Hiusten värjäys | Värjää hiuksesi

Hyvästit epätasaiselle hiusvärille

Oliko tarkoituksesi siistiä hiusväriäsi sävytteellä vai halusitko muuttaa ulkonäkösi kokonaan hiuksista lähtien? Sen sijaan lopputuloksena olikin monivärinen läikikäs tukka. Oletko koskaan ollut tässä tilanteessa? Me kerromme sinulle ammattilaisten vinkit tällaisiin onnettomuuksiin.

On monia syitä miksi hiusten värjäyksestä saattaa tulla läikikäs lopputulos: olet saattanut levittää hiusvärin huonosti, hiuksissa olevat pigmentit vääristävät värjäystulosta, hiuksissasi oli muotoiluaineiden jäämiä tai hiustesi rakenne on epätasainen. Mikä syynä onkaan, nopea toiminta on päivän sana.

Uskalla vaihtaa hiustesi väriä

Ennen kuin värjäät hiuksesi uudelleen, tulisi sinun pestä hiuksesi käyttäen kuorintashampoota. Sen jälkeen olisi hyvä käyttää kosteuttava tehohoitoa, joka korjaa hiustesi rakennetta. Värjää hiuksesi uudelleen käyttäen samaa väriä kuin aiemmin käytit.  Jos käytät tummempaa väriä, tulisi sinun vähentää vaikutusaikaa, jotta värierot tasoittuisivat.

Pimeä puoli

Mitä tapahtuu, kun säännöllisesti värjätyt hiukset tummentuvat joka värjäyksellä? Jos värjäät kevytvärillä tai kestovärillä, tulisi sinun ensin lisätä hiusväri juurikasvuun ja vasta viimeisillä minuuteilla loppuihin hiuksiin. Kevytsävytteiden olisi tullut huuhtoutua pois jo ennen uuden värin lisäystä. Tämä estää väripigmenttien kerääntymisen latvoihin.

On hyvä muistaa, että pidempien hiusten latvat ovat huokoisempia ja sen vuoksi imevät itseensä enemmän väripigmenttiä. Sen vuoksi olisi hyvä lisätä väri uusiin kasvaneisiin hiuksiin ensin ja latvoihin vasta lopuksi. Latvojen säännöllinen hoitaminen hyvillä hoitoaineilla auttaa myös hiusta voimaan paremmin ja varmistaa tasaisen värjäystuloksen.

Ratkaisuna lyhyet hiukset

Hiusten leikkaaminen on kieltämättä äärimmäinen ratkaisu vain vakavimmille värjäysonnettomuuksille, mutta se on silti tehokas keino, jos latvasi ovat imeneet enemmän väriä kuin tyvesi. Hiusten leikkaaminen tekee hiuksista terveemmät ja varmistaa tasaisen hiusvärin.

Viimeinen keino

Vaatiiko tämä kaikki liikaa vaivaa sinulta? Käynti kampaajalla voi pelastaa sinut tulevilta fiaskoilta. Jos olet epävarma, kampaajasi voi laittaa sinulle raitoja, jotka vievät huomion pois epätasaiselta hiusväriltä.