Hiusten hoito | Hiushoitoaine

Hoitoaineet ja hiusten tehohoidot: Kuinka suunnitella henkilökohtainen hiustenhoito

Pesu shampoolla ja huuhtelu ei riitä kaikille hiuksille. Hiukset tarvitsevat usein hieman ekstrahuolenpitoa. Valikoimasta ei todellakaan ole puutetta: hoitoaineet, tehohoidot, kaksihaaraisten hiusten hoitoaineet ja lämpösuojat lupaavat kiiltoa ja pehmeyttä. Mitä yksittäiset tuotteet tekevät ja mikä sopii juuri sinun hiustyypillesi? Sen haluamme kertoa sinulle täällä.

Terveet, kiiltävät hiukset – kukapa niitä ei haluaisi? Useimmat käyttävät hoitoainetta shampoopesun jälkeen kiiltävien hiusten aikaansaamiseksi. Hoitoaineet tekevät jokaiselle yksittäiselle hiukselle suojakerroksen. Ne myös peittävät ulomman hilsekerroksen erittäin ohuella kalvolla sen jälkeen kun se on sotkettu hinkkaamalla ja pesemällä. Hoitoaineella käsitellyt hiukset on helpompi selvittää ja on epätodennäköisempää että ne reagoivat huonosti kihartamiseen, hiustenkuivaajiin ja muotoiluun. Hoitoaineet myös estävät hiusten sähköistymistä kylminä vuodenaikoina.

Koostumuksesta riippuen hoitoaineet sisältävät silikonia, proteiineja ja kasviöljyjä. Hiero hoitoaine hellävaraisesti hiuksiin shampoopesun jälkeen ja anna sen vaikuttaa hetki. Hiukset täytyy ehdottomasti huuhdella kunnolla hoitoaineen jälkeen. Muuten hiuksesi latistuvat alta aikayksikön. Hiuksiin jätettävä suihkutettava hoitoaine voi olla paras vaihtoehto kiireisille ihmisille, sillä ne ovat jonkin verran kevyempiä, mutta ne hoitavat hiuksia yhtä lailla.

Uudet hoitoaineet ja hiusten tehohoidot toimivat salamannopeasti

Kaipaavatko hiuksesi vielä enemmän hoitoa? Todennäköisesti tarvitset hiusten tehohoidon, jossa erityisen tehokkaita ainesosia. Voit käyttää näitä tehohoitoja kerran viikossa tai useammin, ohjeiden mukaan. Näiden tehohoitojen höyhensarjalaisia ovat ns. huuhteluhoidot tai kahden minuutin tehokäsittelyt tai -hoidot. Pahoin vaurioituneita hiuksia pitäisi hemmotella syvältä hoitavalla tehohoidolla.

Nykyvalmisteet ovat oikeastaan kaikki salamannopeita: niiden hiuksiinjättöajat vaihtelevat yhdestä viiteen minuuttiin. Erityisen kevyet kohdennetut tehohoidot ovat useimmiten suihkeen tai nesteen muodossa ja nämä valmisteet jätetään hiuksiin. Näiden tehohoitojen aktiiviset ainesosat on räätälöity tarpeisiisi. Argan- ja macadamia-öljyt tekevät kaksihaaraisista hiuksista sileämmät, pantenoli ja aprikoosiöljy suojaavat värjättyjä hiuksia haalistumiselta ja orjantappura sammuttaa kuivien hiusten janon.
 
Jotkut epätavallisiin hoitotarpeisiin tehdyt erikoishoitoaineet ovat hyvin käteviä. Kaksihaaraisten hiusten tehohoidot yhdistävät haarat seuraavaan shampoopesuun asti, siloittavat voiteet taltuttavat kurittomat hiukset, kuumuussuojaseerumi varjelee hiuksia hiustenkuivaajien kuumuudelta ja kimallesuihkeiden luoma vetovoima on vastustamaton.

Hoitoaineet ja hiusten tehohoidot: Asiantuntijat paljastavat vinkkinsä