Hiusten muotoilua miehille: Häivytetyt fade-hiusmallit

Haluaisitko päivittää perinteistä hiusmalliasi? Kokeile siinä tapauksessa häivytettyä fade-mallia. Ehkä jo tiedätkin, että häivytetyssä mallissa hiukset leikataan tai ajellaan lyhyiksi asteittain kohti alaosaa. Vaihtoehtoja on kuitenkin monia, joten oikean tyylin valitseminen voi olla vaikeaa. Me autamme sinua: jatka lukemista ja tutustu häivytettyjen hiusmallien maailmaan.

Hiusmalli, jolla on historia! Amerikkalaiset sotilaat toivat suosioon 40- ja 50-luvuilla lyhyeksi leikatun hiusmallin, jossa jätetään vain hieman hiuksia päälaelle. Hiukset olivat siististi kammatut, usein jakauksella, ja erittäin huolitellut. Silloin ajateltiin, että kyseinen tyyli pysyisi muodissa aina – kunnes Elvis Presley ja The Beatles astuivat kuvioihin. Armeijatyylinen kampaus sai astua sivuun pompadour- ja sienikampausten tieltä, mutta hiustyylin ystävien ei tarvinnut odottaa paluuta kovin kauaa. Häivytetty hiusmalli palasi muotiin hip hopin kulta-aikana 80-luvulla ja 90-luvun alussa, ja siitä tuli kyseisen alakulttuurin tunnus.

Iloksemme voimme kertoa, että häivytetty malli porskuttaa edelleen tyytyväisenä. Eikä sinun edes tarvitse olla sotilas tai hip hop -artisti voidaksesi kantaa kyseistä tyyliä. Yksilöllisellä leikkauksella häivytetystä hiusmallista saa halutessa klassisen, coolin tai näyttävän. Tämä trendikäs malli ei myöskään ole yhtä radikaali kuin alkuperäinen undercut-malli, sillä rajat leikattujen ja ajeltujen alueiden välillä eivät erotu yhtä voimakkaasti.

Häivytettyjen mallien eri tyypit

Aiotko kokeilla sitä? Tutustu eri variaatioihin alla – löydät varmasti omaan makuusi ja hiustyyppiisi sopivan tyylin.

Klassinen häivytys (classic fade)

Got2b Phenomenal Texturizing clay packshot
Käytä häivytetyn hiusmallin muotoiluun Got2b Texture Clay - savea.

Klassinen häivytys on häivytetyn leikkauksen perinteinen muoto. Hiukset jätetään yleensä muutaman sentin pituisiksi yläosaan, ja ne lyhenevät asteittain kohti niskaa luoden ombré-efektin. Kun hiukset lyhenevät, iho alkaa näkyä hiusten alta ja hiusten väri näyttää myös vaaleammalta. Onkin helppo nähdä, mistä leikkaus saa nimensä, sillä siinä hiusten pituus vaihtelee erittäin lyhyestä melko pitkään. Look saadaan erityisen siistiksi käyttämällä partaterää. Klassinen häivytetty malli edustaa modernia lookia, joka on aina huoliteltu.

Matala häivytys (low fade)

Tämä variaatio on hienovaraisempi kuin klassinen häivytetty malli. Lyhyemmäksi leikattu osio alkaa matalammalta, ja pitkän ja lyhyen osion ero on häivytetty erityisen huolellisesti. Malli sopii erityisesti miehille, joilla on parta, koska mallissa ei ole voimakkaita kontrasteja tai rajoja. Hiusten yläosa ja parta sulautuvat toisiinsa saumattomasti.

Saksilla tehty häivytys (scissor fade)

Got2b Phenomenal Molding Paste antaa äärimmäistä pitoa kampaukseen kuin kampaukseen.

Saksilla tehty häivytys – kuten arvaatkin –tehdään ainoastaan saksilla ilman trimmereitä tai partateriä. Saksilla ei saa aikaan kovin syviä leikkauksia tai kontrasteja, joten hiusmalli ei ole niin huomiota herättävä. Se onkin ihanteellinen silloin, kun kokeilet häivytettyä mallia ensimmäistä kertaa.

Korkea häivytys (high fade)

Got2b Phenomenal Molding Paste packshot
Got2b Phenomenal Molding Paste antaa pitoa kampaukseen kuin kampaukseen.

Korkealle häivytykselle tunnusomaista on voimakas kontrasti hiusten eri pituuksien välillä, mikä tekee tästä trendikkäästä mallista uskaliaamman. Korkean häivytyksen olennainen tekijä on se, että se ulottuu keskikohdan yläpuolelle ohimon ja korvan yläreunan väliin. Lopputuloksena on raikas look, jota voi stailata monin eri tavoin.

