Hiustyylejä ohuille hiuksille

Taisteletko ohuiden hiusten kanssa? Tiedämme miltä tuntuu, kun käyttää paljon aikaa tuuhean hiustyylin luomiseen ja jo parin tunnin kuluttua se näyttää latistuneelta. Runsaan hiustyylin luominen on prosessi, jossa hiusten rakennetta tuetaan näppärillä nikseillä ja saadaan ne näyttämään paksummilta. Lue lisää hiusten muotoilusta ja föönauksesta, jolla saat upean lopputuloksen.

Ohuet hiukset eivät ole välttämättä harvat tai vähäiset. Ongelma voi muodostua myös jokaisen hiuksen ohuudesta. Hennot hiukset ovat noin 2 tuhannesosa tuumaa ohuempia kuin tavalliset tai paksut hiukset. Hiukset voivat myös olla herkät. Värisävystä riippuen hiuksia voi olla runsaasti, vaikka ne näyttäisivät ohuilta. Vaaleahiuksisilla on keskimäärin 150 000 hiusta, kun taas useimmilla tummahiuksisilla naisilla on vain noin 100 000 hiusta. Jos hiuksesi näyttävät ohuilta, käytä hellävaraisia menetelmiä niiden rakenteen tukemiseen. Kiinnitä erityistä huomiota hiusten föönaamiseen.

Ohuiden tai hentojen hiusten hoitaminen

Ennen kuin alat föönata vastapestyjä hiuksia, ne kannattaa kietoa turbaaniin ja antaa kuivua. Älä koskaan kuivaa hiuksiasi hankaamalla niitä pyyhkeellä, sillä se voi vaurioittaa hiussuomuja. Pyyhekuivatut hiukset selvitellään harvalla kammalla. Pidä hiussuortuvia tyvestä samalla kun selvittelet niitä, jotta hiuksiin ei kohdistu liian suurta rasitusta. Vasta tämän jälkeen hiukset föönataan. Säädä hiustenkuivain korkeintaan keskilämmölle, jotta hiukset eivät vaurioidu. Kannattaa ottaa tavaksi käyttää hiusten lämpösuojasuihketta ennen föönaamista. Kesällä suojasuihke sopii loistavasti myös hiusten suojaamiseen paahtavalta auringolta!

Ohuet ja hennot hiukset kaipaavat kimmoisuutta

Got2b 2sexy volumising spray mousse packshot
Got2b 2sexy Volumising Spray Mousse

Veltot hiukset näyttävät heti eloisammilta, kun niiden tyveen saa kimmoisuutta. Siksi ennen föönaamista hiusten juuriin levitetään pieni määrä muotovaahtoa tai hiuskiinnettä. Sitten hiuksia aletaan kuivata litteän harjan avulla. Kallista päätäsi hieman samalla kun kuivaat hiuksia hiustenkuivaimella ja harjaat niitä litteällä harjalla kasvusuuntaa vastaan. Muutaman harjanvedon jälkeen toista sama pään toiselle puolelle. Taivuta lopuksi päätäsi eteenpäin ja harjaa ja kuivaa hiuksiasi niskasta otsaa kohti. Jos hiuksesi ovat liian lyhyet harjalla föönaamiseen, voit kohotella niitä sormilla irti päänahasta kuivaamisen aikana.

Ohuiden ja hentojen hiusten kohottaminen

Got2b 2sexy volumising hairspray packshot
Got2b 2sexy Volumising Hairspray

Muotoilu kannattaa pitää minimissään sen jälkeen, kun hiukset on föönattu harjan avulla. Emme myöskään suosittele hiusvahaa, muotoilugeelejä tai hiusvoiteita ohuisiin tai hentoihin hiuksiin. Tällaiset muotoilutuotteet sisältävät rasvaisia ainesosia, jotka luovat helposti likaisen vaikutelman. Pieni määrä märkägeeliä toimii usein hienosti lyhyiden, hentojen hiusten muotoilussa. Voimakkaasti tukeva hiuskiinne sopii pidemmille ohuille tai hennoille hiuksille. Hiuskiinnettä on tärkeää levittää nostelemalla hiussuortuvia ja suihkuttamalla sitä niiden alapuolelle. Jos hiuskiinnettä suihkutetaan päällimmäisten hiusten päälle, se latistaa kampausta.

3 hiustyyliä hennoille hiuksille

Sivujakaus

Nopein tapa (joka ei edellytä hiusten leikkaamista) lisätä volyymiä hiustyyliin on vanha kunnon sivujakaus. Mitä syvempi jakaus, sitä enemmän tuuheutta. Aloita kampaamalla hiuksesi otsalle niin että kasvosi peittyvät. Tee jakaus haluamaasi kohtaan sormilla tai kammalla, vetämällä sen linja takaa eteen. Jakaus toimii erityisen hyvin kiharissa hiuksissa, jotka saavat ylimääräistä tuuheutta!

Lob

Lob eli ”long bob” on hieman pidempi versio klassisesta polkkatukasta. Hiusmalli sopii loistavasti ohuille hiuksille. Sen muotoilu ja hoitaminen on helppoa. Kun latvat on leikattu tasaisesti ja selkeästi, malli saa hiukset näyttämään hyväkuntoisilta, kevyiltä ja runsailta. Ylimääräistä volyymiä ja kimmoisuutta saa pehmeillä laineilla, jotka kiinnitetään voimakkaalla hiuskiinteellä.

Kerrostettu leikkaus

Jos hiuksesi ovat pitkät ja haluat saada ne näyttämään tuuheammilta ilman dramaattisia muutoksia, valitse kerrostettu leikkaus. Kerrostus on erinomainen vaihtoehto ohuille hiuksille, sillä se luo rennon ja kevyen vaikutelman. Tyyli on silti luonnollinen ja runsas. Kerrostus antaa hiuksille niiden kaipaamaa ryhtiä. Sen ansiosta näyttää siltä kuin sinulla olisi enemmän hiuksia. Olivatpa hiuksesi sitten kiharat tai suorat, oikeilla muotoilutuotteilla kerrostettu kampaus on helppo pitää kuosissaan. Siksi se sopii niille, jotka eivät halua viettää aikaansa peilin edessä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Hiusrullat ovat taas täällä

  Vinkit ja neuvot

  Hiusrullat ovat taas täällä
  ...
 • Hiustenhoidon raaka-aineet

  Vinkit ja neuvot

  Hiustenhoidon raaka-aineet
  ...
 • Hiustyylin muutokset

  Vinkit ja neuvot

  Hiustyylin muutokset
  ...
 • Aina kauniit klassiset kampaukset

  Kampaukset

  Aina kauniit klassiset kampaukset
  ...
 • Kesän hiustyylit

  Kampaukset

  Kesän hiustyylit
  ...
 • Uudenvuodenaaton juhlakampaukset

  Kampaukset

  Uudenvuodenaaton juhlakampaukset
  ...
 • Poninhäntä

  Kampaukset

  Poninhäntä
  ...
 • Näin teet ponnarin geometrisillä elementeillä

  Kampaukset

  Näin teet ponnarin geometrisillä elementeillä
  ...
 • Juhlakampaus, hääkampaus ja uniikit kampaukset

  Kampaukset

  Juhlakampaus, hääkampaus ja uniikit kampaukset
  ...
 • Olkapäille ulottuvien hiusten hiustyylit

  Keskipitkät hiukset

  Olkapäille ulottuvien hiusten hiustyylit
  ...
 • Pitkät, lyhyet ja puolipitkät hiukset

  Keskipitkät hiukset

  Pitkät, lyhyet ja puolipitkät hiukset
  ...
 • Hiusasusteet ovat erittäin trendikkäitä juuri nyt

  Hiusasusteet

  Hiusasusteet ovat erittäin trendikkäitä juuri nyt
  ...