Hiusten värjäys | Värjäys

Värjää hiuksesi kotona helposti

Oletko valmis kuparinpunaisiin hiuksiin? Haluatko luopua elämästäsi blondina ja kokeilla miltä pähkinänruskea näyttäisi? Platinanvaaleasta pikimustaan, kotivärjäyspaketit tarjoavat loputtomia mahdollisuuksia. Eikö olekin mahtavaa ettei sinun tarvitse edes käydä kampaajalla vaihtaaksesi hiustesi väriä?  Me kerromme sinulle kaikki värjäyksen salaisuudet; tutustu vinkkeihimme ja hallitset värinvaihdon kotonasi.

Hiusten värjäys kotona

Tässä vaaleassa tukassa on hieman tuhkanvaaleaa sävyä; voit saada värin kotona helposti ja häikäistä uudella hiusvärilläsi!

Hiustenvärjäys värjää hiuksesi pysyvästi, eikä väri haalene pesussa niin kuin sävytyksissä. Hiustenvärjäys ja sävytys ovat erilaisia prosesseja. Hiustenvärjäyksessä vetyperoksidi poistaa hiusten luonnolliset väripigmentit hiuksista samalla kun keinotekoiset väripigmentit kiinnittyvät hiuksen sisään. Näin saat kokonaan uuden hiusvärin ja hiustenvärjäys voi jopa peittää harmaat hiukset täysin. Myös kevytvärit sisältävät aitoja hiusvärejä: aidoissa hiusväreissä pitää aina sekoittaa kaksi komponenttia yhteen ennen värjäystä (väriaine ja kehite-emulsio).

Hiusten värjäys: Suuria harppauksia vai hienovaraisia askelia?

Vaihtoehtoja on loputtomiin ja eri värejä on yllin kyllin, mutta mikä väri sopii sinulle? Onko se kermanvaalea vai vaalean ruskea? Entä  punaisen sävyt? Vai näyttäisivätkö tuhkanvaaleat vivahteet sittenkin paremmilta? Kun olet päättänyt hiustesi värin, vaihtoehtosi ovat rajattomat. Ammattilaiset suosittelevat sävyjä, jotka ovat vain kaksi astetta vaaleammat tai tummemmat kuin omat hiuksesi. Näin saat mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen. Hiusten värjäys tummasta hyvin vaaleaan voi johtaa hyvin ristiriitaiseen lopputulokseen, sillä hiuksesi ja kulmakarvasi sävyt eivät täsmää. Kun kulmakarvasi väri ei sovi hiustesi väriin, värjäystulos näyttää väistämättä epäluonnolliselta.

Kannattaa tutkia ihosi väriä ennen kuin lisäät hiuksiisi punaista, kuparia tai kultaisen sävyjä. Punainen tukka ei sovi kellertävään tai oliivinväriseen ihoon, eikä myöskään todella punertavaan ihoon. Ihanteellinen ihonväri punaisille hiuksille on tasainen ja vaalea, hieman vaaleanpunainen väri. On hyvä muistaa, että tumma hiustenväri tekee vaaleasta ihosta entistä kalpeamman, kun taas tuhka ja helmiäisvärit saattavat tehdä kellertävästä ihonväristä värittömän ja harmaan. Sen sijaan helmiäisvärit voivat näyttää eloisilta ohuilla kultaisilla tai punertavilla raidoilla tai naisilla, joiden iho on hieman punertava (suurin osa eurooppalaisista naisista).

Hiusten värjäys: Vaativaa ja sääntöjen mukaista

Hiustenvärjäys kotona on turvallista, sillä virheitä ei satu helposti. Silti kannattaa lukea pakkausselosteet kunnolla ja noudattaa vaikutusaikoja. Jälkimmäinen on erityisen tärkeää kun vaalennat hiuksiasi: jos värjäysaineet pestään pois liian aikaisin saattaa hiuksiin jäädä kellertävää väriä. Jos taas jätät väriaineet hiuksiisi liian pitkäksi aikaa, hiuksesi voivat vaurioitua.

Hiusten värjäys kotona – hyödyllisiä vinkkejä ja huomioitavaa

  • Järjestä kaikki värjäystä varten tarkoitetut välineet ja aineet lähellesi äläkä unohda ajastinta. Laita päällesi kulunein t-paitasi ja suojahanskat, jotka tulevat väripakkauksen mukana.
  • Tee allergiatesti ennen jokaista värjäystä. Löydät ohjeet testiä ja värjäystä varten pakkausselosteesta
  • Tarkista tulisiko väri lisätä kuiviin vai märkiin hiuksiin. Lisää väri hiuksiisi ohjeiden mukaisesti.
  • Jos hiuksissasi on vielä väriä viime värjäyskerralta, lopputulos saattaa olla eri kuin pakkauksessa.
  • Varoitus! Värjäystulos saattaa olla yllättävä, jos olet viimeisen neljän kuukauden sisällä värjännyt hiuksiasi hennalla tai kasvipohjaisilla väriaineilla, jotka sisältävät hennaa. Sama sääntö pätee, jos vaihdat keinotekoisista luonnollisiin hiusväreihin.
  • Jos hiusvärisi on liian harmaa, käytä sävyttävää ainetta tai värishampoota, joka lisää punaisen tai kullan sävyjä hiuksiisi.
  • Haluatko hiuksiisi permanentin ja uuden värin? Älä tee niitä samaan aikaan tai lyhyellä aikavälillä. Anna hiustesi parantua viikon tai kahden ajan permanentin tai värikäsittelyn jälkeen.
  • Jos ihastut uuteen hiusväriisi, kannattaa kirjata ylös värikoodi seuraavaa värikäsittelyä varten. Näin sinun ei tarvitse arvailla mikä väri oli kyseessä, kun seuraavan kerran haluat värjätä hiuksiasi.
  • Käytä shampoita ja hoitoaineita värjätyille hiuksille, jotta hiusvärisi säilyttäisi kiiltonsa ja pysyisi terveenä. Värikäsitellyt hiukset tarvitsevat erityishoitoa, jonka vuoksi on hyvä käyttää hiusnaamiota kerran viikossa.