Hiusten hoito | Ohuet hiukset

Ensiapua hennoille hiuksille

Haaveiletko vahvoista, tuuheista hiuksista? Haaveista totta, hennoistakin hiuksista saa tuuhean näköiset. Annamme vinkkejä miten saada hiukset näyttämään vahvemmilta leikkaamalla, hoidolla ja muotoilemalla. Näytämme miten vahvistat hentoja hiuksia ja saat ne näyttämään tuuheammilta yksinkertaisesti muotoilemalla.

 

Hennot hiukset eivät näytä runsailta, mutta oikeasti sinulla on paljon hiuksia. Hennot hiukset näyttävät vähäisemmiltä, koska niiden läpimitta on ohut. Normaali hiuksen läpimitta on 0,05-0,07 mm, mutta hento hiuslajike on vain 0,04 mm paksu. Ei kuulosta paljolta, mutta hiuksissa se merkitsee valtavasti. Hiustesi paksuus määräytyy jo kohdussa ja saat sen perintönä äidiltäsi. Vaikka emme pysty muuttamaan hiuksen perusrakennetta, voimme vaikuttaa siihen miten paksuilta tai runsailta ne näyttävät.

 

Voimaa! Tiedätkö hentojen hiusten hyvät puolet?

 

Hennot hiukset...

...kuivuvat nopeammin

...ovat luonnostaan notkeammat

...ovat helppohoitoiset

...ovat kevyet ja siksi mukavat

...ideaalit lyhyisiin hiustyyleihin (ei kypärä efektiä)

...ei vaadi esivalmisteluja ennen muotoilua (kuten lettikampaukset)

Kuulostaa hyvältä, eikö? Hennoissa hiuksissa on paljon hyvää ja niillä on hauska leikitellä. Tässä vinkkejä hentojen hiusten lisävolyymiin.

 

Ensiapua hennoille hiuksille: Leikkaus

Tämän hetken trendileikkaus eli suoralinjaisuus on kuin tehty hennoille hiuksille. Hiukset leikataan suoraan tasapituisiksi. Tämä antaa hennoille hiusten päille täyteläisen ilmeen ja hiukset näyttävät runsaammilta. Valitse iloinen puolipitkä, joka lisää hiusten kimmoisuutta ja eloisuutta, koska tässä pituudessa hiukset eivät pääse roikkumaan keveytensä ansiosta.

Leikkaukseen voi myös tehdä tukikerroksia tuomaan lisää volyymia. Tukikerrokset leikataan päällimmäisen hiuskerroksen alle yksittäisiin osioihin. Nämä osiot tukevat hiuksia alta päin saaden ne näyttämään runsaammilta.

Kampaajalla käydessäsi voit myös rohkeasti valita uuden hiusvärin. On olemassa värjäystekniikoita jotka saavat hiukset näyttämään täyteläisemmiltä. Esimerkiksi balayage-metodilla hiuksiin lisätään vaaleita ja tummia sävyjä epäsäännöllisesti, jolloin hiuksiin tulee eloa ja syvyyttä. Lopputulos on runsaan näköiset hiukset.

Jos haluat uuden värin koko hiuksiisi, sävyttäminen on paras ratkaisu. Koska sävytysväri tarttuu hiuksen ulkopintaan, se samalla myös paksuntaa jokaista hiusta, jolloin hiusten tuuheus lisääntyy.

Ensiapua hennoille hiuksille: Hoito

Aina määrä ei ratkaise. Hennot hiukset eivät vaadi paljon erilaisia, vaan juuri oikeanlaisia hoitotuotteita. Hellyys on avainsana hennoille hiuksille. Jotta hennot hiuksesi eivät tule roikkuviksi, valitse puhdistus- ja hoitotuotteet, jotka ovat täysin vesiliukosisia ja siten helppoja pestä pois. On olemassa myös hennoillle hiuksille tarkoitettuja erityistuotteita ja niillä on voimistavia ja tuuheuttavia vaikutuksia. Niiden sisältämät polymeerit tarttuvat erikseen jokaiseen hiukseen ja siten paksuunnuttavat erikseen jokaista yksittäistä hiusta. Kollageeniyhdistelmäshampoot sopivat hyvin hennoille hiuksille. Ne kohottavat hiusta tyvestä.

 

Ensiapua hennoille hiuksille: Muotoilu

Paras muotoiluaine hennoille hiuksille on vaahto. Tällä tuotteella saat parhaat lopputulokset, koska se ei tuo painoa hiuksiin. Vaahdolla hiukset tulevat täyteläisemmiksi ja voimakkaamman näköisiksi. Vaahto antaa myös hyvin kestävyyttä ja voit kokeilla uusia kampauksia. Hiero pyyhekuiviin hiuksiin vaahtoa ja föönaa ne kuiviksi pyöröharjan avulla. Lisävolyymia esimerkiksi nutturaan tai poninhäntään saat tupeeraamalla hiuksien tyven. Helppo keino volyymin saamiseksi on lisätä tyvihiuksiin volyymipuuteria: tuloksen näet heti.

Käytä fööniä jokapäiväisenä voimabuusterina. Sen sijaan että föönaisit perinteisesti pää alaspäin, kallista päätä vuorotellen sivuille. Näin lämmin ilma pääsee paremmin hiuksen tyveen ja vaikutus on vahvempi ja kestää pidempään.

Vaihtele jakauksen paikkaa. Näin hiukset saavat levätä ja ilmeesi saa vaihtelua. On tärkeää että hiusten juuret suoristuvat jolloin ne eivät latista hiuksia entuudestaan. Mikään ei pysäytä hentojen hiusten voimistumista!