Hiusten hoito | Hiusöljy

Hiustuotteiden mitat pähkinöissä ja palloissa

Mikä on oikea määrä tuotetta? Onko se pienen pisaran verran vai herneen, hasselpähkinän, saksanpähkinän vai tennispallon kokoinen loraus? Me kerromme, kuinka paljon muotoilutuotetta tulisi käyttää ja miten.

Liika meikki peittää ja vääristää kasvoja, eikä tuo esille sen parhaita puolia. Samalla tavalla liiallinen hiustuotteiden käyttö voi aiheuttaa ongelmia. Järkevä ratkaisu tähän käytännön ongelmaan löytyy motosta ”vähemmän on enemmän”. Vaikka ohje ei välttämättä aina pidäkään paikkaansa, toimii se hiustuotteiden käytön kohdalla. Hiustuotteet toimivat harvoin hyvin, jos niitä käytetään liikaa. Sitä vastoin oikea ja tehokkain määrä on usein pienempi kuin kuvittelisikaan.

How should you use hair care or styling products and how much?

Latvasuoja on aseesi kaksihaaraisia vastaan. Nämä aineet levitetään latvoihin pieninä pisaroina ja ne päällystävät hiukset ohuesti. Tuloksena hiuksesi näyttävät sileämmiltä ja kiiltävämmiltä.

Hiusöljyä tulee käyttää pieninä pisaroina. Levitä yksi tai kaksi pisaraa käsiisi ja käy latvasi läpi. Tämä on paras tapa hyötyä hiusöljyistä ja nauttia upeasta kiillosta ja hallittavuudesta. Hiusöljy suojaa hiuksia kuivumiselta, jos sitä käytetään ennen shampoopesua. Hiusöljyjä löytyy myös hiuksiin jätettävistä hoitoaineista. Kiharat hiukset saattavat vaatia enemmän kuin yhden tai kaksi pisaraa hiusöljyä.

Hiusvaha: Käytä hiusvahaa varoen! Aloita pienistä määristä, jottei hiuksesi takerru päänahkaan ja näytä rasvaiselta. Jos olet lisännyt liikaa vahaa, kunnollinen shampoopesu on ainut ratkaisu. Aloita lisäämällä herneen kokoinen määrä vahaa, levitä se kämmeniisi ja lisää hiuksiin.

Hiusgeelien pitokyky vaihtelee heikommasta vahvaan pitoon. Jos käytät heikomman pidon geeliä, ei suurempaa määrää käyttämällä pääse samaan pitoon kuin vahvaa geeliä käyttämällä. Geelin pitokyky määrää kuinka pehmeät hiuksesi ovat tuotteen lisäämisen jälkeen. Aloita käyttämällä herneenkokoista määrää ja lisää tarvittaessa.

Hoitoaine: Hasselpähkinän kokoinen määrä hoitoainetta on riittävä. Anna hoitoaineen vaikuttaa ennen kuin huuhtelet sen kunnolla pois.

Shampoo: Riippuen hiustesi pituudesta ja paksuudesta tulisi sinun käyttää hasselpähkinän tai saksanpähkinän kokoinen määrä shampoota. Olisi hyvä lisätä shampoota pienissä määrissä ja huuhdella se huolellisesti.

Silottavat tuotteet suojaavat hiuksia kuivumiselta ja tekevät niistä pehmeät. Silottavia tuotteita löytyy niin shampoohyllystä kuin hoitoainedenkin seasta. Käytä tuotteita ohjeen mukaan tai hasselpähkinän verran.

Hiushoidot: Käytä saksanpähkinän kokoista määrää tuotetta pyyhekuivattuihin hiuksiin. Anna sitten aineiden tehdä tehtävänsä.

Muotoiluvaahto lisätään kuiviin hiuksiin, kunnes hiukset tuntuvat hieman kosteilta. Tämä voi vaatia jopa tennispallon kokoista määrää, jos sinulla on pitkät hiukset. Vähemmän vaahtoa riittää lyhyille hiuksille. Aloita  saksanpähkinän kokoisella pallolla ja lisää enemmän, jos on tarvetta.