Hiusten hoito | Kuivat hiukset

Mitä proteiini voi tehdä hiuksillesi

Hiukset koostuvat pääasiassa pitkistä proteiinisäikeistä, jotka voivat vaurioitua jatkuvien shampoopesujen ja kuumennettavilla välineillä tehtävien muotoilujen seurauksena. Liian käsitellyt hiukset voivat olla himmeät ja lattean näköiset. Proteiinia sisältävät hiustenhoitotuotteet parantavat hiusten rakennetta ja palauttavat terveiden hiusten kiillon. Lue lisää niin saat tietää uusista hiuksia korjaavista ihmeaineista.

Luetko ostamiesi tuotteiden tuoteselosteita tai suosikkikeksiesi valmistusaineluetteloita? Siinä tapauksessa olet varmasti myös tietoinen niistä monista raaka-aineista joita ostamissasi hiustenhoitotuotteissa on. Olet varmasti ihmetellyt mitä hyötyä on sellaisista raaka-aineista, kuten silkkiproteiini ja keratiini (hiusten tärkein proteiinia sisältävä rakennusaine) tai miten proteiinit parantavat hiuksia niin paljon.

Hauraat ja haalistuneet hiukset kärsivät proteiinin puutteesta. Tämän ongelman ratkaisu on hyvin yksinkertainen: proteiinia sisältävät hoitotuotteet. Niiden seurauksena hiuksesi näyttävät hetkessä kuohkeammilta ja kiiltävämmiltä. Mutta mikä saa hiukset janoamaan hoitoa ja proteiineja?

Yleisiä syypäitä ovat kuuma vesi, hiusten kuivaaminen kuumalla föönillä liian pitkään ja kampaaminen. Permanenteilla on sama vaikutus, koska ne vaikuttavat nimenomaan hiusten proteiinirakenteeseen. Ne vaikuttavat hiustesi muotoon, mutta tekevät hiuksista myös helposti ylikäsitellyn näköiset. Hiusten pintakerros on vaurioitunut ja sen näkee kaksihaaraisista hiuksista ja kiillon puutteesta.

Proteiinia sisältävä hoitoratkaisu

Proteiinia sisältävät hoitotuotteet (mm. tuotteet jotka sisältävät soijaa, silkkiä, kaura- tai vehnäproteiineja) voivat vahvistaa hauraita hiuksia. Proteiini tunkeutuu hiuksen sisälle, jossa se korjaa hiuksen rakenteeseen tulleita säröjä ja saavat ne näyttämään terveemmiltä ja vahvemmilta. Ohut, suojaava proteiinikalvo palauttaa hiuksiin silkkisen tunteen täyttämällä kolot ja säröt karheassa, vaurioituneessa pintakerroksessa. Hauraisiin hiuksiin palautuu niiden silkkinen luonnollisuus ja hauraat hiukset pomppivat taas askeltesi tahdissa. Terve ja energinen ulkonäkösi lisää varmasti samalla askeltesi keveyttä.

Räätälöityjä proteiineja hiuksillesi

Uusien teknologien avulla korjaavat tuotteet löytävät vaurioituneet kohdat hiuksissa. Sen jälkeen autetaan luontoa korjaamaan vahingoittuneet rakenteet tarjoamalla juuri niitä proteiineja jotka voivat täyttää kolot ja korjata vaurioituneet rakenteet. Nämä uudet hiusten mestarirakentajat muistuttavat hyvin paljon hiusten luonnollisia proteiinirakennuspalikoita, siksi ne ovat parempia hiusten rakentajia kuin niiden vanhanaikaisemmat kollegat. Sen vuoksi kannattaa käyttää niiden ylivertaista kykyä palauttaa hiuksiin niiden silkkinen kauneus.

Lisäapua hiusten pitämiseen silkkisinä

Kuumuudelta suojaavan aineen käyttö on välttämätöntä, jos käytät hiustenkuivaajan tai suorennusraudan tapaisia muotoiluvälineitä. Kuumuus vaurioittaa suojaamattomien hiusten rakennetta, joka koostuu pitkistä, kiertyneistä proteiini-keratiinilangoista.

Proteiinia sisältävien hiustuotteiden lisäksi voit myös antaa koentsyymi Q10:n auttaa yhdistämään hiusten rakennuspalikoita toisiinsa.