Hiusten värjäys | Värjättyjen hiusten hoito

Lisää hiuksiisi loistokkuutta ja värisuojaa

Juuri värjättyjen hiusten loiste on upeaa: täyteläiset sävyt ja voimakas hehku.  Erityisellä huolenpidolla voit ylläpitää kiiltoa pidempään. Oikea värihuuhtelu pitää väripigmentit hiuksissa, suojaa haalistavilta UV-säteiltä sekä parantaa hiusten rakennetta.

Keinotekoiset pigmentit värihuuhteluista, kevytsävytteistä ja kevytväreistä haalistuvat hiuksista ajan kanssa. Värihuuhtelut peittävät hiuksen ohuella värikalvolla, josta väri katoaa helposti. Voimakkaammat värjäykset tai kestovärjäykset sen sijaan laittavat värin hiuksen sisään, jolloin väri ei haalistu niin helposti. Oikeanlainen hiusten hoito auttaa väriä pysymään hiuksissa pidempään - hellävaraisen shampoon käyttämisen lisäksi värihuuhtelu värjätyille hiuksille on enemmänkin vaatimus kuin vaihtoehto. Huuhtelu pitää hiussuomut sileänä jolloin väripigmentit pysyvät paremmin hiuksen sisällä. Samaa pitoa antavaa vaikutusta on muissa hoitavissa aineissa, kuten Moringa-puun uutteessa, revonhäntäkasvissa, aprikoosin siemenessä ja kevyissä öljyissä, jotka eivät tee hiuksista raskaita. Värihuuhtelut suojaavat hiuksia myös haalistavilta UV-säteiltä ja hapettavilta vapailta radikaaleilta, jotka myös vaurioittavat hiuksia. 

Värihuuhteluita värjätyille vaaleille hiuksille

Vaalennetut hiukset tarvitsevat erityistä hoitoa jopa enemmän kuin muut värjätyt hiukset. Etenkin hiukset, jotka on vaalennettu useita sävyjä vaaleammaksi kuin luonnollinen värisi tarvitsevat erityishuomiota. Tällainen vaalennus vaatii ensin tumman värin poiston ja hius tulee tehdä väriä läpäisemättömäksi. Hiukseen voi käyttää myös värihuuhteluita, jotka parantavat vaalennuksen aiheuttamaa vahinkoa. Erityiset vaalennetuille hiuksille tarkoitetut hoitoaineet tarjoavat kirkkaita kultaisia pigmenttejä ilman keltaista sävyä. Hiuksiin lisätään esimerkiksi nestemäistä keratiinia, joka täydentää käsiteltyjen hiusten rakennetta ja korjaa pieniä halkeamia ja haurastumia vaalennuksen jäljiltä. Lopputulos on hauraan ja lattean sijaan silkkinen vaalea tukka.

Kaikille hiuslaaduille on värihuuhteluita

Värihuuhteluita on monenlaisia ja jokainen tarjoaa jotain eri tarpeille. Normaali värihuuhtelu lisätään shampoopesun jälkeen, hierotaan hiuksiin ja huuhdellaan pois muutaman minuutin päästä. Näiden aineiden poishuuhtelu on tärkeää, sillä jäämät saattavat tehdä hiuksistasi raskaat ja lattean näköiset. On tärkeää lisätä huuhtelu sinne missä sitä tarvitaan eniten, kuten hiusten latvoihin. Värihuuhtelusuihke sopii niille, jotka ovat kiireisiä, mutta jotka haluavat silti pitää hyvää huolta hiuksistaan. Hiuksiin jätettävä suihke on kevyempi kuin tavallinen värihuuhtelu, mutta vahvistaa ja ravitsee hiuksia silti. Ravista suihkepulloa hyvin ennen käyttöä, jotta kaikki aineet sekoittuvat. Hiuksiesi pituudesta riippuen viidestä kymmeneen painallusta riittää. Lisää suihketta joka puolelle hiuksiisi ennen kuin muotoilet hiuksesi.