Hiusten hoito | Suojaus

Hiusvärin ylläpitäminen kesällä

Me kaikki rakastamme kesää, emmekä saa tarpeeksemme loputtomista aurinkoisista päivistä, sinisestä taivaasta ja pitkistä, valoisista illoista. Hiuksemme eivät kuitenkaan pidä siitä yhtä paljon. Liiallinen altistuminen auringolle vahingoittaa hiuksia ja tekee niistä kuivat ja hauraat, haaroittaa latvoja ja haalistaa väriä. Tämä vain pahenee entisestään uidessamme, sillä sekä suolavesi että kloorivesi rasittavat hiuksia entisestään. Siksi on tärkeää olla tietoinen siitä, mitä kannattaa varoa kesällä ja miten oikealla hiustenhoitorutiinilla takaat itsellesi huolettoman kesän. 

Kesän vaikutus hiuksiin

null
© istock

Kesän vaikutus riippuu monista tekijöistä ja vaihtelee elämäntavasta riippuen – auringossa vietetystä ajasta, uimisen määrästä sekä hiustyypistä eli hiusten huokoisuudesta ja siitä, onko niitä värjätty. Lue lisää siitä, miksi seuraavat seikat voivat olla haitallisia hiuksille, jos niille altistuu pitkiä aikoja.

 

Aurinko

Auringon UV-säteily vaikuttaa hiuksiin samalla tavalla kuin liian pitkäksi aikaa auringonpaisteeseen jääneeseen värilliseen kankaaseen – aurinko vaalentaa ja haalistaa. Värjätyt hiukset ovat vaarassa, sillä UV-säteet hajottavat värimolekyylejä ja voivat muuttaa väriä, jolloin hiuksista tulee kellertävät tai oranssit. Liiallinen altistuminen auringolle muuttaa väriä ja lisäksi se muuttaa hiusten rakennetta ja ulkonäköä saaden hiukset näyttämään elottomilta ja kuivilta.

 

Uiminen ja märät hiukset

Kesä on synonyymi vedelle. Piditpä sitten meressä polskimisesta tai virkistävästä pulahduksesta viileässä uima-altaassa, vietät todennäköisesti paljon aikaa vedessä tänä kesänä. Useimmissa uima-altaissa käytetään klooria, joka vaalentaa hiuksia. Värjätyt vaaleat hiukset kärsivät eniten ja saattavat jopa muuttua vihreiksi kloorin sinisten pigmenttien takia. Vaikka suolavesi ei ole yhtä haitallista kuin kloorivesi, se voi myös haalistaa tai muuttaa hiusten väriä ja haurastuttaa hiusten rakennetta. 

Kolme vinkkiä värin ylläpitämiseen kesällä

null

Gliss Color Protect & Shine on suunniteltu erityisesti suojaamaan värjättyjä hiuksia.

Kaikki nämä mahdollisen vauriot saattavat kuulostaa hälyttäviltä, mutta on turhaa hätääntyä nähdessäsi auringon ja tuntea tarvetta piilotella varjoissa koko kesää. Voit pitää värisi upean näköisenä ja hiuksesi hyväkuntoisina eri tavoilla.

 

1. Vaaleat hiukset: säilytä luonnollinen vaalea väri

Pidä hiukset vaaleina ja kesäisen näköisinä Schwarzkopf Blonde Lightening Spray -vaalennussuihkeella, joka reagoi lämmön kanssa tehden hiuksista asteittain vaaleammat jokaisella käyttökerralla ja luoden pehmeän, aurinkoisen sävyn. Suihkeella vaalennat hiukset asteittain, peität tyvikasvun tai luot auringon hellimiä raitoja. Koostumus sisältää ravitsevaa arganöljyä, joka hoitaa hiuksia vaalennusprosessin aikana ja sen jälkeen. 

null

2. Kunnollista hoitoa kesähiuksille 

Hoida hiuksiasi asianmukaisesti tuotteilla, jotka on tarkoitettu ravitsemaan ja korjaamaan vaurioituneita ja auringossa rasittuneita hiuksia. Gliss Color Protect & Shine -tuotesarja sisältää UV-suodattimen ja se korjaa vaurioita ja palauttaa hiusten värin. Täydennä hoitorutiiniasi Gliss Color 2-in-1 -tehohoidolla, jota voidaan käyttää hoitoaineena tai hiusnaamiona korjaamaan vaurioita, luomaan luonnollista kiiltoa ja palauttamaan hiusten terveys.

null

3. Värin ylläpito sävytyksellä tai raidoilla

Nyt ei ehkä ole paras aika kokeilla rohkeita uusia värejä, mutta olemassa olevaa väriä on helppo ylläpitää tai korostaa sävytteillä tai raidoilla. Jos hiuksesi on värjätty tai niillä on taipumus muuttua kellertäviksi kesällä, sävyte on erinomainen tapa korjata ei-toivottuja keltaisia tai oransseja sävyjä. Se pehmentää hiusten sävyä, peittää lämpimät pohjavärit, neutralisoi kellertävän värin sekä lisää hiusten kiiltoa. Raidat voivat myös tehdä ihmeitä, sillä ne vahvistavat auringon hellimää rantatyyliä, eikä vaadi paljon ylläpitoa. Ne auttavat peittämään pitkän tyvikasvun ja säilyttämään luonnollisen ja imartelevan lookin vähäisellä vaivalla. Vaaleiden hiusten raidoitussarjat M1 Super Highlights ja M3+ Easy Highlights auttavat raikastamaan kesän vaaleita sävyjä. 

Huolenpito kannattaa

Edellä mainittujen vinkkien lisäksi voit minimoida värin haalistumista ja hiusten vaurioitumista kesällä useilla eri tavoilla. Käytä hattua aina, kun se on mahdollista. Yritä huuhdella hiukset uituasi meressä tai uima-altaassa ja käsittele hiuksia hellävaraisesti niiden ollessa märät. Ja hiuksesi kiittävät!

Löydä: