla.

Jos et halua käyttää kiharrinta, etkä tunne kaikkia niksejä ja vähemmän tunnettuja tapoja luoda aaltoja tai kiharoita edullisesti (voit esim. solmia servettejä hiuksiin), kannattaa sinun kokeilla papiljotteja. Nykyään papiljotit valmistetaan yleensä muovista ja niitä on useita eri kokoja ja malleja. Löydät varmasti juuri sinulle sopivat papiljotit, joiden avulla voit luoda juuri sellaisen kampauksen, jonka haluat.

Papiljottien hyvät ja huonot puolet

Hiusten täytyy olla riittävän pitkät, jotta voit käyttää papiljotteja. Sopiva pituus riippuu myös papiljottien koosta - mitä lyhyemmät hiukset, sitä pienemmät papiljotit. Olkapäille ulottuvien hiusten kanssa kannattaa käyttää papiljotteja, joiden halkaisija on suuri.

Käytä isoja papiljotteja luodaksesi suuria kiharoita tai aaltoja ja pienempiä papiljotteja luodaksesi pieniä, tiukkoja kiharoita. Papiljottien avulla voit luoda monenlaisia kampauksia!

Alla näet esimerkkejä pienistä ja isoista kiharakampauksista:

Katharine McPheen (vas.) ja Clare Bowensin kiharoissa on käytetty erikokoisia papiljotteja.

Erikokoisilla papiljoteilla voit räätälöidä kiharat tarkasti juuri omien mieltymystesi mukaan. Papiljotit sopivat monenlaisiin hiustyyleihin. Jos haluat huolettoman lookin, käytä hiusvahaa. Levitä vaha kämmeniisi tai sormiisi ja vedä muutama hiussuortuva vahan läpi.

Jos haluat selkeitä kiharoita, kuten australialaisen näyttelijän Clare Bowenin (kuva oikealla) kiharat, toimivat pienet papiljotit parhaiten. Poista papiljotit ja taivuta pää alaspäin siten, että hiukset roikkuvat kohti lattiaa. Juoksuta sormet hiusten läpi pariin kertaan, jotta kiharat avautuvat hiukan ja muuttuvat samalla joustavammiksi. Voit halutessasi käyttää tuuheuttavaa hiuspuuteria luodaksesi isot kiharat ja muhkean hiustyylin.

Näin rullaat papiljotit hiuksiin:

Käytä papiljotteja upeaan kiharakampaukseen

 1. Pursota muotovaahtoa kämmenellesi ja levitä se pyyhekuiviin hiuksiin. Jos haluat jakauksen, luo se nyt. Erottele hiukset osiin siten, että yksi osa hiuksista on kruununa pään päällä ja loput hiukset ovat molemmilla sivuilla omina osioinaan.
 2. Rullaa ensin päälaen kruunun hiukset siten, että aloitat otsatukasta ja rullaat papiljotit kohti takaraivoa. Rullaa seuraavaksi papiljotit sivuosiin vierekkäin siten, että rullaat hiukset alhaalta ylöspäin. Aloita hiusten etuosasta ja rullaa yksi papiljotti kerrallaan kohti takaraivoa.
  Vinkki:  Jos haluat jättää hiusten juuriosan suoraksi, älä rullaa hiussuortuvaa ihan loppuun asti, vaan jätä juuriosa rullaamatta.
 3. Käytä piikkipäistä kampaa erotellaksesi hiussuortuvat helposti toisistaan. Suortuvan tulee olla hieman papiljottia kapeampi. Aloita rullaaminen päällimmäisistä hiussuortuvista. Kampaa suortuva suoraksi ja rullaa se papiljotin ympärille suortuvan loppuun asti. Rullaa päällimmäiset suortuvat papiljotin alle päätä vasten. Ota uusi papiljotti ja rullaa uusi hiussuortuva. Rullaa alimmat hiussuortuvat hiusrajaa pitkin.
  Vinkki:  Pitkät hiukset voi helposti rullata papiljoteille siten, että rullaat vain osan hiussuortuvasta papiljotin ympärille. Jatka rullaamista niin pitkälle, kuin haluat hiustesi kihartuvan. Pidä suortuva suorana rullatessasi sitä.
 4. Kun olet rullannut kaikki hiukset papiljoteille, lämmitä hiukset hiustenkuivaajalla. Tämä auttaa kiharoita asettumaan nätisti paikoilleen. Anna hiusten jäähtyä ennen kuin poistat papiljotit varovasti. Viimeistele kampaus sormien avulla.
 5. Voit muotoilla yksittäisiä kiharoita hiusvahan avulla. Jos haluat big hair -lookin, käytä tuuheuttavaa hiuspuuteria. Viimeistele hiuslakalla, jotta kiharat pysyvät muodossaan.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Hiusrullat ovat taas täällä

  Vinkit ja neuvot

  Hiusrullat ovat taas täällä
  ...

