Hiusten hoito | Kauniit hiukset

Pitkät hiukset - kuinka ne pidetään kauniina!

Pitkät hiukset tarvitsevat enemmän huolenpitoa ja ne myös ansaitsevat sitä. Kun hiukset ovat kasvaneet hartioille asti, ne ovat jo onnistuneet kestämään ainakin kolme vuotta. Se tarkoittaa että kasvuaikana hiukset on pesty shampoolla ja kuivattu ainakin 300 kertaa  

Pitkät hiukset

Pitkät hiukset - hellästi hoidetut pitkät hiukset näyttävät upeilta

Tämä pätee kaikkiin pitkiin hiuksiin - päänahasta latvoihin hiukset altistuvat vaurioille paljon enemmän. Jokainen, jolla on pitkä harja kammoaa ‘kaksihaaraisia’. Valitettavasti on vain yksi parannuskeino sen jälkeen kun pitkät hiukset ovat jakautuneet kahteen tai useampaan haaraan - ne täytyy leikata. Tämän voi välttää käyttämällä kaksihaaraisille tarkoitettuja hoitoaineita ja tarkistamalla hiusten kunto säännöllisesti., mikä antaa aikaa ja mahdollisuuden käyttää oikeanlaisia hiustenhoitotuotteita.

Pitkät ja lyhyet hiukset tarvitsevat erilaista hoitoa, mikä aiheuttaa taas uuden haasteen; minkään ei pitäisi litistää hiuksia lähellä päänahkaa, mutta riittävää hoitoa tarvitaan lähellä hiusten latvoja. Se on melkoinen haaste. Oikeanlaisten tuotteiden käyttö kuitenkin saa aikaan hyviä tuloksia.   

Yhdeksän vinkkiä pitkien hiusten oikeanlaiseen hoitoon

  • Pelkkä pesu ei koskaan riitä pitkille hiuksille. Hoitoainetta täytyy käyttää jokaisen shampoopesun jälkeen ja sen lisäksi erikoishoitoainetta kerran viikossa.
  • Kampaa hiuksesi ennen pesua. Silloin shampoon käyttö aiheuttaa vähemmän sotkuja ja takkuja.
  • Älä koskaan laita märkiä hiuksia poninhännälle. Vapaana roikkuvat hiukset kuivuvat nopeammin. Sen lisäksi märät hiukset ovat erittäin herkät väärälle käsittelylle. Jopa pelkkä kuminen hiuslenkki aiheuttaa vaurioita.
  • Älä koskaan hankaa hiuksiasi kun kuivaat niitä pyyhkeellä. Paina sen sijaan pyyhe päälakea vasten ja työnnä sitä hitaasti kohti latvoja. Tämä imee veden ja säilyttää sileän hilsekerroksen.
  • Metalliset hiussoljet ja kuminauhat, joissa ei ole tekstiilipäällystä ovat ehdottomasti kiellettyjä. Ajan myötä ne tuhoavat hilsekerroksen ja aiheuttavat hiusten haurastumista tai katkeilua.
  • Pidä hiuksiasi auki kotona: kohtele hiuksiasi hellävaraisesti välttämällä hiusten laittamista (poninhäntiä, saparoita tai lettejä). Käytä hiuspantaa (vältä muovista valmistettuja), jos et pidä siitä että hiukset roikkuvat kasvoillasi.
  • Anna hiustesi kuivua itsestään niin usein kuin mahdollista.
  • Käytä kylmäpuhallusta hiustenkuivaajassa aina kun mahdollista. Jos joudut käyttämään kuumapuhallusta, pidä ainakin 15 sentin etäisyys päänahkasi ja hiustenkuivaajan suuosan välillä.
  • Luonnonharjaksilla harjaaminen antaa kauneimman kiillon. Harjat, joissa on eniten luonnonharjaksia neliösentillä antavat kauneimman kiillon.