Hiusten hoito | Hiusshampoo

Keratiini – ihmehoitoa sisältä ulos

Kaikkia ei ole siunattu tuuheilla, terveillä hiuksilla. Haluamme auttaa sinua, jos haaveenasi on vahvat, terveemmät hiukset. Paras liittolaisesi terveiden hiusten saamiseen on keratiini, joka on hiusten rakennusaine. Olet varmasti kuullut keratiinista aiemmin, mutta keratiinin osuus hiustenhoidossa ei välttämättä ole niin tuttu. Jatka lukemista, niin opit lisää keratiinista ja sen osuudesta hiustenhoidossa.

90 % hiuksista koostuu keratiinista ja 5-10 % vedestä riippuen kosteustasapainosta ja ympäristöstä. Lisäksi pieni osa hiuksista koostuu lipideistä (rasva), pigmenteistä ja mineraaleista. Keratiini on kuitupitoinen proteiini, joka antaa voimaa ja elastisuutta hiuksille. Keratiiniproteiini sisältää aminohappoketjuja, jotka muodostavat pitkiä vahvoja säikeitä. Näiden aminohappoketjujen koostumus määrittää yksittäisten säikeiden rakenteen. Hiussäikeet voivat vääntyä, taipua tai jopa taittua kokonaan.

Vahingoittumaton keratiini on joustava ja vedenkestävä. Keratiini kestää kovia lämpötiloja kuumasta kylmään. Keratiinin ansiosta hiukset kestävät rajatun ajan kesäauringon kuumia säteitä ja kirpeää talven viimaa. Lisäksi keratiini auttaa hiuksia suojautumaan muotoilurautojen poltetta vastaan.

Hiukset, jotka sisältävät tarpeeksi keratiinia, on varustettu kestämään ympäristön aiheuttamia haittoja. Silti pitkäaikainen altistuminen stressille vahingoittaa hiusten pitkiä keratiinisäikeitä, jotka suojaavat hiusta. Kun keratiini on rikkoutunut tarpeeksi pieniin pätkiin, siitä tulee vesiliukoinen ja se huuhtoutuu pois.

Keratiini vahvistaa hiuksia

Jos hiuksesi ovat vahingoittuneet, jos haluat suoristaa ja vahvistaa hiuksiasi, tai jos haluat niiden kestävän paremmin stressiä, kannattaa olemassa olevia, keratiinia sisältäviä hiustuotteita käyttää hyväksi.

Monet hiustuotteet sisältävät keratiinia, sillä se vahvistaa hiusta parantamalla sen rakennetta sisältä ulos. Tuloksena hiuksesi saavat takaisin terveen luonnollisen rakenteensa.  Keratiini täyttää hiuksen reiät ja aukot, ja hiuksista tulee kiiltävämmät, taipuisammat ja helpommat muotoilla.

Muuten, myös hiusten muotoilutuotteet, kuten vaahdot ja lakat sisältävät keratiinia. Kaikki nämä tuotteet voivat sisältää nestemäistä keratiinia, joka vastaa hiuksissa olemassa olevaa keratiinia. Hiustuotteet, jotka sisältävät keratiinia, antavat hiuksille suojaa kuivumista vastaan. Keratiini helpottaa myös hiusten muotoilua.