  Hiusrullat ovat nyt suosituimpia kuin pitkään aikaan, siitä lähtien kun niitä alettiin kutsua nimellä victory rolls 40-luvulla.

  ...
 • Hiustenhoidon raaka-aineet

  Vinkit ja neuvot

  Hiustenhoidon raaka-aineet
  ...

  Käytä jojobaöljyä sileämpien hiusten saamiseksi. Silkkiproteiinit antavat hiuksillesi kiiltoa. Hiustenhoito- ja muotoilutuotteidemme ainesosat voivat tehdä hiuksille paljon. Haluatko oppia yksittäisten ainesosien vaikutuksista? Meillä on sinulle tietoa

  ...
 • Hiustyylin muutokset

  Vinkit ja neuvot

  Hiustyylin muutokset
  ...

  Uusi hiustyyli voi tehdä ihmeitä imagollesi ja itseluottamuksellesi

  ...
 • Aina kauniit klassiset kampaukset

  Kampaukset

  Aina kauniit klassiset kampaukset
  ...

  Seitsemän hiustyyliklassikkoa: Meillä kaikilla on suosikkimme – ja tämä ei koske vain elokuvia tai musiikkia vaan myös hiustyyliä. Alla esittelemme sinulle ajattomia leikkauksia ja hiustyylejä. Ne ovat olleet olemassa jo pitkään. Ehkä se johtuu siitä, että ne sopivat meille niin hyvin?

  ...
 • Kesän hiustyylit

  Kampaukset

  Kesän hiustyylit
  ...

  Näytämme sinulle miten tehdään upea lainekampaus ja neljä muuta kesälomalle ja rantaleikkeihin sopivaa kampausta.

  ...
 • Uudenvuodenaaton juhlakampaukset

  Kampaukset

  Uudenvuodenaaton juhlakampaukset
  ...

  Vietä uutta vuotta romanttisesti kahden kesken tai karkota vanhan vuoden aaveet räväköillä juhlilla!

  ...
 • Poninhäntä

  Kampaukset

  Poninhäntä
  ...

  Poninhäntä on käytännöllinen, mutta se voi myös olla niin hieno, leikkisä, viehättävä, lumoava ja paljon muuta. Haluat ehkä kokeilla yhtä poninhäntävalikoimamme yhdestätoista tyylistä

  ...
 • Näin teet ponnarin geometrisillä elementeillä

  Kampaukset

  Näin teet ponnarin geometrisillä elementeillä
  ...

  Opi muotoilemaan klassinen ponnari geometrisillä muotoiluelementeillä

  ...
 • Juhlakampaus, hääkampaus ja uniikit kampaukset

  Kampaukset

  Juhlakampaus, hääkampaus ja uniikit kampaukset
  ...

  Haluamme auttaa sinua löytämään oikean hääkampauksen – Löydät täältä myös muut juhlakampaukset. Tutustu sivustollamme!

  ...
 • Olkapäille ulottuvien hiusten hiustyylit

  Keskipitkät hiukset

  Olkapäille ulottuvien hiusten hiustyylit
  ...

  Olkapäälle ulottuva leikkaus on monipuolinen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta. Se on malli, joka on tullut jäädäkseen. Lue täältä kaikki mitä sinun on hyvä tietää ennen kuin varaat kampaamoajan.

  ...
 • Pitkät, lyhyet ja puolipitkät hiukset

  Keskipitkät hiukset

  Pitkät, lyhyet ja puolipitkät hiukset
  ...

  Viisi supernopeaa kampaustyyliä eripituisille hiuksille. Lue lisää ja löydä uusi tyyli.

  ...
 • Hiusasusteet ovat erittäin trendikkäitä juuri nyt

  Hiusasusteet

  Hiusasusteet ovat erittäin trendikkäitä juuri nyt
  ...

  Hiussanakirjamme tarjoaa sinulle kaikki tärkeät tosiasiat ja määritelmät hiuksista hiusten rakentamisesta hiusten kasvuun

  ...