Hiusten värjäys | Punaiset hiukset

Värjää hiuksesi punaiseksi: liity trendiin, vaihda punaiseen

Punainen väri hiuksissa voi tarkoittaa kaikkea lämpimästä punaruskeasta räikeään lilaan. Vaalentaminen oli ennen ensimmäinen vaihe punaiseksi värjäyksessä, onneksi ei enää, sillä nykyään värjäystekniikat ovat kehittyneet. 

Rot färben
© Claude Guillaumin

Punaiset hiukset: näin kauniilta ne voivat näyttää.

Tämän hetken trendikkäin hiusväri on ehdottomasti punainen. Muotimaailmassa erityisesti luonnollisen näköiset, kuparinsävyiset hiukset ovat todella in. Punahiuksiset mallit eivät ole koskaan olleet näin suosittuja! 

Voit olla yksi tämän tyylin edelläkävijöistä jos sinulla on olkapäille ylettyvät hiukset. Punaisten hiusten kampaukset ja raidoitetut pehmeät punaiset kiharat ovat erityisen trendikkäitä nyt. Ja mitä olisikaan trendi, jos sille ei olisi vasta-trendiä; sinisen sävyt punaisissa hiuksissa ja todella lyhyet niskasta ajellut leikkaukset ovat muodikkaita. Myös Rihannan punainen tukka on löytänyt faninsa.

Trendikäs punatukka

Näin värjäät hiuksesi punaiseksi:
 • Vinkki 1:

  Hiusten värjääminen punaiseksi on helppo nakki, kunhan et halua värjätä sitä vaaleammaksi kuin luonnollinen tukkasi. Jos haluat kokeilla miltä punainen tukka näyttäisi, käytä kevytsävytteitä jotka haalistuvat pesussa. Näin sinun ei tarvitse myöskään huolehtia juurikasvusta.

 • Vinkki 2:

  Perinteisesti vaihto ruskeasta kirkkaaseen kuparinpunaiseen hiukseen vaati hiustenvaalentamisen. Tämä vaihe poisti tumman pigmentin jonka jälkeen hiuksiin lisättiin punaista pigmenttiä. Uudet kestovärit vaalentavat hiusta itsestään, jolloin tumma väri muuttuu suoraan kirkkaan punaiseksi. 

 • Vinkki 3:

  Vaalennetun hiuksen värin muuttaminen on yleensä hankalaa, mutta tämä ei koske punaista väriä. Hius imee punaisen pigmentin itseensä helposti, eikä värjäysyllätyksiä ole odotettavissa.

 • Vinkki 4:

  Jos haluat muuttaa hiuksesi harmaasta punaiseksi, kannattaa käydä kampaajalla. Punaiset pigmentit kiinnittyvät harmaaseen hiukseen erilailla kuin muihin väreihin. Kysy ammattilaisen neuvoa ennen kuin päätät värjätä harmaat hiukset punaiseksi. Osaava kampaaja arvioi hiustesi laadun ja haluamasi värin ja varmistaa ettei lopputuloksesta tule vaaleanpunaista tai ettet näyttäisi satuhahmolta.

 • Vinkki 5:

  Hiustesi värjääminen punaiseksi ei välttämättä toimi ilmeesi nuorentajana. Punainen väri vie huomion yleensä kasvoihin, jolloin kaikki ihon virheet tulevat esille - myös rypyt. Jos haluat näyttää nuorekkaalta, tulisi sinun välttää hiusten värjäämistä luonnottomilla sävyillä, kuten sinertävän punaisella.

 • Vinkki 6:

  Sävyt blondin ja punaisen välillä ovat luonnollisen ja pehmeän näköisiä. Nämä värit sopivat etenkin vaaleaihoisille ja vihreä- tai sinisilmäisille. Ruosteenpunaiset hiukset näyttävät erityisen harmonisilta bruneteilla, joilla on ruskeat silmät.

 • Vinkki 7:

  Kun värjäät hiuksiasi kotona, kannattaa varoa, ettei väriä leviä vaatteisiisi, matolle tai lattialle.  Nämä punaiset tahrat eivät lähde irti kovin helpolla. Sen vuoksi on hyvä käyttää esimerkiksi vanhaa mustaa paitaa tai pyyhettä värjätessäsi hiuksia.

 • Vinkki 8:

  Älä hätiköi, jos et ole varma minkä sävyn valitsisit. Jos värjäystulos ei miellytä, ei sitä voi korjata helposti. Kysy neuvoa vaikka hyvältä ystävältäsi ennen kuin valitset värisi.