Hiusten värjäys | Kampaus- ja hiusväritrendit

Kaksi väriä yhdessä

Kahden tai useamman sävyn liukuvärjäys ja ns. ombre-efektin luominen antaa hiustyyleille ihan uuden, raikkaan ja modernin suunnan. Väriskaalat vaihtelevat pehmeistä karamellin sävyistä punaiseen ja aina rohkeaan pinkkiin asti. Valitse itsellesi juuri se väriskaala ja ne hiusvärit jotka sinua eniten miellyttävät. Neuvomme sinulle ombre-värjäyksen salat, tärkeimmät niksit ja väriyhdistelmät. Liukuvärjätyistä hiuksista syntyy myös helppo juhlakampaus tai hääkampaus.

Ombre-sana tarkoittaa varjoa tai sävyä. Tämän hetken hiustrendeissä se tarkoittaa värin liukumista sävystä toiseen ilman näkyvää rajaa. Ombre-värjätyt hiukset liukuvat kauniisti hiusten juuren väristä latvojen toiseen värisävyyn. Värin pehmeä liukuminen sävystä toiseen määrittelee hiukset ombre-värjätyiksi. Hairstyle Lexicon määrittelee ombre-hiustyylit ja -värit.

Ombre-liukuvärjäys pehmeästä kirkkaaseen

Ombre-hiukset

Laulaja Jordin Sparksin hiusten väri liukuu mustasta punaiseen.

Ombre-tyylinen hiustenvärjäystekniikka tuo aivan uuden elementin hiustyyleihin ja antaa luvan olla luova. Väriyhdistelmät voivat liukua pehmeästi saman sävymaailman sisällä, tai liukua yhdestä väristä aivan toiseen väriin. Laulaja Jordin Sparksin hiusten upea väri liukuu mustata kirkkaaseen punaiseen. Värivalintasi riippuu täysin omista mieltymyksistäsi, tyylistäsi ja halustasi erottua joukosta. Intensiiviset, kirkkaan tai erikoisen väriset ombre-hiukset herättävät enemmän huomiota kuin ruskean sävyiset tai blondiin liukuvat ruskeat hiukset. Käytössäsi on kaikki mahdolliset väriyhdistelmät. Paljastamme sinulle tämän hetken suosituimmat ombre-väriyhdistelmät.

Suositut ombre-värjättyjen hiusten väriyhdistelmät

Voit ihan itse valita sinulle sopivimmat ombre-värjäykseen käytettävät värit. Väriyhdistelmiä löytyy monia alkaen hillityistä väriyhdistelmistä ja päättyen villeihin yhdistelmiin. Alla luettelemme suosituimmat ombre-värjättyjen hiusten väriyhdistelmät. 

Yhdistä luonnolliseen hiusväriisi…

... blondi: ruskea, punainen ja pastellivärit pinkki, sininen tai lila
... ruskea: blondi, karamelli, punainen tai pinkki
... punainen: blondi, ruskea, karamelli, punainen tai pastellipinkki
... musta: turkoosi, sininen, lila, vihreä, punainen, keltainen tai harmaa
... harmaa: turkoosi, pinkki, ruskea tai musta

Vinkki: Kysy kampaajaltasi sinulle sopivimmat ombre-väriyhdistelmät. Voit myös pyytää kampaajaa värjäämään hiuksesi valitsemillasi väreillä ja värisävyillä. 

Ombre-hiusten muotoilu

Ombre-hiukset

Laulaja Kady Z:n lainehtivat mustapunaiset ombre-hiukset.

Suorissa hiuksissa värien vaihtuminen on selvempi ja näkyy paremmin, kun taas lainehtivissa tai kiharoissa hiuksissa värin muutos ei ole niin näkyvä ja sen määritteleminen on vaikeampaa. Ombre-hiuksista voi luonnollisesti myös tehdä erilaisia kampauksia, jolloin liukuvärjäys ei ole niin selvästi tai ollenkaan näkyvissä. Ombre-hiukset näyttävät yleensä paremmilta ponnarilla kuin nutturalla.

Outfits to Go with Ombre Hair

Ombre-hiukset

Malli Lily Aldridge ombre-värjätyissä hiuksissaan.

Parhaiten ombre-hiusten kanssa sopivat neutraalit asut, jotka eivät ole liian värikkäitä tai räikeitä. Nyrkkisääntönä voi pitää, että mitä kirkkaammilla väreillä hiusten liukuvärjäys on tehty, sitä neutraalimmat asut sen kanssa sopivat. 

Jessica Jarrel pukeutuu yksinkertaiseen aprikoosinväriseen puseroon korostaakseen liukuvärjättyjä ruskeansävyisiä ombre-hiuksiaan. Jordin Sparks värjäsi mustien hiustensa latvat punaisiksi, jotta ne sopivat paremmin hänen punaisen pukunsa väriin. Jos et ole varma minkä väriset asut toimivat parhaiten ombre-hiustesi kanssa, kannattaa aina valita mustaa tai valkoista kuten Kady Z ja Lily Aldridge. Musta ja valkoinen asu on aina hyvä valinta, koska ne korostavat ombre-hiusten liukuvärjäystä, eivätkä kilpaile huomiosta hiusten kanssa.

Myös meikin tulee olla riittävän neutraali, jotta se ei vie huomiota pois upeista liukuvärjätyistä ombre-hiuksista. Käytä mustaa ripsiväriä ja mustaa tai tummaa rajauskynää. Huulipunan väreistä erityisesti ruusun sävyt ja vaaleanruskeat sävyt toimivat hyvin liukuvärjättyjen hiusten kanssa.