Hiusten muotoilu | Föönatut hiukset

Tuuheutta hiuksen tyvestä lähtien: Suora, muttei lattea!

Suorat ja kiiltävät, siltä haluaisimme hiustemme näyttävän. Samaan aikaan hiuksen tyvi tulisi olla kimmoisa ja tuuhea. Miten nämä kaksi asiaa saataisiin yhdistettyä? Se ei ole mahdotonta. Seuraamalla näitä viittä vinkkiä saat hiuksistasi ihanan tuuheat.

miten saada lisää tuuheutta

Miten saada enemmän tuuheutta ja kiiltoa hiuksiin

“Haluaisitko että suoristan hiuksesi?” Kannattaa olla varuillaan, sillä monet kampaajat kysyvät  tätä ja sen jälkeen toteuttavat lupauksen miettimättä pääsi muotoa tai hiustesi rakennetta. He ottavat osion kerrallaan ja suoristavat sen pyöröharjan ja föönin avulla. Tämä kyllä suoristaa hiuksesi, mutta jättää ne helposti lättäniksi. Ymmärrettävistä syistä monet naiset eivät arvosta tätä, sillä se toimii vain, jos hiusmallisi on hyvin paksu ja vahva. Hiusta tulisi aina kohottaa sen tyvestä.

Näin saavutat tuuhean tukan:

Vinkki 1: Oikea määrä muotoiluainetta

Muotoiluaineet ja vaahdot luovat tuuheutta hiuksen tyveen. Golfpallon kokoinen määrä vaahtoa tai kuusi painallusta suihketta riittää, sillä enemmän saattaa tehdä hiuksesi tahmeaksi. Muotoilutuotteet toimivat parhaiten kun harjaat ne hiustesi läpi tyvestä korvan korkeudelle käyttäen kampaa. 

Vinkki 2: Kylmä ilma-niksi

Käytä föönisi kylmän ilman säätöä kuuman ilman lisäksi, sillä se antaa tuuhealle tukallesi kestävyyttä. Vedä ensin hiusosioita pyöröharjan läpi samalla puhaltamalla kuumaa ilmaa föönistasi. Sen jälkeen pyöritä hiuksia harjan läpi ja puhalla niihin kylmää ilmaa. Jätä hiukset harjaan hetkeksi. Jos sinulla on leukaan ylettyvä tai pidempi tukka, käytä pyöröharjaa jonka halkaisija on ainakin 6 cm. Jos käytät pienempää harjaa, vaarana on että teet kiharoita tuuheuden sijaan.

Vinkki 3: Osioi hiuksesi erilailla

Hiukset tottuvat moniin asioihin ja tämä pätee myös jakauksiin. Hiukset saattavat olla latteat etenkin siitä kohdasta mistä jakaus menee. Tämän vuoksi on hyvä vaihtaa välillä jakauksen paikkaa ja hiukset muuttuvat taas tuuheiksi tyvestä lähtien. Seuraava niksi sopii hyvin pitkille hiuksille: käytä pehmeää ponnaria ja vedä juuri pestyt, hieman kosteat hiukset pääsi päälle. Avaa hiuksesi muutaman tunnin päästä, ja nauti ihanasta tuuheudesta tyvestä lähtien.

Vinkki 4: Leikittele illuusioilla

Tupeeraus on ikivanha keino tuuheuden lisäämiseksi. Et kuitenkaan halua että hiuksesi näyttävät linnunpesältä, joten älä aloita tupeeraamaan hiuksiasi pään päältä. Kerää päällihiuksesi kiinni pääsi päälle ja ala tupeeraamaan alla olevia hiuksiasi tiheällä kammalla. Kampaa lopuksi päällihiuksesi takaisin paikoilleen ja suihkuta niihin lakkaa.

Vinkki 5: Säilytä kampauksesi

Hiuslakka on mahtava viimeistelyaine muotoillulle kampauksellesi. Älä kuitenkaan suihkuta kamalia määriä lakkaa ympäri hiuksiasi, sillä se saattaa tehdä ohuista hiuksesta raskaat. Parempi tapa on nostella erillisiä osioita päällihiuksista ja suihkuttaa lakkaa sivulta hiustyveä kohti.  

Aiheeseen liittyvät artikkelit