Hiusten hoito | Hiushoitoaine

Hoitoaineet ja hiusten tehohoidot: Kuinka suunnitella henkilökohtainen hiustenhoito

Pesu shampoolla ja huuhtelu ei riitä kaikille hiuksille. Hiukset tarvitsevat usein hieman ekstrahuolenpitoa. Valikoimasta ei todellakaan ole puutetta: hoitoaineet, tehohoidot, kaksihaaraisten hiusten hoitoaineet ja lämpösuojat lupaavat kiiltoa ja pehmeyttä. Mitä yksittäiset tuotteet tekevät ja mikä sopii juuri sinun hiustyypillesi? Sen haluamme kertoa sinulle täällä.

Terveet, kiiltävät hiukset – kukapa niitä ei haluaisi? Useimmat käyttävät hoitoainetta shampoopesun jälkeen kiiltävien hiusten aikaansaamiseksi. Hoitoaineet tekevät jokaiselle yksittäiselle hiukselle suojakerroksen. Ne myös peittävät ulomman hilsekerroksen erittäin ohuella kalvolla sen jälkeen kun se on sotkettu hinkkaamalla ja pesemällä. Hoitoaineella käsitellyt hiukset on helpompi selvittää ja on epätodennäköisempää että ne reagoivat huonosti kihartamiseen, hiustenkuivaajiin ja muotoiluun. Hoitoaineet myös estävät hiusten sähköistymistä kylminä vuodenaikoina.

Koostumuksesta riippuen hoitoaineet sisältävät silikonia, proteiineja ja kasviöljyjä. Hiero hoitoaine hellävaraisesti hiuksiin shampoopesun jälkeen ja anna sen vaikuttaa hetki. Hiukset täytyy ehdottomasti huuhdella kunnolla hoitoaineen jälkeen. Muuten hiuksesi latistuvat alta aikayksikön. Hiuksiin jätettävä suihkutettava hoitoaine voi olla paras vaihtoehto kiireisille ihmisille, sillä ne ovat jonkin verran kevyempiä, mutta ne hoitavat hiuksia yhtä lailla.

Uudet hoitoaineet ja hiusten tehohoidot toimivat salamannopeasti

Kaipaavatko hiuksesi vielä enemmän hoitoa? Todennäköisesti tarvitset hiusten tehohoidon, jossa erityisen tehokkaita ainesosia. Voit käyttää näitä tehohoitoja kerran viikossa tai useammin, ohjeiden mukaan. Näiden tehohoitojen höyhensarjalaisia ovat ns. huuhteluhoidot tai kahden minuutin tehokäsittelyt tai -hoidot. Pahoin vaurioituneita hiuksia pitäisi hemmotella syvältä hoitavalla tehohoidolla.

Nykyvalmisteet ovat oikeastaan kaikki salamannopeita: niiden hiuksiinjättöajat vaihtelevat yhdestä viiteen minuuttiin. Erityisen kevyet kohdennetut tehohoidot ovat useimmiten suihkeen tai nesteen muodossa ja nämä valmisteet jätetään hiuksiin. Näiden tehohoitojen aktiiviset ainesosat on räätälöity tarpeisiisi. Argan- ja macadamia-öljyt tekevät kaksihaaraisista hiuksista sileämmät, pantenoli ja aprikoosiöljy suojaavat värjättyjä hiuksia haalistumiselta ja orjantappura sammuttaa kuivien hiusten janon.
 
Jotkut epätavallisiin hoitotarpeisiin tehdyt erikoishoitoaineet ovat hyvin käteviä. Kaksihaaraisten hiusten tehohoidot yhdistävät haarat seuraavaan shampoopesuun asti, siloittavat voiteet taltuttavat kurittomat hiukset, kuumuussuojaseerumi varjelee hiuksia hiustenkuivaajien kuumuudelta ja kimallesuihkeiden luoma vetovoima on vastustamaton.

Hoitoaineet ja hiusten tehohoidot: Asiantuntijat paljastavat vinkkinsä

 • Vinkki 1

  Hoitoaineita pitäisi käyttää hiusten alaosiin ja latvoihin, jotka todella tarvitsevat hoitoa. Hoitoaineita käytetään usein väärin päänahkaan, missä ne ainoastaan latistavat hiukset.

 • Vinkki 2

  Käytä harvapiikkistä kampaa, jos päätät kammata hoitoaineen hiuksiisi. Tällainen kampa on hellävaraisin kosteille hiuksille

 • Vinkki 3

  Huuhtele aina hoitoaineet ja hiusten tehohoidot huolellisesti pois. Hoitoaineiden jäämät vain rasittavat hiuksia turhaan ja hiukset saattavat näyttää narumaisilta.

 • Vinkki 4

  Mikäli sinulla on paljon kaksihaaraisia hiuksia, laita niihin pieni määrä hoitoainetta ennen kuin peset hiukset shampoolla. Se ravitsee ja suojaa hiusten latvoja.

 • Vinkki 5

  Hiusten tehohoidot ja hiusnaamiot saattavat toimia erityisen hyvin kuumassa. Puhalla hiustenkuivaajalla lämmintä ilmaa hetken aikaa hiuksiin ennen kuin peität hiukset alumiinifoliolla ja kiedot sen päälle pyyhkeen.

 • Vinkki 6

  Käytä hiushoitotuotteita, jotka on räätälöity juuri tämänhetkisiin tarpeisiisi. Erittäin vaurioituneille hiuksille tarkoitetut hoitoaineet voivat olla liian täyteläisiä ohuille hiuksille. Kiharille hiuksille tarkoitetut tehohoidot yleensä latistavat suorat hiukset.

 • Vinkki 7

  Sovita hiushoitotuotteesi myös vuodenajalle ja ilmastolle. Kylmänä vuodenaikana jopa rasvaiset hiukset voivat tarvita enemmän hoitoainekäsittelyitä kuin yleensä kuivan ulkoilman ja kuivan, lämmitetyn sisäilman aiheuttamien vaihteluiden takia. Kuumassa ja kosteassa lomakohteessa ohuet hiukset voivat tarvita hoitoainekäsittelyä vain joka toisen shampoopesun jälkeen.

 • Vinkki 8

  Enemmän ei ole aina parempi. Käytä ainoastaan pienet määrät hiusten tehohoitoa ja hoitoainetta. Pari pisaraa kaksihaaraisten hiusten tehohoitoa on riittävästi.

 • Vinkki 9

  Älä käytä hoitoaineita liikaa, sillä hiuksesi voivat alkaa roikkua elottomina. Jos niin käy, käytä puhdistavia shampoita kiillon ja tuuheuden palauttamiseen. Syväpuhdistavia shampoita ei kuitenkaan pidä käyttää useammin kuin kerran kuussa.