Hiusten hoito | Hiushoitoaine

Mitä hoitoaine on?

Mitä hoitoaineet ovat ja mitä hyötyä niistä on? Mitä eroa on shampoolla ja hoitoaineella? Miksi pitäisi käyttää myös muita hiustenhoitotuotteita hoitoaineen lisäksi? Me kerromme miksi pelkkä hoitoaine ei riitä hyvään hiustenhoitoon ja kuinka voit käyttää hiustenhoitotuotteita hiustenhoidon viimeistelyyn ja takaat kampauksen varman onnistumisen.

Hoitaminen tarkoittaa yleensä sitä, että jokin saatetaan alkuperäiseen kuntoon. Tämä määrittely ei välttämättä ole ihan optimaalinen kaikelle, kuten hiuksille, nahalle, vedelle jne. Jos miettii asiaa käytännöllisesti, niin miksi ihmeessä jonkun pitäisi saattaa hiukset alkuperäiseen kuntoon? Jos shampoo jo itsessään jättää hiuksesi täydelliseen kuntoon, niin miksi ihmeessä tarvitsisit vielä hoitoainetta? Ja millainen tämä oikea ja hyvä “kunto” sitten oikeasti on?

Kun peset hiukset shampoolla, on sen ainoa vaikutus hiusten puhdistaminen. Hoitoaine tarjoaa yhdisteitä, jotka suojaavat ja kaunistavat hiuksia.

Kun shampoo levitetään tasaisesti, se poistaa talin, hiuksissa olevat muotoilutuotteet, kuolleet solut ja lian hiuksista ja päänahasta turvottaen ihoa hieman. Päänahan ihoa suojaava uloin kerros suojaa myös hiusten juuria. Shampoopesussa tämä ihokerros vetäytyy hieman ja paljastaa samalla hiustyven. Tässä tilassa hius on erittäin haavoittuvainen ympäristön ja kuumuuden vaikutuksille. Tämä on se vaihe, jossa hoitoaineen edut tulevat esiin. Hoitoaine vähentää ihon turvotusta, jonka myötä hiustyvien paljastuminen on vähäisempää, eikä hius ole niin haavoittuvainen. Hoitoaineen jäljiltä hius on valmis muotoiluun ja suoriutuu päivästä ilman vakavia vaurioita. Asianmukaisesti hoidetut hiukset ovat notkeat ja sitovat kosteutta, joten ne näyttävät aina häikäisevän hohtavilta oli hiusmallisi mikä tahansa. Hyvin hoidetut hiukset takaavat, että voit huoletta kokeilla uusia kampauksia ja hiusmalleja.

Hiustenhoitotuotteet – osa hiustesi normaalia hiustenhuoltoa

Hoitoaineen käyttö ei vähennä muiden hiustenhoitotuotteiden tarvetta.

Hoitoaineet suojaavat periaatteessa hiusta seuraavaan shampoopesuun asti, mutta ne eivät yleensä tarjoa erityisen pitkäaikaista suojaa hiuksille. Siksi usein on tarpeellista antaa hiuksille lisähoitoa.

Hiuksemme ovat alttiita haitallisille aineille ja olosuhteille ympäri vuorokauden. Muotoilu kuumalla ilman lämpösuojaa, ympäristötekijät kuten kuuma tai kylmä sää, lämmitetty sisäilma, tuuli ja UV-säteily vaikuttavat kaikki hiuksiimme haitallisesti. Vaurioitunut hius ei korjaudu itsestään, vaan se tarvitsee siihen apua hiustenhoitotuotteiden muodossa. Nämä tuotteet on suunniteltu korjaamaan vahinkoja sekä hiuksessa, että sen juuressa. Hoitojen avulla hiuksesi näyttävät aina silkkisen pehmeiltä ja terveiltä.

Vinkki: Lisää hiustenhoitotuotteet aina pyyhekyiviin hiuksiin märkien sijaan.