brown
Hiusten värjäys | Ruskea hiusväri

Ruskeat hiukset - Kevytsävyte, kevytväri vai kestoväri?

Oletko kyllästynyt luonnolliseen hiusväriisi tai haluatko vain kokeilla jotain uutta? On monia hyviä syitä värjätä hiukset ruskeiksi; ruskeat hiukset ovat esimerkiksi vaaleita hiuksia paljon kiiltävämmät. Voit valita kolmesta tavasta hiustesi värin muuttamiseen: kevytsävyte, kevytvärjäys ja kestovärjäys. Haluamme auttaa sinua valitsemaan parhaimman värjäystavan hiuksillesi.

Colouration for Your Brown Hair
© Getty Images

Kevytsävyte, kevytväri vai kestoväri: Kolme tapaa, yksi lopputulos

Usko tai älä, ruskeat hiukset omaavat eniten valoa heijastavia väripigmenttejä ja kiiltävät sen vuoksi enemmän kuin vaaleat hiukset. Kampaajasi voi auttaa sinua jos haluat hiuksistasi ruskeat tai haluat hiuksiisi lisää säihkettä. Voit myös halutessasi värjätä hiuksesi itse.

Kevytsävyte on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat testata uutta hiusväriä. Tämän värjäystekniikan kanssa ei tarvitse pelätä kamalia yllätyksiä, sillä väri haalistuu joka pesulla. Sävytteen voimakkuudesta riippuen väri voi kestää jopa 15 pesukertaa. Verrattuna muihin värjäystekniikoihin, kevytsävyte on hellävaraisin hiuksille. Väripigmentit kiinnittyvät vain hiusten ulkopuolelle luoden uuden sävyn hiuksiin ja antaen kiiltoa. Väripigmentit antavat hiuksille myös lisää tuuheutta. Kevytsävytteen avulla voit syventää olemassa olevaa väriä ja lisätä ilmeikkyyttä, mutta et kuitenkaan vaalentaa tukkaa. Jos sinulla on ruskea tukka, hiuksesi pohjaväri pysyy samana, mutta saat hiuksiisi lisää sävyeroja. Blondi tukka värjäytyy kuitenkin ruskeaksi ruskealla kevytsävytteellä.

Kevytsävytteen väripigmentit antavat hiuksille tuuheutta

Kuten saatat jo arvata, kevytväri on värjäystehokkuudeltaan kevytsävytteen ja kestovärjäyksen välillä. Kevytväri voi värjätä hiukset kolme sävyä tummemmaksi. Se on myös hellävarainen keino harmaiden hiusten peittämiseen. Kevytväri toimii samalla tavalla kuin kestoväri; se avaa hiussuomut ja vie väripigmentit syvälle hiukseen. Kevytsävytteen tapaan kevytvärikään ei vaalenna hiusta ja haalistuu pois noin 24 pesukerran jälkeen. Kevytvärin ja kevytsävytteen erona on se, että usein käytettynä kevytväri voi jättää hiukset hieman normaalia tummemmaksi. Jos siis käytät kevytväriä, tulisi sinun lisätä väriä vain juurikasvuun, näin saat tasaisen ruskean lopputuloksen.

Kestovärjäys on luottavaisen naisen valinta, sillä väritulos on pysyvä ja se peittää jopa harmaat. Tyvikasvu pitää kuitenkin värjätä muutaman viikon välein riippuen hiusten kasvunopeudesta.

Haluatko pysyvän vai väliaikaisen värinvaihdoksen?  Kaikkien, jotka harkitsevat hiustenvärjäystä, tulisi ensin vastata tähän kysymykseen. Sen jälkeen löydät haluamasi lopputuloksen olemassa olevista värjäystekniikoista.

Näin värjäät hiuksesi ruskeaksi

  1. Lämpimät hiusvärit sopivat erityisesi oliivinväriselle tai tummalle iholle. Lämpimiä hiusvärejä ovat esimerkiksi karamelli, pronssi tai kastanjanruskea. Jos taas ihosi väri taittuu enemmän kylmään sävyyn, tulisi sinun valita vaaleanruskea tai ruskea väri joka ei taita punaista tai kullan väriä.
  2. Johdonmukainen ja kunnollinen hiustenhoito on paras pohja hiustenvärjäykselle. Värjäystulos on paljon kestävämpi ja kauniimpi jos hiuksesi ovat terveet ja hyvässä kunnossa.
  3. Sävyte antaa voimakkaamman värin mitä pidempään annat väriaineen vaikuttaa hiuksissasi. Voit jättää sävytteen hiuksiisi muutaman minuutin ajaksi tai jopa puoleksi tunniksi, niin saat entistä intensiivisemmän värin.
  4. Värisi säilyy pidempään kauniina jos vaihdat hiustuotteesi väriystävällisiin tuotteisiin.