Keskihäivytys (mid fade)

Keskihäivytyksessä hiukset trimmataan sivuilta ja takaraivolta hyvin lyhyiksi.

Tämän maskuliinisen ja erottuvan mallin häivytys muistuttaa alkuperäistä häivytettyä lookia. Keskihäivytyksessä hiukset ajellaan hyvin lyhyiksi sivuilta ja takaraivolta. Siirtymä hieman pidempänä säilyvään hiusten yläosaan alkaa korvien yläpuolelta. Hiusmallin yleisilme on tarkka ja suora, mutta sitä voi kuitenkin varioida jonkin verran muotoilemalla. Voit esimerkiksi tehdä jakauksen toiselle puolelle tai vetää hiukset taaksepäin geelin avulla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
  • Hiusrullat ovat taas täällä

    Vinkit ja neuvot

    Hiusrullat ovat taas täällä
    ...

    Hiusrullat ovat nyt suosituimpia kuin pitkään aikaan, siitä lähtien kun niitä alettiin kutsua nimellä victory rolls 40-luvulla.

    ...
  • Hiustenhoidon raaka-aineet

    Vinkit ja neuvot

    Hiustenhoidon raaka-aineet
    ...

    Käytä jojobaöljyä sileämpien hiusten saamiseksi. Silkkiproteiinit antavat hiuksillesi kiiltoa. Hiustenhoito- ja muotoilutuotteidemme ainesosat voivat tehdä hiuksille paljon. Haluatko oppia yksittäisten ainesosien vaikutuksista? Meillä on sinulle tietoa

    ...
  • Hiustyylin muutokset

    Vinkit ja neuvot

    Hiustyylin muutokset
    ...

    Uusi hiustyyli voi tehdä ihmeitä imagollesi ja itseluottamuksellesi

    ...
  • Aina kauniit klassiset kampaukset

    Kampaukset

    Aina kauniit klassiset kampaukset
    ...

    Seitsemän hiustyyliklassikkoa: Meillä kaikilla on suosikkimme – ja tämä ei koske vain elokuvia tai musiikkia vaan myös hiustyyliä. Alla esittelemme sinulle ajattomia leikkauksia ja hiustyylejä. Ne ovat olleet olemassa jo pitkään. Ehkä se johtuu siitä, että ne sopivat meille niin hyvin?

    ...
  • Kesän hiustyylit

    Kampaukset

    Kesän hiustyylit
    ...

    Näytämme sinulle miten tehdään upea lainekampaus ja neljä muuta kesälomalle ja rantaleikkeihin sopivaa kampausta.

    ...
  • Uudenvuodenaaton juhlakampaukset

    Kampaukset

    Uudenvuodenaaton juhlakampaukset
    ...

    Vietä uutta vuotta romanttisesti kahden kesken tai karkota vanhan vuoden aaveet räväköillä juhlilla!

    ...
  • Poninhäntä

    Kampaukset

    Poninhäntä
    ...

    Poninhäntä on käytännöllinen, mutta se voi myös olla niin hieno, leikkisä, viehättävä, lumoava ja paljon muuta. Haluat ehkä kokeilla yhtä poninhäntävalikoimamme yhdestätoista tyylistä

    ...
  • Näin teet ponnarin geometrisillä elementeillä

    Kampaukset

    Näin teet ponnarin geometrisillä elementeillä
    ...

    Opi muotoilemaan klassinen ponnari geometrisillä muotoiluelementeillä

    ...
  • Juhlakampaus, hääkampaus ja uniikit kampaukset

    Kampaukset

    Juhlakampaus, hääkampaus ja uniikit kampaukset
    ...

    Haluamme auttaa sinua löytämään oikean hääkampauksen – Löydät täältä myös muut juhlakampaukset. Tutustu sivustollamme!

    ...
  • Olkapäille ulottuvien hiusten hiustyylit

    Keskipitkät hiukset

    Olkapäille ulottuvien hiusten hiustyylit
    ...

    Olkapäälle ulottuva leikkaus on monipuolinen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta. Se on malli, joka on tullut jäädäkseen. Lue täältä kaikki mitä sinun on hyvä tietää ennen kuin varaat kampaamoajan.

    ...
  • Pitkät, lyhyet ja puolipitkät hiukset

    Keskipitkät hiukset

    Pitkät, lyhyet ja puolipitkät hiukset
    ...

    Viisi supernopeaa kampaustyyliä eripituisille hiuksille. Lue lisää ja löydä uusi tyyli.

    ...
  • Hiusasusteet ovat erittäin trendikkäitä juuri nyt

    Hiusasusteet

    Hiusasusteet ovat erittäin trendikkäitä juuri nyt
    ...

    Hiussanakirjamme tarjoaa sinulle kaikki tärkeät tosiasiat ja määritelmät hiuksista hiusten rakentamisesta hiusten kasvuun

    ...