Hiusten muotoilua miehille: Häivytetyt fade-hiusmallit

Haluaisitko päivittää perinteistä hiusmalliasi? Kokeile siinä tapauksessa häivytettyä fade-mallia. Ehkä jo tiedätkin, että häivytetyssä mallissa hiukset leikataan tai ajellaan lyhyiksi asteittain kohti alaosaa. Vaihtoehtoja on kuitenkin monia, joten oikean tyylin valitseminen voi olla vaikeaa. Me autamme sinua: jatka lukemista ja tutustu häivytettyjen hiusmallien maailmaan.

Hiusmalli, jolla on historia! Amerikkalaiset sotilaat toivat suosioon 40- ja 50-luvuilla lyhyeksi leikatun hiusmallin, jossa jätetään vain hieman hiuksia päälaelle. Hiukset olivat siististi kammatut, usein jakauksella, ja erittäin huolitellut. Silloin ajateltiin, että kyseinen tyyli pysyisi muodissa aina – kunnes Elvis Presley ja The Beatles astuivat kuvioihin. Armeijatyylinen kampaus sai astua sivuun pompadour- ja sienikampausten tieltä, mutta hiustyylin ystävien ei tarvinnut odottaa paluuta kovin kauaa. Häivytetty hiusmalli palasi muotiin hip hopin kulta-aikana 80-luvulla ja 90-luvun alussa, ja siitä tuli kyseisen alakulttuurin tunnus.

Iloksemme voimme kertoa, että häivytetty malli porskuttaa edelleen tyytyväisenä. Eikä sinun edes tarvitse olla sotilas tai hip hop -artisti voidaksesi kantaa kyseistä tyyliä. Yksilöllisellä leikkauksella häivytetystä hiusmallista saa halutessa klassisen, coolin tai näyttävän. Tämä trendikäs malli ei myöskään ole yhtä radikaali kuin alkuperäinen undercut-malli, sillä rajat leikattujen ja ajeltujen alueiden välillä eivät erotu yhtä voimakkaasti.

Häivytettyjen mallien eri tyypit

Aiotko kokeilla sitä? Tutustu eri variaatioihin alla – löydät varmasti omaan makuusi ja hiustyyppiisi sopivan tyylin.

Klassinen häivytys (classic fade)

Got2b Phenomenal Texturizing clay packshot
Käytä häivytetyn hiusmallin muotoiluun Got2b Texture Clay - savea.

Klassinen häivytys on häivytetyn leikkauksen perinteinen muoto. Hiukset jätetään yleensä muutaman sentin pituisiksi yläosaan, ja ne lyhenevät asteittain kohti niskaa luoden ombré-efektin. Kun hiukset lyhenevät, iho alkaa näkyä hiusten alta ja hiusten väri näyttää myös vaaleammalta. Onkin helppo nähdä, mistä leikkaus saa nimensä, sillä siinä hiusten pituus vaihtelee erittäin lyhyestä melko pitkään. Look saadaan erityisen siistiksi käyttämällä partaterää. Klassinen häivytetty malli edustaa modernia lookia, joka on aina huoliteltu.

Matala häivytys (low fade)

Tämä variaatio on hienovaraisempi kuin klassinen häivytetty malli. Lyhyemmäksi leikattu osio alkaa matalammalta, ja pitkän ja lyhyen osion ero on häivytetty erityisen huolellisesti. Malli sopii erityisesti miehille, joilla on parta, koska mallissa ei ole voimakkaita kontrasteja tai rajoja. Hiusten yläosa ja parta sulautuvat toisiinsa saumattomasti.

Saksilla tehty häivytys (scissor fade)

Got2b Phenomenal Molding Paste antaa äärimmäistä pitoa kampaukseen kuin kampaukseen.

Saksilla tehty häivytys – kuten arvaatkin –tehdään ainoastaan saksilla ilman trimmereitä tai partateriä. Saksilla ei saa aikaan kovin syviä leikkauksia tai kontrasteja, joten hiusmalli ei ole niin huomiota herättävä. Se onkin ihanteellinen silloin, kun kokeilet häivytettyä mallia ensimmäistä kertaa.

Korkea häivytys (high fade)

Got2b Phenomenal Molding Paste packshot
Got2b Phenomenal Molding Paste antaa pitoa kampaukseen kuin kampaukseen.

Korkealle häivytykselle tunnusomaista on voimakas kontrasti hiusten eri pituuksien välillä, mikä tekee tästä trendikkäästä mallista uskaliaamman. Korkean häivytyksen olennainen tekijä on se, että se ulottuu keskikohdan yläpuolelle ohimon ja korvan yläreunan väliin. Lopputuloksena on raikas look, jota voi stailata monin eri tavoin.

Keskihäivytys (mid fade)

Keskihäivytyksessä hiukset trimmataan sivuilta ja takaraivolta hyvin lyhyiksi.

Tämän maskuliinisen ja erottuvan mallin häivytys muistuttaa alkuperäistä häivytettyä lookia. Keskihäivytyksessä hiukset ajellaan hyvin lyhyiksi sivuilta ja takaraivolta. Siirtymä hieman pidempänä säilyvään hiusten yläosaan alkaa korvien yläpuolelta. Hiusmallin yleisilme on tarkka ja suora, mutta sitä voi kuitenkin varioida jonkin verran muotoilemalla. Voit esimerkiksi tehdä jakauksen toiselle puolelle tai vetää hiukset taaksepäin geelin avulla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
 • Hiusrullat ovat taas täällä

  Vinkit ja neuvot

  Hiusrullat ovat taas täällä
  ...
 • Hiustenhoidon raaka-aineet

  Vinkit ja neuvot

  Hiustenhoidon raaka-aineet
  ...
 • Hiustyylin muutokset

  Vinkit ja neuvot

  Hiustyylin muutokset
  ...
 • Aina kauniit klassiset kampaukset

  Kampaukset

  Aina kauniit klassiset kampaukset
  ...
 • Kesän hiustyylit

  Kampaukset

  Kesän hiustyylit
  ...
 • Uudenvuodenaaton juhlakampaukset

  Kampaukset

  Uudenvuodenaaton juhlakampaukset
  ...
 • Poninhäntä

  Kampaukset

  Poninhäntä
  ...
 • Näin teet ponnarin geometrisillä elementeillä

  Kampaukset

  Näin teet ponnarin geometrisillä elementeillä
  ...
 • Juhlakampaus, hääkampaus ja uniikit kampaukset

  Kampaukset

  Juhlakampaus, hääkampaus ja uniikit kampaukset
  ...
 • Olkapäille ulottuvien hiusten hiustyylit

  Keskipitkät hiukset

  Olkapäille ulottuvien hiusten hiustyylit
  ...
 • Pitkät, lyhyet ja puolipitkät hiukset

  Keskipitkät hiukset

  Pitkät, lyhyet ja puolipitkät hiukset
  ...
 • Hiusasusteet ovat erittäin trendikkäitä juuri nyt

  Hiusasusteet

  Hiusasusteet ovat erittäin trendikkäitä juuri nyt
  ...