C-\fakepath\Kampaajille FI
Hiusten Hoito

UV-suojaus - anna auringon paistaa hiuksiisi!

Tiedät tietysti, että ihonhoito ja UV-suojaus sopivat yhteen kuin kesä, rannat ja hauskanpito. Monet unohtavat kuitenkin suojata hiuksensa. Hiukset tarvitsevat UV-suojausta ja erityisen hellää hoitoa aivan kuten iho, varsinkin silloin kun ne altistuvat voimakkaalle auringonvalolle. Jatka lukemista, koska haluamme että hiuksesi säilyttävät upeutensa myös auringon alla. 

  • Aurinkosuoja hiuksille
    Auringosta nauttiminen - isot aurinkohatut suojaavat hiuksia täydellisesti.
    © Jim Jordan Photography

    Vaikka hiukset eivät pala auringossa ne kuitenkin vaurioituvat auringossa, tuulessa, suolavedessä ja uima-altaan kloorivedessä. Altistuminen niille vaurioittaa muuten sileää hiuksen pintakerrosta. Sen seurauksena hiukset kuivuvat ja niistä tulee karheammat ja hauraammat ja lopulta elottoman näköiset. Samalla hiusten väripigmentit vaalenevat olemattomiin. Onneksi tämä ei ole väistämätöntä. Noudata voitokkaita hiustenhoitostrategioitamme ja nokkelia UV-suojiamme, niin hiuksesi näyttävät yhtä suurenmoisilta kuin kesä. 

    Aurinkohatut nappia painamalla

    Ideaalitilanteessa hiukset eivät koskaan saisi altistua voimakkaalle UV-valolle. Tämä koskee varsinkin keskipäivän aurinkoa kello yhdestätoista viiteentoista. Aurinkohatut, lakit ja huivit suojaavat hyvin UV-säteilyltä. Jos päähineet eivät ole sinun juttusi, voit silti käyttää UV-suojaa sisältävää hiussuihketta. Sekä hatut että hiussuihke suojaavat UVA- ja UVB-säteiltä, auttavat kosteuden säilymistä hiuksissa ja estävät vaalenemista. On parempi laittaa hiuksiin UV-suojaavaa hiussuihketta jo ennen kotoa lähtöä sen sijaan, että laittaisit sitä vasta rannalle, puistoon tai tenniskentälle saapumisen jälkeen.  

  • Sukeltaminen ja uiminen ilman epämiellyttäviä yllätyksiä

    Merivesi ja uima-altaan vesi voivat olla rankkoja hiuksille. Valtameressä uimisen jälkeen hiuksiin saattaa muodostua suolakristalleja, jotka lisäävät hiusvaurioita. Kristallit toimivat kuin pienenpienet polttolasit, jotka sitovat yhteen ja kohdentavat auringonsäteitä. Sen takia hiukset pitäisi aina kun mahdollista huuhdella suihkussa makealla vedellä valtameressä uimisen jälkeen. Yksinkertaistettuna pullo hiilihapotonta makeaa vettä riittää. Myös uima-altaiden vesi on haitallista hiuksille. Desinfiointiaineet, kuten kloori ja kupari, voivat värjätä vaaleat tai harmaat hiukset vihreiksi. Tässä on nopea parannuskeino: liuota kolme tavallista Aspirin-tablettia litraan vettä ja liota hiuksiasi siinä tunnin ajan. Huuhtele hiukset sen jälkeen huolellisesti vesijohtovedellä. Vihreän sävyn voi myös peittää värjäävällä shampoolla. Punertava tai kullanvärinen sävy toimii hyvin tähän tarkoitukseen.  

  • Hauskanpitoa kesällä ilman hiusten vaalenemista

    Aurinko vaalentaa sekö luonnollisia että keinotekoisia hiusvärejä. Voit suojata hiusten väripigmenttejä käyttämällä väriä suojaavia hiushoitotuotteita, joissa on mukana UV-suoja. Tällaisia shampoita, hoitoaineita, naamioita ja hiussuihkeita valmistetaan suojaamaan kesäauringolta. Hoitavat ainesosat palauttavat hiuksiin säihkyvät värit proteiinien ja vitamiinien avulla, kun taas antioksidantit ja valosuodattimet suojaavat hiuspigmenttejä auringon vaalentavalta vaikutukselta.

  • Vältä auringon vaalentavaa vaikutusta hiuksillesi

    Aurinko vaalentaa sekä luonnollisia että keinotekoisia hiusvärejä. Voit suojata hiusten väripigmenttejä käyttämällä väriä suojaavia hiustenhoitotuotteita, joissa on mukana UV-suoja. Tällaisia shampoita, hoitoaineita, naamioita ja hiussuihkeita valmistetaan suojaamaan auringolta. Hoitavat ainesosat palauttavat hiuksiin säihkyvät värit proteiinien ja vitamiinien avulla, kun taas antioksidantit ja valosuodattimet suojaavat hiuspigmenttejä auringon vaalentavalta vaikutukselta.

  • Luonnon suoja-aineet (viinirypäleet ja muut hedelmät sekä vihannekset)

    (Seuraaville väittämille ei ole tieteellisiä todisteita)

    Kesäkuukausina ruokavalion pitäisi sisältää erityisen paljon C- ja E-vitamiinia sekä beetakaroteenia. Tehokkaina antioksidantteina ne neutraloivat vapaat radikaalit, joita esiintyy enemmän kirkkaassa auringonvalossa. Muuten nämä vapaat radikaalit vahingoittavat tai tuhoavat soluja. Erityisen antioksidanttipitoisia ovat hedelmät, marjat ja vihannekset, kuten esimerkiksi aprikoosi, viinirypäleet, parsakaali ja pinaatti.

  • UV-suojaa hiuksillesi - kuusi ankaraa ja nopeaa sääntöä

    Aurinkosuoja hiuksille

    © George Doyle  

    Aurinkosuoja hiuksille

    Sääntö 1: Huuhtele aina hiuksesi makealla vedellä uituasi meressä.

    Aurinkosuoja hiuksille

    © Peter Nicholson  

    Aurinkosuoja hiuksille

    Sääntö 2: Suihkutettavat hoitoaineet korjaavat auringon vaurioittamien hiusten kaksihaaraiset hiukset.

    Aurinkosuoja hiuksille

    © Laurence Monneret  

    Aurinkosuoja hiuksille

    Sääntö 3: Uima-altaan vesi voi kuivattaa hiukset tai tehdä hiuksiin jopa vihreän sävyn. Käytä yksinkertaisia hoitokeinojamme.

    Aurinkosuoja hiuksille

    © Kraig Scarbinsky  

    Aurinkosuoja hiuksille

    Sääntö 4: Pidä hiukset hatun alla! Niin hiukset pysyvät terveinä ja kiiltävinä.

    Aurinkosuoja hiuksille

    © Paul Bradbury  

    Aurinkosuoja hiuksille

    Sääntö 5: Luonnon UV-suoja: viinirypäleiden yhdisteet suojaavat vapaiden radikaalien vahingolliselta vaikutukselta.

    Aurinkosuoja hiuksille

    © Paul Viant  

    Aurinkosuoja hiuksille

    Sääntö 6: Erityiset after sun -hoitoaineet antavat juuri oikean hoidon auringonpaisteisen päivän jälkeen.