Hiusten hoito | Hiusöljy

Hiusöljyn taikaa häikäiseville hiuksille

Hiusöljy voi tehdä ihmeitä hiuksille. Se antaa liikaa käsitellyille hiuksille niiden tarvitsemaa lisähoitoa, antaa terävyyttä kiharoille, estää kaksihaaraisten hiusten muodostumista, on palsamia päänahalle, sekä lisää hiusten kiiltoa, vahvuutta ja notkeutta. Parasta kaikesta on se että kiitos nykypäivän korkean teknologian hiusöljystä on tullut kevytsarjalainen ja sitä voi käyttää myös ohuille hiuksille. Jatka lukemista niin saat tietää miten hiusöljy voi auttaa sinun hiuksiasi ja miten sitä käytetään. 

Hiusöljy on täydellinen ratkaisu hiuksille jotka tarvitsevat lisää loistetta. Käytännölliset uudet hiusöljyt tekevät ihmeitä kun rasittuneet hiukset tarvitsevat kiiltoa ja notkeutta. Nykypäivän kätevät hiusöljyt eivät latista hiuksia turhaan. Joitakin hiusöljyjä on saatavana kahtena eri versiona jotta ne sopivat kaikille hiustyypeille ohuista hiuksista paksuihin. Toisenlaisia hiusöljyjä voi käyttää eri tavoilla. Niitä käytetään esihoitona ennen shampoopesua tai hyvin perusteellisina hiuksiin jätettävinä hoitoaineina. 

Hiusöljy kiharoiden kesyttäjänä

Kiharat hiukset ovat yleensä kuivat ja usein myös ylikäsitellyt. Hiusöljyhoito palauttaa luonnollisen kiillon ja tarveen ulkomuodon. Hiusöljy lisää hiusten luonnollista kiiltoa auttamalla hiuksen pintakerroksen suomuja asettumaan hiuksen ytimen ympärille luonnollisen järjestelmällisesti. Paljon sileämpi hiuksen pintakerros pystyy sen jälkeen heijastamaan valoa aiempaa tehokkaammin. Tämä selittää lisääntyneen loisteen. Hiusöljy auttaa myös muotoilemaan ja määrittämään hyvin tiukat kiharat jotka sen jälkeen näyttävät kähärän sijaan ylenpalttisen runsailta. Muuten, jos sinulla on kiharat hiukset, voit käyttää hiusöljyä runsaasti. 

Hiusöljy muotoilun apuna

Hiusöljyä käytetään enenevissä määrin myös muotoilutuotteissa. Erinomainen arganöljy esimerkiksi on monien muotoilutuotteiden raaka-aine. Hiussuihkeissa hiusöljy pitää hiukset taipuisina kuitenkin niin että ne pysyvät kuosissaan. Hyvät hiussuihkeet eivät siis enää saa aikaan pelättyä ’kypäräefektiä’.  Monet muotoilusuihkeet sisältävät hiusöljyjä, kuten marulaöljyä. Tämä öljy toimii hoitoaineena kuiville hiuksille, suojaa hiuksia hiustenkuivaajan kuumuudelta ja estää kosteuden aiheuttamaa kähäryyttä. 

Hiusöljyn oikeaoppinen käyttö

Hiusöljyt ovat hyvin käytännöllisiä hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Koska öljyä ei huuhdella pois, pari-kolme tippaa on riittävä määrä. Öljy toimii parhaiten kuivissa hiuksissa. Jos hiuksesi ovat kiharat, levitä öljy hellävaraisesti koko hiuksiin. Jos hiuksesi ovat suorat, levitä öljy molemmilla kämmenillä hiuksiin ja silitä sitten hellävaroen uloimpia hiuskerroksia ja latvoja ja jätä käsittelemättä hiukset juurten läheltä. Öljyä voi myös käyttää säännöllisesti tehohoitona. Siinä tapauksessa levitä öljy kaikkialle hiuksiin. Parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi kiedo lämmin pyyhe hiustesi ympärille ja anna öljyn vaikuttaa ainakin 20 minuuttia. Huuhtele öljy pois hiuksista levittämällä ensin loraus shampoota kuiviin, öljyisiin hiuksiin. Pese vasta sen jälkeen hiukset normaalilla tavalla shampoolla (märkinä) kerran tai kaksi.