which-hair-colour
Hiusten värjäys | Värikonsultaatio

Hiusvärin vaihto: kuinka pitkälle voi mennä?

Mustahiuksiset voivat helposti värjätä hiuksensa blondiksi ja päinvastoin, ainakin teoriassa. Voiko kukaan kuitenkaan oikeasti suositella niin dramaattista muutosta? Kerromme sinulle mihin kannattaa vetää raja hiusvärivalintojen kanssa.

Angelina Jolie
© Getty Images

Kannattaa vältellä radikaaleja hiusvärinmuutoksia; Angelina Jolie vaihtoi hiustensa värin blondiksi elokuvaa Life or something varten. Silti rohkeus voi olla välillä hyväkin asia, mikset tekisi omia yksilöllisiä valintojasi?

Hiustenvärjäyksen ammattilaiset saattavat haluta sanoa sanottavansa kauden väritrendeihin. Kuitenkin, kaikki ammattilaiset Los Angelesista Lontooseen ovat samaa mieltä seuraavasta: asteikolla yhdestä kymmeneen, sinun ei tulisi koskaan muuttaa hiusväriäsi enempää kuin kaksi astetta luonnolliseen väriisi verrattuna. Emme voi väittää vastaan katsellessamme kuvaa Angelina Joliesta blondina. Nämä tähdet toki näyttävät edelleen hyviltä, mutta he näyttäisivät paljon paremmilta luonnollisen värisillä hiuksillaan.

Kannattaa harkita tarkkaan jos haluat kokonaan uuden ilmeen. On hyvä muistaa, että kestovärit todellakin ovat kestäviä ja pysyviä. On harmillista jos tekemäsi värivalinta onkin huono.

Uusi hiusväri: muistilista niille, jotka haluavat muutosta

  • Jos haluat värjätä hiuksesi tummemmiksi, kannattaa kokeilla kevytsävytystä tai kevytväriä. Jos et pidäkään tuloksesta, voit lisätä hiuksiisi heti hoitoainetta ja pestä ne useaan kertaan. Tämä taittaa väripigmenttejä ja pehmentää väriä hiukan.
  • Jos harkitset blondiksi värjäämistä, kannattaa ensin testailla vaaleita peruukkeja. Internetissä on myös palveluita joiden avulla voit testailla eri hiustyylejä kuvallesi.
  • Lyhyt tukka tarjoaa paljon vapautta eri värien kanssa leikittelyyn. Jos lopputulos ei miellytäkään silmääsi, voit huoletta värjätä hiuksesi uudelleen eri värillä. Lyhyessä poikatukassa hiukset ovat usein alle puolen vuoden ikäisiä ja kestävät helposti toistuvan värikäsittelyn tai valkaisun.
  • Ruskeahiuksisten naisten, jotka haluavat värjätä hiuksensa blondiksi, kannattaa pitää mielessä vaaleatukkaisten tunnettu maine. Viattomat kiharat, seksikkäät vaaleat rantakutrit tai superblondit laineet kantavat vahvoja signaaleja. Ei kuitenkaan kannata epäröidä, jos haaveilet pitkästä jonosta ihailijoita, olet bilehile ja aina aurinkoisella tuulella. Jos sinulla on käsitellyt hiukset, kuten permanentti, kannattaa värjäyksessä kääntyä ammattilaisen puoleen.
  • Aidoilla blondeilla ei ole mitään ongelmaa värjätä hiuksiansa ruskeiksi. He voivat helposti käyttää vaahtomaisia sävytteitä ja kevytvärejä kokeillakseen miltä tuntuu olla tummatukkainen. Jos teet värisävytystä kotona, kannattaa pitää ainakin yksi viikko väliä ja useita hiusten pesuja, ennen kuin sävytät hiuksesi uudelleen.
  • Kampaajien suurin haaste ovat ruskeatukkaiset naiset, jotka ovat värjänneet hiuksensa blondeiksi ja haluavat värjätä ne takaisin. On nimittäin vaikea ennustaa miten väripigmentit käyttäytyvät käsitellyissä hiuksissa. Kannattaa siis kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä he osaavat parhaiten ennustaa värjäyksen lopputuloksen.