Näyttävät blondit hiukset hellävaraisesti

Blondit hiukset ovat edelleen hiusväreistä himoituimmat. Älä huoli, jos luonto ei suonut sinulle unelmiesi vaaleita hiuksia, sillä luontoäidin avittaminen on helpompaa ja hyväksytympää kuin koskaan. Tämän päivän valkaisuaineet ovat hellävaraisempia kuin ennen, mutta voivat silti vaalentaa jopa tummat hiukset. Kerromme sinulle mitä hiusten vaalennuksessa tulee muistaa.

null

Vaalennusaineet vaalentavat hiuksiasi jopa kahdeksan astetta riippumatta onko hiuksesi keskivaalea tai vaalean ruskea. Erityiset vaalennusaineet todella tummille hiuksille vaalentavat hiuksia kaksi tai kolme astetta ja ilman punaisensävyjä. Jos suunnittelet hiusten vaalennusta, on hyvä tietää miten vaalennusaineet toimivat. Ensin hiussuomut avataan jotta ne vastaanottaisivat vaalennusaineen paremmin ja jotta vetyperoksidi pääsisi hiuksen sisään, jossa se hapettaa olemassa olevia pigmenttejä ja tekee niistä värittömiä. Olemassa olevat valkaisuaineet sisältävät eri määriä vetyperoksidia ja vaalentavat hiuksia sen vuoksi eri asteita. Vaalennus toimii useissa vaiheissa ja hiusten väri muuttuu vähitellen.

 

Tämän prosessin aikana hius vaihtaa luonnollisen värinsä ensin punaisesta keltaiseen ja lopuksi vaaleaan väriin. Sen vuoksi sinun tulisi valita oikea vaalennusaine hiustesi värille ja haluamallesi vaalealle värille.  Sitten sinun tulisi noudattaa suositeltuja vaikutusaikoja (30-45 minuuttia), jottei hiuksistasi tulisi punertavat tai kellertävät, koska valkaisu keskeytettiin liian aikaisin. Hiuksesi eivät vaalene enempää jos jätät valkaisuaineen hiuksiin pidemmäksi aikaa, mutta hiuksesi vahingoittuvat  ja tulevat hauraiksi.

Hiuksesi janoavat rakkautta ja huolenpitoa vaalennuksen jälkeen

null

Vaalennusaineiden mukana tulee hoitavia hoitoaineita, joita kannattaa laittaa vaalennettuihin hiuksiin heti vaalennuksen jälkeen ja antaa vaikuttaa 3 minuuttia. Ravitsevat ainesosat vahvistavat hiusta ja antavat ihanaa kiiltoa. Hankitko äskettäin permanentin tai kemiallisen suoristuksen? Tällaisessa tapauksessa sinun tulisi odottaa ainakin kaksi viikkoa ennen kuin vaalennat hiuksiasi. Muuten hiuksesi saattavat vaurioitua pahasti. Jos vaalennat hiuksiasi toistuvasti sinun ei tarvitse lisätä vaalennusainetta kaikkialle hiuksiisi. Vaalennusaineen lisääminen vain juurikasvuun on hellävaraisempaa hiuksillesi ja lopputulos on sama kuin lisäisit vaalennusainetta kaikkialle viimeisten värjäysminuuttien ajaksi.  

Vaaleat raidat hiuksiisi

Laitatko hiuksiisi mieluummin raitoja kuin värjäisit hiukset kokonaan blondiksi? Raidat voivat vaalentaa hiuksiasi kahdesta kuuteen astetta luonnollista väriäsi vaaleammaksi. Voit myös vaalentaa eri osoita hiuksista vaaleammaksi. Raidat sopivat erityisesti vaaleasta keskiruskeisiin hiuksiin. Kannattaa myös kokeilla raidoitusaineita, jotka värjäävät hiukset blondin ja toffeen sävyillä samaan aikaan. Leikkisät raitojen valoheijastukset ovat viehkeitä ja kiehtovia. Hiusten raidoittaminen on paljon hellävaraisempaa hiuksille pään vaalennuksen sijaan. Jos raidoitat hiuksiasi ensimmäistä kertaa, kannattaa pyytää apua kaverilta. Toinen käsipari on hyödyllinen, etenkin taaimmaisten hiusten raidoittamiseen.

blonde_highlights2

Yksinkertaisin vaalennustapa: vaalentava hiussuihke

Hienovaraiset vivahteet voivat luoda kaikista upeimpia vaikutuksia. Vaalentavat suihkeet sopivat erityisesti jos haluat vaalentaa hiuksiasi vähitellen tai lisätä hiuksiisi häikäisevää kiiltoa. Nämä suihkeet vaalentavat hiusta neljännesastetta joka käyttökerralla. Lämpö tai auringonsäteet tehostavat vaalennusta. Föönaus siis tehostaa vaalennussuihkeiden vaikutusta. Koska suihkeiden vetyperoksidin määrä on pieni, on aine suhteellisen hellävarainen hiuksillesi. Silti näitä suihkeita ei tulisi käyttää joka päivä, vaan tietyn aikavälin ajan. Jos haluat suojella hiuksiasi, jotta ne eivät näyttäisi latteilta värjäysten välillä, voit käyttää vaalennussuihketta. On tärkeää suojella hiuksiasi hoitoaineilla kun käytät vaalennussuihketta. Hoitoaineen käyttö jokaisen shampoopesun jälkeen ja hiusnaamio kerran viikossa pitävät vaalennetut hiukset terveinä ja kiiltävinä.